ΤΡΕΧΟΝ ΦΥΛΛΟ

  • ANAKYKLWSI
  • NITSA
  • ALEXANDRAKIS

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

ΤΟΝ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΕ, ΣΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ, ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΧΟΡΟ, Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ Δ.Α.

Τον ετήσιο αποκριάτικο χορό του και ταυτόχρονα την κοπή της πίττας του πραγματοποίησε ο Σύλλογος Μεσσηνίων Δυτικής Αθήνας, σε γνωστό μεζεδοπωλείο του Περιστερίου την 18.2.2017, σε κλίμα πατριωτικό και με χαρακτηριστικά -ως συνήθως- το κέφι, το χορό και το καλό φαγητό.

Στην έναρξη ο αντ/δρος κ. Κώστας Πετρουλάκης αναφέρθηκε εν συντομία στις προσπάθειες του Συλλόγου να κρατάει άρρηκτους τους δεσμούς των Μεσσηνίων που κατοικούν στο Περιστέρι με την ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Παρουσίασε και ευχαρίστησε τους επίσημους και γενικά τους προσκεκλημένους που συμβάλλουν στην συσπειρωτική πατριωτική προσπάθεια του Συλλόγου και στην ηθική και υλική στήριξή του.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γεωρ. Πανόπουλος, πλαισιωμένος από τα μέλη του διοικητικού του συμβουλίου, ευχαρίστησε πρωτίστως το Δήμαρχο και το Δήμο Περιστερίου που με μια γενναία επιχορήγηση στους εθνικοτοπικούς συλλόγους συνέβαλε στο να κρατηθούν όρθιοι και να επιτελούν τον εθνικό προορισμό τους. Έναν προορισμό που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την παράλληλη προσπάθεια της ταύτισης της Μεσσηνίας και του Περιστερίου στη συνείδηση και την καρδιά των μελών του Συλλόγου.

Ακολούθησε η κοπή της πίττας, η ανταλλαγή ευχών και οι χαιρετισμοί των επισήμων που παραβρέθηκαν στην συνεστίαση.

ΠΗΡΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

Ο δήμαρχος κ. Ανδρέας Παχατουρίδης συνεχάρη το Σύλλογο για τη δράση του, απηύθυνε ευχές για τη νέα χρονιά και υπογράμμισε ότι «η μεν Μεσσηνία έχει αφήσει το αποτύπωμά της στο Περιστέρι, αφού έδωσε έναν δήμαρχο -τον κ. Θεοδ. Δημητρακόπουλο- που υπηρέτησε την πόλη με ήθος και ευπρέπεια, το δε Περιστέρι έχει δώσει από την θρησκευτική αγκαλιά του στη Μεσσηνία έναν κληρικό, που είναι σήμερα Μητροπολίτης (κ.κ. Χρυσόστομος Σαββάτος)».

Ο τ. δήμαρχος κ. Θεοδ. Δημητρακόπουλος συνέστησε στο Σύλλογο εκτός από τις κλειστές εκδηλώσεις, να διοργανώνει και εκδρομές που δίνουν την ευκαιρία στα μέλη του Συλλόγου για ευρύτερη χρονικά ψυχαγωγία και επαφή, σε μια εποχή που την έχουν ανάγκη, γιατί μπορεί η χώρα μας να μην έχει εμφανείς «κατακτητές», αλλά ο οικονομικός πόλεμος που υφίσταται είναι χειρότερος.

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟ… ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ!

Χαιρετισμό απηύθυνε και η υποψ. βουλευτής Μεσσηνίας ΠΑΣΟΚ -και πιθανόν της Β’ Αθήνας- κα Νάντια Γιαννακοπούλου η οποία τόνισε, ότι η μεγαλύτερη πόλη της Μεσσηνίας είναι το… Περιστέρι, για την πρόοδο του οποίου οι κάτοικοί του, Μεσσήνιοι, συμβάλλουν καθοριστικά.

Ευχήθηκε υγεία και ενότητα για το καλό του Συλλόγου, της πόλης του Περιστερίου και της χώρας.

Παραβρέθηκαν στην εκδήλωση επίσης, ο αντ/ρχος κ. Α. Θεοδωράκος, ο δημοτ. σύμβουλος κ. Α. Καλλιάφας, οι κοινοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Γ. Βανικιώτης και Α. Πατσιώτης, ο γραμματέας της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ κ. Αθ. Κονίδας, ο π. βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας κ. Ι. Γιαννακόπουλος, ο π. πρόεδρος του δημοτ. συμβουλίου Περιστερίου κ. Γ. Τσικρικάς, ο πρόεδρος του Συλλόγου Παξινών κ. Α. Κάντας κ.ά.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2017