ΤΡΕΧΟΝ ΦΥΛΛΟ

 • TAXIARHES
 • NAUTILOS
 • FARMA
 • TATSAKIS
 • FARMA

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΕΧΟΝ ΦΥΛΛΟ

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «Ο ΠΑΛΑΙΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΚΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ

Οι αντιρρήσεις και οι επιφυλάξεις μερίδας της Δημοτικής Αντιπολίτευσης, που καταψήφισε στο δημοτικό συμβούλιο της 23.3.2017, την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για την ανάπλαση της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου, ότι «επιχειρεί να μετατρέψει τον δρόμο σε νέα περιοχή τραπεζοκαθισμάτων τύπου «Μπουρναζίου» ή « Αιμ. Βεάκη κ.λπ.», εξανεμίσθηκαν μπροστά στην κατηγορηματική διαβεβαίωση της ομόφωνης απόφασης του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Ο Παλαιός Ταξιάρχης», ότι δεν θα επιτρέψει την «γκετοποίηση» της οδού, τονίζοντας ότι: «Τους πληροφορούμε, να μην ανησυχούν, διότι εμείς είμαστε σε θέση να αποτρέψουμε με τους αγώνες μας, κάθε προσπάθεια που ενδεχομένως μελλοντικά εκδηλωθεί, για την εκτροπή της εικόνας της περιοχής μας, όπως αυτή θα είναι μετά την περάτωση του έργου της ανάπλασης»!

Έτσι η επαναφορά του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο σήμανε έγκριση της ανάπλασης ολόκληρης της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου με έργα υψηλών προδιαγραφών, που προβλέπουν: αντικατάσταση των πλακόστρωτων πεζοδρομίων, κατασκευή παρτεριών, φύτευση δένδρων ταχείας ανάπτυξης και τοποθέτηση άπλετου φωτισμού για την ασφάλεια των πολιτών. Και επίσης με πρόβλεψη ικανού αριθμού θέσεων στάθμευσης, για να πάψει το φαινόμενο της διπλής και τριπλής σειράς αυτοκινήτων. Να ξαναγίνει πλεονέκτημα η γειτνίαση με τον Σταθμό του Μετρό «Αγ. Αντώνιος» που είχε μετατραπεί σε μαρτύριο διέλευσης και κινδύνου της σωματικής ακεραιότητας των κατοίκων.

Λακκούβες, ανισομερή πεζοδρόμια, σπασμένες πλάκες- παγίδες, φθορές του ασφαλτοτάπητα, ετοιμόρροπα λιγοστά δένδρα, αγριόχορτα και παρκαρίσματα πάνω στα πεζοδρόμια δυσκόλευαν τη διέλευση των πεζών πόσο μάλλον των ΑμΕΑ. Μια αφόρητη κατάσταση που επιχειρεί η Δημοτική Αρχή να αποκαταστήσει σε ένα δρόμο νευραλγικής πρόσβασης που συνδέει το κέντρο του Αγ. Αντωνίου με την Λ. Αθηνών.

Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΙΝΑΙ «ΧΡΕΟΣ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

Το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου «Ο Παλαιός Ταξιάρχης», κα Βέτα Πουλοπούλου – Βιντζηλαίου, μάς δήλωσε με έμφαση: «Η ανάπλαση της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου είναι ένα «χρέος» του Δήμου προς τους κατοίκους, για την αισθητική και κλιματική βελτίωση της υποβαθμισμένης περιοχής Τσαλαβούτα. Μιας περιοχής που πρωταγωνιστεί σε δεινά και ελλείψεις, τόσο από πλευράς αντιπλημμυρικής προστασίας, μέχρι τις επιπτώσεις της βιομηχανικής ζώνης. Οι κάτοικοι που κυριολεκτικά δεινοπαθούν, δικαιούνται να περνάνε ελεύθερα μέχρι την πόρτα του σπιτιού τους. Και ακόμη να χαίρονται μια ανάσα πράσινου και αισθητικής αναβάθμισης, που θα αναζωογονήσει και την ψυχική τους διάθεση και την αγοραστική κίνηση.

Επιβάλλεται να μπει μια τάξη, ώστε η καθημερινή ανεξέλεγκτη και αθρόα στάθμευση των αυτοκινήτων στο δρόμο μας, να μην μετατρέπει σε… «κατάρα» την πλεονεκτική για μας λειτουργία του Σταθμού Μετρό που είναι σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια μας»…

ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Αποφασιστική και κατηγορηματική ήταν η ομόφωνη απόφαση 200 περίπου κατοίκων, μελών του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Ο Παλαιός Ταξιάρχης» (Σοφ. Βενιζέλου 23 – 25, Β΄ Κτήριο, Περιστέρι) προς το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου, στην οποία ανέφερε:

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Ο ΠΑΛΑΙΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» συνήλθε σήμερον, την 2α Απριλίου 2017, με μοναδικό θέμα συζήτησης, την ανάπλαση της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου και με ομόφωνη απόφαση των μελών του, εκφράζοντας την οργή και αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής Παλαιού Ταξιάρχη, αποφάσισε τα παρακάτω:

1. Ανακοινώνει προς κάθε ενδιαφερόμενο, ότι από τετραετίας και πλέον, ο Σύλλογος μας έχει επιδοθεί σε ένα αδιάκοπο και διαρκή αγώνα για την ανάπλαση της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου, με παραστάσεις τόσο προς την Δημοτική Αρχή, όσο και με κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής, δηλαδή της οδού αυτής και των παρόδων της, με επανειλημμένα υπομνήματα και με συγκέντρωση υπογραφών των κατοίκων - ιδιοκτητών των ακινήτων της περιοχής, που κυριολεκτικά πνίγονται καθημερινά από την τριτοκοσμική εικόνα και κατάσταση ζούγκλας που επικρατεί στο δρόμο αυτό, με αποτέλεσμα να έχει γίνει αφόρητη η ζωή.

Έτσι, εκτός από την γενική εγκατάλειψη της παραπάνω οδού (πεζοδρόμια και κράσπεδα κατεστραμμένα κα ανισοϋψή και με έλλειψη λωρίδος για άτομα με ειδικές ανάγκες κ.λπ.), αυτή έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο πάρκινγκ, όπου σταθμεύουν στο μεγαλύτερο μήκος της, τρεις σειρές αυτοκινήτων που ανήκουν κυρίως στους επιβάτες του «ΜΕΤΡΟ», με αποτέλεσμα το οδόστρωμα της οδού να είναι απροσπέλαστο, οι δε πεζοί γενικώς και ειδικότερα οι ηλικιωμένοι, οι μητέρες με τα μωρά τους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες να μην μπορούν να βαδίσουν σ' αυτό και τα κατεστραμμένα πεζοδρόμια.

«Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ»

Στο σημείο αυτό μπορούμε να αναφέρουμε πολλές περιπτώσεις ηλικιωμένων που έχουν τραυματιστεί σοβαρά από πτώσεις και έχουν μεταφερθεί για νοσηλεία σε νοσοκομεία. Η ανάγκη λοιπόν για ανάπλαση του δρόμου αυτού είναι επιτακτική και άμεση.

2. Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, πληροφορήθηκε από την Εφημερίδα «ΕΛ. ΔΙΑΛΟΓΟΣ» την συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 23 Μαρτίου ε.έ., όπου κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι εξέφρασαν «κάθετα» αντιρρήσεις κατά της ανάπλασης του δρόμου, ισχυριζόμενοι είτε ότι αν προχωρήσει το έργο αυτό -που τόσο πολύ θα ανακουφίσει εκατοντάδες οικογένειες- θα μετατρέψει τον δρόμο σε νέα περιοχή τραπεζοκαθισμάτων τύπου «Μπουρναζίου» ή «Βεάκη» ή ότι η ιεράρχηση των προβλημάτων δεν είναι η σωστή, ή ότι έπρεπε να προηγηθεί άλλος δρόμος στο Ρουπάκι ή αλλού.

«ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΕΙΡΑ ΔΙΑΘΕΣΗ»

Το Δ.Σ. εκτιμά ότι οι σύμβουλοι που εξέφρασαν τις αρνητικές απόψεις αυτές, είτε δεν είναι ενημερωμένοι για την κατάσταση που επικρατεί στη Σοφ. Βενιζέλου, είτε παρασύρθηκαν από μικροπολιτική στείρα διάθεση.

Έτσι σύσσωμο το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ, καταδικάζει τις τοποθετήσεις αυτές και προσκαλεί όλους τους κ.κ. δημοτικούς συμβούλους που αδικαιολόγητα αντιδρούν, να τις ανακαλέσουν.

Τους πληροφορούμε δε, να μην ανησυχούν, διότι εμείς είμαστε σε θέση να αποτρέψουμε, με τους αγώνες μας, κάθε προσπάθεια που ενδεχομένως μελλοντικά εκδηλωθεί, για την εκτροπή της εικόνας της περιοχής μας, όπως αυτή θα είναι μετά την περάτωση του έργου της ανάπλασης.

3. Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας θα προωθήσει κάθε δημιουργική προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής και της Περιφέρειας που θα εξωραΐσει την περιοχή μας και θα αναβαθμίσει την ζωή των κατοίκων της.

Ως εκ τούτου: Ζητούμε την ανάπλαση της Σοφ. Βενιζέλου, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη το ταχύτερο δυνατό.

4. Το Δ.Σ. πιστεύει ότι η ανάπλαση της Σοφ. Βενιζέλου θα ανακουφίσει τους κατοίκους της περιοχής και θα αναβαθμίσει τη ζωή τους και προς την κατεύθυνση αυτή θα συνεχίσει να εργάζεται.

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΕΤΑ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ - ΒΙΝΤΖΗΛΑΙΟΥ

(Εντέλλεται ο Γραμματέας του Συλλόγου να αποστείλει αντίγραφα της Παρούσης στο Δήμο Περιστερίου και την Περιφέρεια Αττικής καθώς και τον τοπικό Τύπο.

Το Δ.Σ.

Ακριβές αντίγραφο . (Υπογραφή)

ΒΕΤΑ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ-ΒΙΝΤΖΗΛΑΙΟΥ)»

*

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, από πλευράς Δημοτικής Αρχής ενεργοποιήθηκε η διαδικασία χρηματοδότησης και έναρξης των έργων ανάπλασης της Σοφ. Βενιζέλου, που προβλέπεται μέσα στο επόμενο τρίμηνο ή τετράμηνο.

ΔΛ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΜΑΪΟΣ 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

 

 • APOKRIES
 • ΛΑΚΙΩΤΗΣ
 • ΧΑΡΑΜΗΣ
 • ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ
 • ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ
 • HONDOS CENTER

Ειδήσεις