• WEST
  • KARAKWSTA

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

  • BEKIARIS

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΕΠΙ 49 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ www.anagenissi.gr

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ Σ.Ο. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙ ΣΕΙΡΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

 skaki

  Ξεκίνησαν ήδη τα τμήματα εκμάθησης σκακιού της Σκακιστικής Ακαδημίας του Σκακιστικού Ομίλου Περιστερίου (όπου λειτουργούν και τμήματα παιδικά, ενηλίκων αρχαρίων και προχωρημένων).

Οι κατηγορίες αποτελούνται από τρία τμήματα ανάλογα με τις σκακιστικές τους δυνατότητες: α) Αρχαρίων, β) Προχωρημένων και

γ) Αγωνιστικό (παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου που έχουν από προηγούμενη σκακιστική και προπονητική εμπειρία).

δ) Παράλληλα λειτουργεί και τμήμα Ενηλίκων.

 Αναλυτικά: Δευτέρα 17:00 - 19:00 τμήμα Προχωρημένων, Δευτέρα 19:00 - 21:00 τμήμα Ημιαρχαρίων, Τετάρτη 18:00 - 19:30 τμήμα Αρχαρίων Ι, Τετάρτη 19:30 - 21:00 τμήμα Ημιαρχαρίων ΙΙ, Πέμπτη 18:00 - 20:00 τμήμα Ημιαρχαρίων ΙΙΙ, Παρασκευή 18:00 - 19:30 τμήμα Αρχαρίων ΙΙ, Σάββατο 09:00 - 10:00 τμήμα Nηπίων, Σάββατο 10:00 - 11:30 τμήμα Αρχαρίων ΙΙΙ και Σάββατο 16:00 - 18:00 τμήμα Προχωρημένων (Αγωνιστικό).

Ο Σκακιστικός Όμιλος Περιστερίου προγραμματίζει ένα ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων όπου πέραν των καθιερωμένων φθινοπωρινών τουρνουά, σχεδιάζονται νεανικά τουρνουά, ομιλίες και άλλες εκδηλώσεις (φωτογραφία).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με εγγραφές ή χορηγίες στην Ακαδημία, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με τον Πρόεδρο του Ομίλου κ. Ιάκωβο Λαπατά (τηλ. 6947 156137 )

Τηλ/fax Συλλόγου 210 5753713 - email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Ιστοσελίδα: www.soperisteriou.gr / Facebook: Σκακιστικός Όμιλος Περιστερίου.

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ

ΟΜΙΛΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Ο Σ.Ο.Π. υπήρξε ο πρώτος Σκακιστικός Όμιλος στο Περιστέρι. Είναι εγκεκριμένος από την Γ. Γ. Αθλητισμού και την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία, εδρεύει Κρέσνας 80- 82 (Γήπεδο Ατρoμήτου) Περιστέρι.

Ιστορικά, θυμίζουμε, ότι η ιδέα για την ίδρυση του Σκακιστικού Ομίλου Περιστερίου γεννήθηκε το 1970 σε ένα φωτογραφείο της πόλης μας από τρεις φίλους σκακιστές, τον πρόεδρο του Ομίλου Παναγιώτη Καραθανασόπουλο και τα ιδρυτικά μέλη Μανώλη Κανελλίδη και τον φωτογράφο Δημήτρη Λαναρά. Η υλοποίηση της ιδέας αυτής πραγματοποιήθηκε το 1970 άτυπα και το 1973 ο Όμιλος εντάχθηκε στην Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία ως τακτικό μέλος της.

Στο ξεκίνημα του ο Σύλλογος φιλοξενήθηκε στα Γραφεία της ΠΑΕ Ατρόμητος (Ραβινέ 1) μέχρι το 1973 και στη συνέχεια με την υποστήριξη του τότε Δημάρχου τού παραχωρήθηκαν δύο αίθουσες στο πνευματικό κέντρο του Δήμου, εκεί που βρίσκεται σήμερα το κλειστό γυμναστήριο και το γήπεδο Μπάσκετ του Ατρόμήτου, μέχρι και το 1986.

Ο Όμιλος έχει συνολικά 350 εγγεγραμμένα μέλη, από τα οποία τα 150 είναι ενεργά, και από ηλικίες 6 έως 75 ετών, κάτι που δείχνει το ενδιαφέρον που υπάρχει για το άθλημα αλλά και για την δουλειά που κάνει ο Σ.Ο.Π. στον χώρο.

Διακρίσεις: Το 1993 ήταν η πρώτη ομάδα που ανέβηκε στην Α΄ Κατηγορία και κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ελλάδας, ενώ το 1997 αναδείχθηκε κυπελλούχος Ελλάδας. Από τότε αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους και ιστορικότερους συλλόγους στην Ελλάδα.

Επίσης μετράει και δύο Ευρωπαϊκές παρουσίες: Μία το 1997 όπου συμμετείχε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Συλλόγων στα προκριματικά που είχαν γίνει στην Τσεχία και μία συμμετοχή το 1994, στο πρωτάθλημα πρωταθλητριών Ευρώπης στην Ουγγαρία. Σκακιστές του Σ.Ο.Π. έχουν πάρει μέρος και σε Ολυμπιακούς Αγώνες με αξιόλογες παρουσίες, όπως ο Γιάννης Νικολαΐδης που πέτυχε υψηλά ποσοστά επιτυχίας κ.ά.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017

  • LAKIWTIS
  • LAKIWTIS
  • IMNOI
  • MOURIES
  • DADES
  • GAVRAS
  • DIMOS
  • PERISTERI

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ