ΤΡΕΧΟΝ ΦΥΛΛΟ

  • ANAKYKLWSI
  • NITSA
  • ALEXANDRAKIS

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

 ΠΙΚΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ, ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΠΉ ΤΗΣ ΠΙΤΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ 1964, 1967, 1974»


Σε κλίμα εθνικής έπαρσης -όπως το δικαιούνται άλλωστε- έκοψαν την πίττα τους τα μέλη του «Πανελληνίου Συνδέσμου Πολεμιστών 1964, 1967, 1974», στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΥΒΕ την 5.2.2017, παρουσία επισήμων και αντιπροσωπειών συνδέσμων και συλλόγων από όλη σχεδόν τη χώρα.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Περιστεριώτης κ. Αλέξανδρος Μηλιώνης στην έναρξη της εκδήλωσης, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι:

«Ο Σύνδεσμός μας έχει την ιστορία του και η οποία δεν «καπελώνεται» από κανένας, είτε φορέα, είτε πολιτικό κόμμα κ.ά. Ανήκουμε στην Ελλάδα, είμαστε πολεμιστές. Δώσαμε στην πατρίδα και ποτέ δεν πήραμε!

Όμως η Πολιτεία παίζει άσχημο παιχνίδι σε βάρος των ηρώων πολεμιστών: Ήλθε ο Κ. Καραμανλής αναγνώρισε το ΚΚΕ. Και καλά έκανε. Ήλθε ο Ανδρέας Παπανδρέου αναγνώρισε την Εθνική Αντίσταση. Και καλά έκανε. Εμάς τους πολεμιστές, που πολεμήσαμε τους Τούρκους, δεν θα μας αναγνωρίσει κανείς;

Πέρασαν τόσα χρόνια και κανείς δεν μας στάθηκε, παρά μόνο τίμια και αντρίκια ο π. βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος. Αυτός μόνο μας κράτησε στη ζωή. Χάρη σ’ αυτόν επιβιώσαμε.

Μετά 45 χρόνια εμάς τους πολεμιστές της Κύπρου, μας δέχθηκε τελικά ο Αντώνης Σαμαράς, του δώσαμε υπόμνημα, έκανε κάποιες ρυθμίσεις που τις ψήφισαν στη Βουλή μόνο η «ΝΔ» και το ΠΑΣΟΚ, τις έστειλαν στο Υπ. Εθνικής Άμυνας και η σημερινή κυβέρνηση είπε: Ξεχάστε τις!

ΔΙΑΒΙΟΥΝ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Αυτό όμως που μας πικραίνει είναι, ότι υπάρχουν πολεμιστές, οι τελευταίοι ήρωες πολεμιστές, που ζουν απαξιωμένοι, ξεχασμένοι, δεν έχουν πού να κοιμηθούν, πεινάνε, ζουν χωρίς περίθαλψη και φάρμακα. Κανείς δεν έσκυψε ποτέ πάνω σ΄αυτούς τους ήρωες που έχουν εγκαταλειφθεί και διαβιούν σε απελπιστική κατάσταση.

Το μόνο που έκανε η Πολιτεία κάλεσε αυτούς τους ήρωες που έχασαν το χέρι τους για την πατρίδα, ή είναι ανάπηροι και τους απένειμε ένα… αναμνηστικό μετάλλιο! Λες και είχαν πάει εκδρομή στην Κρήτη!

ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ, ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΑΙΤΟΥΝ

Ήρωες που έπρεπε να τιμηθούν και να απαιτούν, τελικά επαιτούν. Κατάντησαν επαίτες!

Επαναλαμβάνω ανήκουμε στην Ελλάδα και τη Σημαία μας και σε κανέναν άλλον.

Σεβόμαστε όλους αυτούς τους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους και πρόσφεραν για την πατρίδα την σωματική τους ακεραιότητα, τους τιμάμε τους υπερασπιζόμαστε και πάντα θα τους υπηρετούμε»!

Ευχαρίστησε τους χορηγούς της εκδήλωσης, το δημοτ. σύμβουλο κ. Γεωρ. Βαθιώτη και την κα Τιτή Ντολαψή Θεοτόκη (ιδιοκτήτρια της Γενικής Κλινικής «Ιάσιο», στην Καλλιθέα).

Στη συνέχεια μίλησε ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Εφέδρων Πολεμιστών κ. Γ. Κόλλιας, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να κρατήσουμε ψηλά τα ιδανικά της πατρίδας μας. Και ότι οι έφεδροι πολεμιστές και η πολιτική προστασία είναι αυτοί που μπαίνουν στην πρώτη γραμμή και με δικό τους εξοπλισμό αντιμετωπίζουν τις φωτιές στα δάση, τις πλημμύρες, τις θεομηνίες κ.λπ. και σώζουν τον κόσμο χωρίς καμιά αναγνώριση.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΑΛΛΗ ΘΛΙΒΕΡΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης ευχήθηκε: «Στις ημερομηνίες που ανέφερε επάνω η πίττα του «Πανελληνίου Συνδέσμου Πολεμιστών 1964, 1967 και 1974» να μην προστεθεί ποτέ καμιά άλλη θλιβερή ημερομηνία. Αλλά αν χρειαστεί να ξέρουν οι «καλοί» μας γείτονες, ότι ξανά θα δώσουμε τη μάχη, θα δώσουμε την παλικαριά και το αίμα μας, γιατί η Κύπρος είναι ελληνική»!

Επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες τέλεσε ο ιερατ. προϊστάμενος του πολιούχου ι.ν. Αγ. Αντωνίου αιδ. π. Παντελής Μαρκαντωνάκης, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτη Περιστερίου, ευλόγησε την πίττα και απηύθυνε ευχές για καλή χρονιά, υγεία, ειρήνη και ευημερία.

Ο πρόεδρος του Δημοτ. Συμβουλίου κ. Βασ. Λώλος υπογράμισε ότι δεν πρέπει να σβήσει η μνήμη των ηρώων και όσο υπάρχουν Έλληνες που συντηρούν τα ιδανικά της πατρίδας, δεν φοβόμαστε τίποτα και κανέναν.

Ευχές απηύθυναν ακόμη, η πολιτευτής της «ΝΔ» κα Καίτη Ρηνάκη και ο δημοτ. σύμβουλος κ. Γεωρ. Βαθιώτης.

ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΔΩΡΕΑΝ

Τέλος μίλησε η χορηγός της εκδήλωσης κα Τιτή Ντολαπτσή Θεοτόκη, η οποία εξέφρασε την ικανοποίηση και την τιμή που ένιωθε να βρίσκεται μεταξύ των πολεμιστών που έδωσαν το αίμα και την ψυχή τους για την πατρίδα.

Και γνωστοποίησε, ότι η Γεν. Κλινική «Ιάσιο» θα παρέχει στο εξής φάρμακα, εξετάσεις, περίθαλψη, αιμοκάθαρση και ό,τι άλλο χρειαστούν οι ανήμποροι έφεδροι πολεμιστές- μέλη του Συνδέσμου, χωρίς καμιά επιβάρυνσή τους.

Στην κοπή της πίττας παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι αντ/ρχοι κ.κ. Α. Θεοδωράκος, Β. Μπέτσης, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι εφεδροπολεμικών συνδέσμων από Αττική, Πειραιά, Κρήτη, Κόρινθο, Εύβοια κ.ά. περιοχές που χαιρέτησαν και έκοψαν την πίττα.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2017

trehon/2017/3/FOTO2/FOTO2/polem