ΤΡΕΧΟΝ ΦΥΛΛΟ

 • PONTIOI
 • FESTIVAL
 • TAXIDI
 • PANEPISTIMIO
 • TRITEKNOI
 • NITSA
 • FARMA
 • ALEXANDRAKIS

Επικαιρότητα

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΕΧΟΝ ΦΥΛΛΟ

ΤΟΠΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΟ ΑΛΣΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ, ΟΞΥΓΟΝΟΥ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ, ΜΕ ΑΙΧΜΗ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ «ΦΥΤΑ & ΚΗΠΟΣ»


Τόπος προορισμού στην κυριολεξία έγινε το Άλσος Περιστερίου από την Πρωτομαγιά και μετά, με αποκορύφωμα από 5 μέχρι 21 Μαΐου που λειτούργησε η μεγάλη έκθεση «Φυτά & Κήπος».

«Μια πανδαισία χρωμάτων, φυτών, οξυγόνου και αισθήσεων, σας περιμένει στο Άλσος της πόλης, το Ωραιότερο Άλσος της Αττικής.

Στο Περιστέρι συνεχίζουμε όλοι μαζί, σταθερά και με επιμονή το φωτεινό ταξίδι της προόδου και της αισιοδοξίας», έλεγε στο μήνυμά του ο δήμαρχος κ. Ανδρέας Παχατουρίδης.

Και πραγματικά, όλες οι ηλικίες, άνθρωποι καταγόμενοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλοδαποί, δημότες και ετεροδημότες, άνθρωποι όλων των επαγγελματικών, μορφωτικών και κοινωνικών στρωμάτων και πολιτικών πεποιθήσεων ανταποκρίθηκαν.

ΜΙΑ ΠΛΗΡΗΣ ΓΚΑΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΛΑΥΣΕΩΝ

Και γιατί να μην προσέλθουν στο Άλσος; Απόλαυσαν δροσιά -χάρη στην επίστρωση ψυχρών υλικών στον καύσωνα- απόλαυσαν διαδρόμους περιπάτου. Επισκέφθηκαν μια Έκθεση όπου αγόρασαν φυτά φθηνά, διασκέδασαν με τα θεατρικά, αερόβια, γνωστικά, μουσικοχορευτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα που καθημερινά διοργάνωσε ο Δήμος. Το Θέατρο «Τέχνη στην Πέτρα»… αναστέναξε. Τα παιδιά ξετρελάθηκαν στην παιδική χαρά και τα πιο μεγάλα… ζάλισαν το κυκλοφοριακό πάρκο με τα ποδήλατά τους. Όλοι απόλαυσαν το αναψυκτικό ή τον καφέ τους στο αναψυκτήριο. Ενδυναμώθηκαν μυικά στο χώρο με τα όργανα γυμναστικής. Πάρκαραν το αυτοκίνητό τους απέναντι στο χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου χωρίς καμιά επιβάρυνση και πολλά άλλα. Μια πλήρης γκάμα απολαύσεων…

Και όλα αυτά δωρεάν! Απίστευτο αλλά… ελκυστικό!

Ποιος δεν θα εκμεταλλευόταν σε τέτοιες εποχές όλες αυτές τις παροχές και ευκαιρίες;

Ο Σταθμός Μετρό «Ανθούπολη» -όνομα και πράγμα- διευκόλυνε την πρόσβαση από κάθε γωνιά της Αττικής το Άλσος, στο οποίο επικράτησε το αδιαχώρητο. Φέτος το Άλσος Περιστερίου… «βούλιαξε» από την κοσμοσυρροή. Και έπεται συνέχεια, γιατί το καλοκαίρι είναι μπροστά…

Η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής το δήμαρχο κ. Ανδρέα Παχατουρίδη, καθημερινά παρούσα, καμάρωνε, εισέπραττε συγχαρητήρια και σχεδίαζε τα επόμενα βήματα.

Πραγματικά το Άλσος, που είναι το ομορφότερο της Αττικής βοήθησε και βοηθάει τον κόσμο να ξεφορτωθεί σκοτούρες, προβλήματα, βάσανα και να ανανεωθεί για να τα αντιμετωπίσει με περισσότερο κουράγιο και αισιοδοξία.

ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ «ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ» ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ

Η Έκθεση «Φυτά & Κήπος» πιο καλά οργανωμένη φέτος, με συμμετοχή δεκάδων φυτοριούχων, με πιο προσιτές τιμές και άνεση χώρου, λειτούργησε κατευναστικά στο βλέμμα και στην τσέπη (φωτογραφίες).

Ο κόσμος έφευγε από το Άλσος με μια χρωματιστή «παρηγοριά» στην αγκαλιά του για να στολίσει το σπίτι και το μπαλκόνι του.

Η σκοτεινή διάθεση και τα σκοτεινά μπαλκόνια φωτίστηκαν από τους… «ηλίανθους», η συμβίωση αναθερμάνθηκε με τους… «έρωτες», οι απόμαχοι παρηγορήθηκαν με τους… «αμάραντους». Σχέσεις ολοκληρώθηκαν, «κάστρα έπεσαν» χωρίς κανόνια. Αρκούσε μια γλάστρα κατακόκκινα τριαντάφυλλα! Όλη η συλλογή φυτών βρήκε ανταπόκριση και επιτέλεσε το σκοπό της…

Την «ώρα του Γεωπόνου» καθημερινά το κοινό ενημερώθηκε για την περιποίηση των φυτών, την οικολογική προστασία των φυτών, τα φυτά- βότανα και τα φαρμακευτικά, την κηπουρική, τους φίλους και εχθρούς των φυτών, τα… απορρυπαντικά φυτά, την κομποστοποίηση και πήρε πολύτιμες συμβουλές.

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων ήταν οι χορευτικές εκδηλώσεις του Πανελληνίου Αθλητικού Συλλόγου «Τα Περιστέρια» και της Αδελφότητας Κρητών Περιστερίου, του Χορευτικού Συλλόγου «Πολύμνια», τα αφιερώματα στο λαϊκό και το Σμυρναίικο τραγούδι, με το Λάκη Χαλκιά, τον Κ. Σκόνδρα, την Ειρήνη Ζώη, το συγκρότημα «Περαστικοί» κ.ά., και τις ολοήμερες εκδηλώσεις στις 14.5.2017 με τη Γιορτή της «Ημέρας της Μητέρας».

Οι εκδηλώσεις είναι σε εξέλιξη και η συμμετοχή του κοινού είναι άλλη μια «διάκριση» στο ενεργητικό της Δημοτικής Αρχής.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

 

 • FITA
 • AKOUSTIKA
 • LAKIOTIS
 • EPAINOS
 • PAPADEA
 • ΧΑΡΑΜΗΣ
 • ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ
 • ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ
 • HONDOS CENTER

Ειδήσεις