• WEST
  • WEST

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

  • BEKIARIS

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΕΠΙ 49 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ www.anagenissi.gr

ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΑ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΖΑΦΕΙΡΗ

papazafirisΤην 11ην Σεπτεμβρίου ε. έ. , επί τη συμπληρώσει 72 ετών από της ημέρας του θανάτου του, μετά ιδιαιτέρας συγκινήσεως, ευλαβείας και επιβεβλημένης σεμνότητος, ετελέσθη επιμνημόσυνος δέησις υπέρ αιωνίου αναπαύσεως της ψυχής του Ιερομάρτυρος – Εθνομάρτυρος – Παπαφλέσσα της νεωτέρας ιστορίας του Ελληνικού Έθνους, Σπυρίδωνος Ζαφείρη, Ιερέως Πηγών Άρτης, οπλαρχηγού της Εθνικής Αντιστάσεως ΕΔΕΣ -στρατηγού Ναπολέοντος Ζέρβα.

Η επιμνημόσυνος δέησις ετελέσθη προ του εις τιμήν και ελαχίστην αναγνώρισιν της μεγάλης, ουσιαστικής, ιστορικής, θρησκευτικής, εκκλησιαστικής και εθνικής αυτού προσφοράς ανεγερθέντος αδριάντος.

Της επιμνημοσύνου ταύτης ακολουθίας προέστη ο υιός αυτού σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου κ.κ. Χρυσόστομος, περιστοιχούμενος υπό περισσοτέρων κληρικών των Ιερών Μητροπόλεων Άρτης και Περιστερίου, παλαιών εισέτι αυτού ζώντων συμπολεμιστών και πολλών κατοίκων της περιοχής των Ραδοβυζίων.

Εις την περιοχήν ταύτην υπηρέτησεν ως απλούς λευίτης του Χριστού, γενόμενος υπόδειγμα προς μίμησιν, και ως οπλαρχηγός με την ειδικήν του εθνικήν ανταρτικήν ομάδα, με την οποίαν έλαβεν ενεργόν μέρος εις την αποτελέσασαν σταθμόν δια την τελικήν έκβασιν του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου ιστορικήν ανατίναξιν της Γεφύρας του Γοργοποτάμου.

Εις την ανατίναξιν ταύτης διαδραμάτισεν, κατά την ρητήν ομολογίαν του Στρατηγού Ν. Ζέρβα και της διά το σαμποτάζ ελθούσης ειδικής Αγγλικής αποστολής, όλως εξαιρετικόν και προτεύοντα ρόλον, επιδείξας πρωτοφανήν τόλμην, αποφασιστικότητα, θάρρος, γενναιότητα, ηρωισμόν και ανδρείαν, ως γνήσιος άλλωστε και αυθεντικός συνεχιστής των ατελευτήτων υπέρ της Ορθοδόξου Πίστεως και του ευσεβούς ημών Έθνους αγώνων του Ορθοδόξου Ελληνικού Κλήρου.

Ούτος, παραλλήλως προς την καθαρώς πνευματικήν, λατρευτικήν και ποιμαντικήν κοινωνικήν δραστηριότητα, ανέπτυξεν πλουσιωτάτην και πολυδιάστατον εθνικήν δραστηριότητα εναντίον των στρατευμάτων κατοχής και των επιβουλευόντων την ακεραιότηταν, ανεξαρτησίαν και δημοκρατίαν της χώρας.

Τελικώς, ηρωικώς αγωνισάμενος, έπεσεν ενδόξως εις το πεδίον της μάχης υπέρ της Ορθοδόξου Πίστεως και των μεγάλων πνευματικών, πολιτιστικών και δημοκρατικών εθνικών ιδανικών, αρχών και κανόνων της πατρίδος.

(Δελτίο Τύπου της Ι. Μητροπόλεως Περιστερίου)

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2016

  • LAKIWTIS
  • LAKIWTIS
  • GAVRAS
  • PATRIARXIS
  • DIMOS
  • PERISTERI

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ