ΤΡΕΧΟΝ ΦΥΛΛΟ

  • ANAKYKLWSI
  • NITSA
  • ALEXANDRAKIS

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Άλλη μια κοπή πίττας με χαρακτηριστικά την απαρίθμηση προβλημάτων και την αδιαφορία της Πολιτείας να σκύψει σ’ αυτά, ήταν αυτή του Συλλόγου Τριτέκνων Περιστερίου, που έλαβε χώρα στις 12.2.2017 στο ΚΥΒΕ.

Η γιορτή ξεκίνησε με την ευλογία της πίττας από τον π. Νεκτάριο Δημητριάδη (που ευχήθηκε καλή χρονιά και συνέστησε υπομονή) και με την προβολή βίντεο που περιλάμβανε τη δράση του Συλλόγου, το οποίο επιμελήθηκε ο γραμματέας κ. Δημ. Χριστοθανόπουλος.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μανώλης Δροσάκης αναφέρθηκε εμπεριστατωμένα στα προβλήματα και τις ανάγκες του Συλλόγου Τριτέκνων, τις ενέργειες που κατέβαλε και καταβάλλει για την αναγνώριση του σημαντικού εθνικού δημογραφικού ρόλου των τρίτεκνων οικογενειών. Ακόμη στην έλλειψη ανταπόκρισης από όλες τις κυβερνήσεις, που μοιράζουν υποσχέσεις, αλλά στην ουσία πετυχαίνουν την ανάσχεση της πληθυσμιακής μας αύξησης και τη συρρίκνωση της τρίτεκνης οικογένειας.

ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΑΙΤΕΣ!

Κατηγορηματικός ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα κ. Σπύρος Τζόκας, που μίλησε μετά και είπε ότι: Η Ελλάδα πεθαίνει! Άρα οι τρίτεκνοι πρέπει να είναι πρότυπο και όχι επαίτες, αφού σύμφωνα με τις έρευνες, το 2050 ο πληθυσμός της χώρας μας μαζί με τη μετανάστευση των νέων μας θα μειωθεί κατά 2,5 εκατομμύρια.

ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ

Ο δήμαρχος κ. Ανδρέας Παχατουρίδης συμφώνησε ότι οι τρίτεκνοι πρέπει να είναι πρότυπο και ο Δήμος Περιστερίου έχει πρότυπο στην πόλη: το Σύλλογο Τριτέκνων, ο οποίος αναπτύσσει μια εκπληκτική παραδειγματική δραστηριότητα.

Τόνισε, ότι η υπομονή των τριτέκνων έχει εξαντληθεί και το πρόβλημα δεν λύνεται με τη διανομή πορτοκαλιών, πατάτας κ.λπ., αλλά με μόνιμη εργασία, ώστε με αξιοπρέπεια να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους. Και όταν κάποιοι τάζουν μέριμνα για τους τρίτεκνους και ανάπτυξη, αυτό θα φανεί μόνο αν βλέπουμε κάποια εταιρεία να ανακοινώνει, ότι προσέλαβε δέκα τρίτεκνους ή παιδιά τριτέκνων, Και όχι να βλέπουμε διαρκή μείωση του πληθυσμού της Ελλάδας και μαρασμό των τρίτεκνων οικογενειών.

Ολοκλήρωσε λέγοντας, ότι ο Δήμος στέκεται με αίσθημα ευθύνης, ταπεινοφροσύνης και υποχρέωσης απέναντι στους τρίτεκνους και ότι ο Δήμος Περιστερίου λειτουργεί με πρότυπο το Σύλλογο Τριτέκνων, που διοικείται άψογα.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

Ο π. υπουργός και υποψ. βουλευτής της «Λαϊκής Ενότητας» κ. Δημ. Στρατούλης είπε ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με υπομονή αλλά με επιμονή και αγώνα.

Θύμισε, ότι όταν ήταν βουλευτής, συγκέντρωσε 71 υπογραφές και κατέθεσε στη Βουλή πρόταση νόμου για την εξομοίωση των τριτέκνων με τους πολύτεκνους. Ωστόσο η κυβέρνηση στην οποία ήταν υπουργός υπαναχώρησε, υπέγραψε το 3ο μνημόνιο και ο ίδιος αναγκάστηκε να παραιτηθεί από υπουργός και βουλευτής για να μην φανεί ανακόλουθος στις αρχές, τις αξίες και τις δεσμεύσεις του απέναντι στο λαό. Και έτσι δεν πρόλαβε να ασκήσει μεγάλες πιέσεις στην τότε κυβέρνηση σχετικά με τους πολύτεκνους.

Δεσμεύθηκε, ότι θα είναι θερμός συμπαραστάτης μέχρι τα κεντρικά τους αιτήματα για εξομοίωση με τους πολύτεκνους, οικονομική και κοινωνική στήριξη, γίνουν πράξη.

Ο επικεφαλής της Παράταξης «Ενεργοί Πολίτες» κ. Φώτης Κουγιουμτζής που μίλησε μετά, ανέφερε ότι η κατάσταση των τριτέκνων εξ αιτίας και της μνημονιακής κρίσης, γίνεται όλο και πιο δύσκολη και εξέφρασε την πεποίθηση, ότι ο αγώνας του Συλλόγου και της Ομοσπονδίας θα πετύχουν αρκεί να ενταχθούν στα άλλα κοινωνικά κινήματα για δημοκρατία, ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη κ.ά.

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΘΕΛΟΥΝ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Ο π. πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδος κ. Μανώλης Αχλαδιανάκης αναφέρθηκε στις προσπάθειες για την εξομοίωση των τριτέκνων με τους πολύτεκνους και ανέφερε παραδείγματα όπου το κράτος χωρίς δημοσιονομικό κόστος θα μπορούσε να αλαφρύνει το οικονομικό βάρος των τριτέκνων, όπως φερ΄ειπείν:

Τα τραίνα κατεβαίνουν από την Ορεστιάδα στην Αθήνα σχεδόν άδεια, ενώ θα μπορούσαν να μετακινούνται με αυτά, δωρεάν τα παιδιά των τριτέκνων που σπουδάζουν στη Βόρεια Ελλάδα και οι οικογένειές τους κατοικούν στην Αττική.

Αίσθηση έκανε αυτό που είπε, ότι: το 1951 ο πληθυσμός της Ελλάδας ήταν 7,5 εκατ. κάτοικοι και το 2015 ανέβηκε στα 10,8 εκατ. κατοίκους. Και αν δεν αντιμετωπισθεί η υπογεννητικότητα και δεν ενισχυθούν οι τρίτεκνες οικογένειες, μετά από λίγες δεκαετίες θα επιστρέψουμε οι ΄Ελληνες να είμαστε στον πληθυσμό του 1951!

Οι Έλληνες δεν κάνουν παιδιά γιατί θέλουν επιδόματα, όχι, θέλουν υποδομές:

Η κυβέρνηση Σημίτη έκοψε το επίδομα. Η κυβέρνηση Καραμανλή έδωσε μεγάλες εκπτώσεις και προέτρεψε τους τρίτεκνους να πάρουν αυτοκίνητα πάνω από 2.000 κ.ε. Στη συνέχεια επέβαλε το φόρο πολυτελείας. και έτσι σήμερα δεν μπορούν αυτά τα αυτοκίνητα ούτε να τα κυκλοφορήσουν, αφού τα τέλη είναι δυσβάστακτα, ούτε να τα πουλήσουν.

Ακόμη με απόφαση της κας Γεροβασίλη, όταν το πρώτο παιδί της τρίτεκνης οικογένειας φθάσει 25 χρονών, τα υπόλοιπα δεν δικαιούνται τίποτα, ούτε μοριοδότηση κ.λπ. Μα όταν το παιδί φθάσει 25 ετών που είναι στρατιώτης, γιατί τα υπόλοιπα να μην δικαιούνται τίποτα;

Είπε ακόμη: «Ο Σαμαράς σαν αντιπολίτευση ρώταγε τον Γιώργο Παπανδρέου: Είναι δυνατόν να μειώνεις το επίδομα των τριτέκνων; Ήλθε μετά αυτός και το μείωσε περισσότερο. Και σήμερα η αριστερή κυβέρνηση μας έχει διαλύσει»!

ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ

Παρέμβαση έκανε και ο π. υπουργός της «ΝΔ» κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος είπε, ότι αυτό τον καιρό η «ΝΔ» επεξεργάζεται προτάσεις για το δημογραφικό και θα ληφθούν υπόψη όσα ειπώθηκαν για τις μεταφορές με το τραίνο και τα αυτοκίνητα των τριτέκνων.

Η «ΝΔ» θα δουλέψει με τρόπο καινοτόμο, σύμφωνα και με τα περιορισμένα κονδύλια που υπάρχουν, ώστε οι τρίτεκνοι να ενισχυθούν χωρίς μεγάλη δημοσιοικονομική επιβάρυνση.

Διαβεβαίωσε, ότι είναι έτοιμος να συζητήσουν από κοινού τα προβλήματα, ώστε να προκύψει κάτι καλό, διευκρινίζοντας ότι στα προβλήματα δεν πρέπει να σταθούμε με καλές προθέσεις, αλλά με αλήθειες, κοινή λογική και εφικτές λύσεις.

Παρέμβαση έκανε και ο δημοτ. σύμβουλος κ. Γεωρ. Βαθιώτης, που διαβεβαίωσε, ότι και με τα κοινωνικά φροντιστήρια και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο θα στηρίξει τα παιδιά των τρίτεκνων οικογενειών, που έχουν ισότιμο δικαίωμα στη μόρφωση.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι αντ/ρχοι κ.κ. Μαίρη Τσιώτα Μάρκου και Βασ. Μπέτσης, οι δημοτ. σύμβουλοι κ.κ. Νικ. Ζούτσος, Παν. Παναγιωτόπουλος, Στεφ. Παπαδόπουλος κ.ά.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2017