• WEST
  • WEST

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

  • BEKIARIS

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΕΠΙ 49 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ www.anagenissi.gr

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Αισθητική και κυκλοφοριακή αναβάθμιση του Περιστερίου με την υλοποίηση ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ - ΜΑΜΟΥΘ ασφαλτόστρωσης δεκάδων κεντρικών και σημαντικών οδικών αξόνων, προϋπολογισμού περίπου 5 εκατ. ευρώ, που είναι σε εξέλιξη


 Μια από τις προτεραιότητες που είχε προγραμματίσει η Δημοτική Αρχή και που της δίνει τώρα την ευχέρεια η ύπαρξη ενός σημαντικού αποθεματικού ποσού στον προϋπολογισμό, είναι η συντήρηση, αποκατάσταση και ασφαλτόστρωση δεκάδων δρόμων του Περιστερίου, από τους οποίους σήμερα οι εποχούμενοι διέρχονταν με… «κυματισμό» λόγω των ασφαλτικών φθορών από τις επεμβάσεις των εργολάβων των ΔΕΚΟ αλλά και των ακραίων καιρικών φαινομένων. Το γεγονός αυτό είχε και σαν συνέπεια εκτός από τη φθορά της τετράτροχης κινητής περιουσίας των συμπολιτών μας και αιτίες κινδύνων για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής είναι σε εξέλιξη η υλοποίηση, με γοργούς ρυθμούς και μελλοντικές εργολαβίες ενός προγράμματος – μαμούθ, (για τα σημερινά δεδομένα της κρίσης) ανακατασκευής και τοποθέτησης ασφαλτοταπήτων που ο προϋπολογισμός του, εξ ιδίων πόρων, αγγίζει τα 5 εκατ. ευρώ.

ΣΥΜΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΣΔΑ

Στο πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνεται και η κατασκευή κεντρικών οδικών αξόνων που χρηματοδοτεί ο ΑΣΔΑ, μετά την επικαιροποίηση της μελέτης «Συστήρηση οδικού δικτύου Δυτικής Αθήνας 2013» που ψηφίστηκε, καθώς εξασφαλίστηκαν τα σχετικά κονδύλια.

Το έργο θα ολοκληρωθεί σε 3 περίπου μήνες, είναι προϋπολογισμού 1.600.000 ευρώ και περιλαμβάνει τις λεωφόρους:

-Παν. Τσαλδάρη (από Κουντουριώτου έως Ερυθραίας, από Καραθεοδωρή έως Ραβινέ και από Ραβινέ έως Θηβών), εμβαδού 15.400 τ.μ.

-Κύπρου (από Εθν. Μακαρίου έως πλατ. 28ης Οκτωβρίου), η οποία όμως ολοκληρώθηκε από δημοτικούς πόρους και θα κατασκευαστεί στη θέση της ίσως η Δωδεκανήσου (Θηβών – Πελασγίας), ή άλλη κεντρική λεωφόρος.

-Βασ. Αλεξάνδρου (από λεωφ. Θηβών έως Παν. Τσαλδάρη), εμβαδού 11.500 τ.μ. και,

-Σπετσών (από πλατ. 28ης Οκτωβρίου έως Σοφ. Βενιζέλου), εμβαδού 45.637 τ.μ.

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται επίσης οι λεωφόροι:

-Θηβών (από λεωφ. Καβάλας έως Πελασγίας, από Πελασγίας έως Παν. Τσαλδάρη και από Παν. Τσαλδάρη έως Φλωρίνης), συνολικού εμβαδού 36.750 τ.μ.

-Κωνσταντινουπόλεως (από Θηβών έως πλατ. 28ης Οκτωβρίου), εμβαδού 20.300 τ.μ.

-Πελοπίδα (από Δωδεκανήσου έως Ρίμινι), εμβαδού 10.355 τ.μ.

-Αρτέμιδος (από Κηπουπόλεως έως Περικλέους), εμβαδού 3.225 τ.μ. και

-Σαπφούς (από Τεμπών έως Γρανικού), εμβαδού 5.040 τ.μ.

Το σύνολο του εμβαδού των πιο πάνω οδών είναι 91.400 τ.μ.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ

Στο συνολικό έργο της κατασκευής των ασφαλτικών ταπήτων, ολοκληρώθηκαν με προϋπολογισμό 360.000 ευρώ οι πιο κάτω δρόμοι στις 2η και 3η Δημοτικές Κοινότητες:

Στην 2η Δημοτική Κοινότητα: Αναγνωστοπούλου (Αγ. Βασιλείου – Ασκληπιού), Δαμασκηνού (Δερβενακίων – Λυκοσούρας), Ιοκάστης (Τζων Κέννεντυ – Αγ. Πολυκάρπου), Κυδωνιών (Πελασγίας – Ναυτίλου), Λάρνακος (Ακαδημίας – Αγ. Βασιλείου) και Πάρνηθος (Τζών Κέννεντυ – Πόρου).

*

Στην 3η Δημοτική Κοινότητα: Αριστοτέλους (Ραβινέ – Ανδριανουπόλεως),

ΚώσταΒάρναλη (25ης Μαρτίου – Μαδύτου) και Λέσβου (Κεφαλληνίας - Σκύρου).

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

Σε εξέλιξη είναι η κατασκευή των ασφαλτικών ταπήτων των πιο κάτω Δημοτικών Κοινοτήτων.

Η μελέτη στην 1η Δημοτική Κοινότητα περιλαμβάνει τους δρόμους:

Αικατερίνης (Επταλόφου - Σπερχειού), Ακακίας (Προσκόπων – Ρόδων),

Αλεξανδρουπόλεως (Τριπτολέμου – Αμυνταίου), Άλκηστις (Αγ. Ιεροθέου – Ηρακλειδών), Αλκμήνης (Κίμωνος – Λοχ. Δεδούση), Αλοννήσου (ολόκληρη),

Αλφειού (Σπερχειού – Φιλοστράτου), Αμυνταίου (ολόκληρη), Αρετής (Λοχ. Δεδούση – Καρυάτιδος), Ασκληπιού (Καρυάτιδος – Ναούσης), Μηλέας (Αθηνάς – Ανθέων), Μυρθίων (παρ. Αλκίμου, ολόκληρη), Ξενοκράτους (Ιωαννίνων – Αίγλης), Πολυδότου (ολόκληρη), Ταντάλου (Τίρυνθος – Κοτυλίου), Τριπτολέμου (Ταντάλου – Αρτοξίνου) και Χρυσανθέμων (ολόκληρη).

*

Η μελέτη στην 2η Δημοτική Κοινότητα περιλαμβάνει τους δρόμους:

Αγ. Γερασίμου (Ανακρέοντος – Π. Καβάλας), Αγ. Πολυκάρπου (Πατρών – Εθν. Αντιστάσεως), Ερεχθείου (Προδίκου – Μιχαλακοπούλου), Ιοκάστης (Τζων Κέννεντυ – Πρεβέζης), Κοτζιά (Αχιλ. Παράσχου – Ξενίας), Κουμουνδούρου (Λεωνίδα – Τζων Κέννεντυ), Μαβίλη (28ης Οκτωβρίου – Κονδύλη), Μυρτιάς (Ανακρέοντος – Μαβίλη), Ξενίας (Μιχαλακοπούλου – Προδίκου), Πιπίνου (Πελασγίας – Κουμουνδούρου), Ταινάρου (Πελασγίας – Πτολεμαΐδος), Τσακάλωφ (Κουμουνδούρου – Πελασγίας), Φρίξου (Πελοπίδα – Πατρών), Ψηλορείτη (ολόκληρη).

*

Η μελέτη στην 4η Δημοτική Κοινότητα περιλαμβάνει τους δρόμους:

Αβονίτσης (ολόκληρη), Ηροδότου (Θεοφράστου – Παν. Τσαλδάρη), Θεοφράστου (Ηροδότου – Θηβών), Ιωνίας (Αγ. Βασιλείου – Ασκληπιού), Μεσολογγίου (Πελασγίας – Ασημάκη Φωτήλα), Πέλοπος (ολόκληρη), Σαγγαρίου (Γιαννιτσών – Αβονίτσης) και Τζουμαγιάς (ολόκληρη).

ΘΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ

Τέλος, με προϋπολογισμό 1.600.000 ευρώ θα επακολουθήσει η συντήρηση και κατασκευή ολόκληρων (εκτός αν καθορίζονται όρια) των δρόμων, με συμβατικό χρόνο 365 ημέρες (δημοπρατήθηκαν στις 16.12.2015), των πιο κάτω τεσσάρων Δημοτικών Κοινοτήτων:

*

1η Δημοτική Κοινότητα:

Αγ. Ιεροθέου (Δωδεκανήσου – Αγ. Κηρύκου), Αγ. Σώστη, Αγρινίου, Ακαρνανίας, Αμαλιάδος, Αντιπάρου, Απολλωνίας, Αρτέμιδος, Αρτεμισίου,

Κάκτου (Πεύκων – Ιωαννίνων), Λοχ. Δεδούση (Ατρειδών – Αστερίωνος).

*

2η Δημοτική Κοινότητα:

Σουλιωτών.

*

3η Δημοτική Κοινότητα

Αγ. Παύλου, Λέσβου, Ραβινέ (Π. Τσαλδάρη – Αριστοτέλους), Σκύρου.

*

4η Δημοτική Κοινότητα

Βεροίας, Δερβενακίων (Σαρανταπόρου – Χρ. Σμύρνης), Δημητρακοπούλου,

Ιάσονος, Καλαμών, Κανάρη, Λαχανά, Παπανικολή, Ρήγα Φεραίου, Τενέδου (Λ. Κων/πόλεως - Χαρ. Τρικούπη).

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΥΚΟΣ: ΛΥΝΟΥΜΕ ΕΝΑ

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ,

ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΑ

Για το πιο πάνω έργο ο αρμόδιος αντ/ρχος κ. Παναγιώτης Λύκος μας είπε:

«Ο τομέας της αποκατάστασης των ασφαλτικών φθορών και της ασφαλτόστρωσης, λόγω της κρίσης είχε μείνει σε δεύτερη προτεραιότητα και τώρα που βρισκόμαστε στην ευχάριστη χρονική στιγμή να έχουμε εξασφαλίσει ένα ικανό αποθεματικό ποσό, το επιστρέφουμε στον πολίτη με την υλοποίηση αυτού του έργου για την προστασία και του ίδιου και της περιουσίας του.

Ξεκινήσαμε το 2016 και μέσα στο 2017 θα ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση, προϋπολογισμού περίπου 5 εκατ. ευρώ. Πολλοί δρόμοι από τις τομές που δεν αποκαθιστούσαν σωστά οι εργολάβοι των ΔΕΚΟ αλλά και πολίτες για συνδέσεις κ.λπ., είχαν καταστραφεί, παρουσίαζαν καθιζήσεις, λακκούβες, «σαμαράκια» και έκρυβαν «παγίδες» για τους πεζούς και τα οχήματα.

Ωστόσο εκτός από τις ασφαλτοστρώσεις έχουμε και άλλες προτεραιότητες, όπως είναι: οι πλακοστρώσεις των πεζοδρομίων, οι αγορές ελεύθερων χώρων για κοινόχρηστη αξιοποίηση, η ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής, όπως ο εξοπλισμός του Κολυμβητηρίου του Λόφου κ.ά.

Δίνουμε όμως ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα των ασφαλτοστρώσεων που είχε καθυστερήσει, όχι μόνο από τους ρυθμούς προόδου των εργολαβιών των ΔΕΚΟ, αλλά και από το πλήθος των ενστάσεων κατά του ΑΣΔΑ.

Πιστεύω, ότι με την ολοκλήρωση του έργου της ασφαλτόστρωσης κεντρικών οδικών αρτηριών και βασικών οδικών αξόνων, με τις διαγραμμίσεις που θα ακολουθήσουν κ.λπ., λύνουμε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα της καθημερινότητας του πολίτη. Ταυτόχρονα το Περιστέρι θα αλλάξει όψη αισθητικά και θα συμβάλουμε καθοριστικά στο κυκλοφοριακό νοικοκύρεμα».

Δ.Λ.

  • LAKIWTIS
  • LAKIWTIS
  • GAVRAS
  • PATRIARXIS
  • DIMOS
  • PERISTERI

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ