ΤΡΕΧΟΝ ΦΥΛΛΟ

  • NITSA
  • ALEXANDRAKIS

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ «ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ» ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΗ 2η ΣΕΙΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Το Τμήμα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης του «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου»- Κ.Π.Ε διοργανώνει τη 2η Σειρά του Εκπαιδευτικού Προγράμματος για νέους επαγγελματίες ψυχικής υγείας και Ειδικής Αγωγής, εκπαιδευτικούς και απόφοιτους /τελειόφοιτους συναφών σχολών με θέμα: «Εισαγωγή στη θεραπεία & αποκατάσταση των Διαταραχών Αυτιστικού Φάσματος Μέσης και Χαμηλής Λειτουργικότητας» - Εκπαίδευση μέσα από την κλινική πρακτική.

Η 1η Σειρά του Προγράμματος πραγματοποιήθηκε, με απόλυτη επιτυχία και με βαθμό ικανοποίησης των συμμετεχόντων που ξεπέρασε το 91% -όπως προέκυψε από το συνολικό έντυπο αξιολόγησης που συμπλήρωσαν με την ολοκλήρωση της Εκπαίδευσης - το διάστημα από 2 Απριλίου 2016 έως και 25 Ιουνίου 2016 με τη συμμετοχή 11 νέων επαγγελματιών με ενδιαφέρον για τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ), οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο στη διάγνωση, θεραπεία και αποκατάσταση ατόμων με ΔΑΦ.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται από το Τμήμα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης του ΚΠΕ, σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας Εφήβων με Αυτισμό στη Δυτική Αττική “Στην Αυλή του Κόσμου”. Στόχος του Προγράμματος είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες τις απαραίτητες εκείνες επαγγελματικές δεξιότητες, που θα τους επιτρέψουν να εργαστούν αποτελεσματικά με άτομα με ΔΑΦ Μέσης και Χαμηλής Λειτουργικότητας .

Τα τελευταία 8 χρόνια οι δομές του «Κέντρου Παιδιού και Εφήβου» στο Περιστέρι έχουν εκπαιδεύσει περισσότερους από 100 νέους επαγγελματίες ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης, πολλοί από τους οποίους εντάχθηκαν στη συνέχεια στο δυναμικό του ΚΠΕ, είτε άλλων δομών για άτομα με ΔΑΦ.

Το Πρόγραμμα συνδυάζει τη θεωρητική με την πρακτική εκπαίδευση- εφαρμοσμένη κλινική πρακτική.

* Θεωρητικό μέρος : 7 συναντήσεις συνολικής διάρκειας 35 ωρών.

* Πρακτικό μέρος: Συμμετοχή των εκπαιδευόμενων, με την καθοδήγηση των θεραπευτών του ΚΠΕ, στο σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων αποκατάστασης, συνολικής διάρκειας τουλάχιστον 130 ωρών, με δυνατότητα επέκτασης έως και 200 και επιπλέον, 12 ώρες ατομική εποπτεία .

Διάρκεια: 3 μήνες.

2η σειρά : Μάρτιος 2017 – Ιούνιος 2017, έναρξη 18/3/2017

Τόπος: Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, Χρυσολωρά 10-12, Περιστέρι, Αθήνα

Αριθμός συμμετεχόντων: 12 άτομα (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Εγγραφές δεκτές μέχρι: 8 Μαρτίου 2017 (θα ακολουθήσει συνέντευξη για την οριστικοποίηση της συμμετοχής).

Περισσότερες πληροφορίες, κόστος και δήλωση συμμετοχής: στο www.kpechios.gr.

Για διευκρινήσεις και εγγραφές: Τμήμα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης, κα Χούλη Παρασκευή, τηλέφωνο: 210-5731581, 6984601372, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-15:00, ηλεκτρ. ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

http://kpechios.gr/el/ta-nea/42-ekpaideutika-programmata/203-eisagogi-sti-therapeia-apokatastasi-ton-diataraxon-aftistikoy-fasmatos-mesis-kai-xamilis-leitourgikotitas-ekpaidefsi-mesa-apo-tin-kliniki-praktiki «Εισαγωγή στη θεραπεία & αποκατάσταση των Διαταραχών Αυτιστικού Φάσματος Μέσης και Χαμηλής Λειτουργικότητας» - Εκπαίδευση μέσα από την κλινική.

  • MAIOS-IOUNIOS
  • PAPADEA
  • PAPADEA
  • AKOUSTIKA
  • LAKIOTIS
  • ΧΑΡΑΜΗΣ
  • ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ
  • HONDOS CENTER