«Ενεργοί Πολίτες»: Ποια είναι η έμπρακτη στήριξή στις Μονάδες Υγείας που εδρεύουν στο Περιστέρι;

 

 Με πολύ ενδιαφέρον παρακολουθούμε μέσω του τοπικού Τύπου, την ευαισθητοποίηση του κ. Μπεκιάρη και του κ. Παχατουρίδη στην αποστολή κλιμακίου για την πραγματοποίηση ιατρικών εξετάσεων σε δύο χωριά στην περιφέρεια. Θα θέλαμε όμως να μάθουμε από τους τοπικούς παράγοντες της πόλης μας ποια είναι η έμπρακτη στήριξή τους στις Μονάδες Υγείας που εδρεύουν στο Περιστέρι ;

 Όπως για παράδειγμα τι θα γίνει με την δημοτική συγκοινωνία που υποσχέθηκε ο κ. Παχατουρίδης για το Κέντρο Υγείας 1 στο Μπουρνάζι, όταν είχε παρευρεθεί στα εγκαίνια της ΤΟ.Μ.Υ., παρουσία του υπουργού κ. Πολάκη.

 Επίσης ποια ή ποιες είναι οι προτάσεις της δημοτικής αρχής προς το Υπουργείο Υγείας για την διασπορά των Τοπικών Μονάδων Υγείας στα τέσσερα δημοτικά διαμερίσματα.

 Γιατί δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα του υπουργείου για διάθεση χώρων. Ποια μελέτη εκ μέρους του Δήμου έχει γίνει για την αξιοποίηση κτιρίων δημοτικών ή ακόμα και κρατικών προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την στέγαση δομών υγείας και κοινωνικής πολιτικής;

 Τι θα γίνει με τα έργα υποδομής που είναι απαραίτητα πέριξ των Κ.Υ. ( π.χ. ΚΥ1 ) για να μην κινδυνεύουν οι ασθενείς, όπως δρόμοι με πολλές λακκούβες, ανύπαρκτα πεζοδρόμια, έλλειψη σηματοδότησης στην Κωνσταντινουπόλεως προς την κατεύθυνση της Χρήστου Λαδά, με αποτέλεσμα το ασθενοφόρο να κάνει τον κύκλο της πλατείας χάνοντας πολύτιμο χρόνο κ.τ.λ.

 Σημαντικό ερώτημα επίσης είναι αν υπάρχουν κλιμάκια που να επισκέπτονται συχνά ΚΑΠΗ, ξενώνες φιλοξενίας , γηροκομεία και να ενημερώνονται για τον αριθμό των πολιτών που διαμένουν εκεί, για τα προβλήματά τους, για τις ανάγκες τους;

 Αυτά και άλλα πολλά είναι τα σημαντικά ζητήματα που πρέπει να απασχολούν τη δημοτική αρχή σε ό,τι αφορά τα θέματα υγείας και κοινωνικής πολιτικής.

 Καλές οι φωτογραφίες, οι χειραψίες και οι διαφημιζόμενες επισκέψεις κλιμακίων στο χωριό καταγωγής του εντεταλμένου συμβούλου υγείας, αλλά η ουσία είναι αλλού!

 

 11 Μαΐου 2018

(Από το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης «Ενεργοί Πολίτες»)