ΤΡΕΧΟΝ ΦΥΛΛΟ

  • ANAKYKLWSI
  • NITSA
  • ALEXANDRAKIS

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΕΧΟΝ ΦΥΛΛΟ

Αποστολή εγκυκλίου από την Δευτ/θμια Εκπ/ση Γ’ Αθήνας

ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Δεκαπέντε δευτερόλεπτα χρειάστηκαν για να ληφθεί μια σημαντική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο, για ένα θέμα που έγινε διελκυστίνδα μεταξύ δημοτικής συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, σε δυο συνεδριάσεις του.

Στις 3.5.2017 το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε για τη λήψη απόφασης για την μεταφορά της έδρας του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου από το Αιγάλεω στο Δήμο Περιστερίου.

kallitexniko sxoleioΤο θέμα έγινε δεκτό ομόφωνα και λύθηκε η συνεδρίαση.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11.4.2017 ο δημοτ. σύμβουλος κ. Νικ. Ζούτσος, έθεσε ζήτημα ίδρυσης του Καλλιτεχνικού Σχολείου και επισήμανε ότι είναι επείγον, καθώς οι ενδιαφερόμενοι μαθητές πρέπει να υποβάλλουν αιτήσεις εγγραφής.

Τόνισε, ότι Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο δεν υπάρχει σε ολόκληρη την Δυτ. Αττική. Μόνο στην Παλλήνη λειτουργεί ένα σε ολόκληρη την Αττική. Πρότεινε το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο να στεγαστεί στο καινούργιο σχολείο που κτίσθηκε με ΣΔΙΤ στην οδό Λευκωσίας, δίπλα από τον ι.ν. Αγ. Ιωάννου Θεολόγου.

Ο αντ/ρχος Παιδείας κ. Αναστ. Θεοδωράκος αντέτεινε, ότι η λειτουργία του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου συνεπάγεται τη λήψη και των απαραίτητων πόρων, για να μην επιβαρυνθούν τα άλλα σχολεία. Και ενημέρωσε, ότι σε σχετικές ενέργειες προχωράει ο Δήμαρχος που ζήτησε συνάντηση με τους αρμόδιους παράγοντες. Γι’ αυτό έπρεπε το θέμα να αναβληθεί.

Η πρόταση για συζήτηση και λήψη σχετικής απόφασης καταψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Το αίτημα ξαναέθεσε σαν επείγον ο κ. Νικ. Ζούτσος στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22.4.2017, όμως ο δήμαρχος κ. Ανδρέας Παχατουρίδης είπε, ότι δεν υπάρχει χρονική πίεση καθώς πρέπει να προηγηθεί συνάντησή του με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Σπ. Τζόκα και τον δ/ντή της Δευτ/θμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας κ. Αθαν. Αλεξόπουλο για να συνεξετάσουν το πρόβλημα της εξεύρεσης πόρων που απαιτεί η λειτουργία του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου.

Τελικά και πάλι καταψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα της αντιπολίτευσης για συζήτηση και λήψη απόφασης εκτός ημερησίας διάταξης και η οποία αποχώρησε.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Τελικά οι προσπάθειες για τη λειτουργία του Καλλιτεχνικού Σχολείου στη Δυτική Αθήνα, με έδρα το Περιστέρι, από την προσεχή σχολική χρονιά 2017- 2018 τελεσφόρησαν.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 28.4.2017, στο Γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα κ. Σπύρου Τζόκα, πήραν μέρος ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, ο αντ/ρχος Παιδείας κ. Αναστ. Θεοδωράκος, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας κ. Αθαν. Αλεξόπουλος και η προϊσταμένη επί εκπαιδευτικών θεμάτων κα Μαστοράκη και ο δημοτικός σύμβουλος και αιρετός των εκπαιδευτικών του ΠΥΣΔΕ Γ’ Αθήνας και μέλος της ΕΛΜΕ κ. Νίκος Ζούτσος (φωτογραφία).

Συζήτησαν ειδικά το θέμα της ίδρυσης του Καλλιτεχνικού Σχολείου στο Περιστέρι, που θα αποτελέσει κόσμημα για την περιοχή και «κυψέλη» παραγωγής καλλιτεχνικής παιδείας. Η συζήτηση έγινε σε κλίμα γόνιμου διαλόγου και τελικά συναποφασίστηκαν τα εξής:

-Άμεση ίδρυση του Σχολείου στο Περιστέρι με απόφαση του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου.

-Χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής των εργασιών που απαιτούνται να γίνουν στο σχολικό κτίριο που θα στεγαστεί το συγκεκριμένο Σχολείο. Και,

-Κάλυψη των λειτουργικών αναγκών από τα υπάρχοντα κονδύλια της Σχολικής Επιτροπής Περιστερίου, μέχρις ότου το νέο σχολείο αρχίσει να λαμβάνει τακτική επιχορήγηση από το Υπ. Εσωτερικών.

Το Σχολείο θα λειτουργήσει την προσεχή σχολική χρονιά 2017- 2018, στη διάρκεια της οποίας θα ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες εργασίες στις υποδομές του.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤ/ΘΜΙΑ ΕΚΠ/ΣΗ Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ

Στις 12.5.2017 εστάλη σε όλες τις σχολικές μονάδες της Δευτ/θμιας Εκπ/σης Γ΄ Αθήνας εγκύκλιος του διευθυντού κ. Αθαν. Αλεξόπουλου, που γνωστοποιεί, ότι:

Από τη νέα σχολική χρονιά 2017 – 2018 θα λειτουργήσει το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Περιστερίου.

Αιτήσεις συμμετοχής για τη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων μαθητών ή μαθητριών μπορούν να υποβάλουν οι γονείς στην έδρα της Διεύθυνσης: Θηβών 401, Αιγάλεω, γραφείο 2, αρμόδια κα Μαρία Γεωργούση, από τις 8.00 – 14.00, τηλ. 210 5907960, καθημερινά.

Μαζί με την αίτηση πρέπει να προσκομιστεί και αξιόπιστο αποδεικτικό στοιχείο, από το οποίο να προκύπτει η διεύθυνση της μόνιμης κατοικίας του ενδιαφερομένου (λογαριασμός ΔΕΚΟ κ.λπ.)

Ο σκοπός, η δομή και η λειτουργία του Καλλιτεχνικού Σχολείου καταχωρούνται στην Ηλεκτρονική μας Εφημερίδα www.anagenissi.gr

ΟΧΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ

Για το θέμα αυτό ο δήμαρχος κ. Ανδρέας Παχατουρίδης μας είπε τα εξής:

«Το Καλλιτεχνικό Σχολείο είχε ιδρυθεί στα χαρτιά, εδώ και χρόνια με έδρα το Αιγάλεω. Σκοπός μας είναι να το φιλοξενήσουμε στο Περιστέρι.

Αρχικά θα λειτουργήσει σαν ένα κανονικό Γυμνάσιο και σε επιπλέον ώρες θα γίνονται τα καλλιτεχνικά μαθήματα. Στο Καλλιτεχνικό Σχολείο θα εγγραφούν μαθητές και από το Περιστέρι και από άλλους 10 δήμους.

Ο ενδοιασμός μας είναι ότι τα σχολεία δεν είναι να γίνονται μόνο στα χαρτιά, χρειάζονται και λεφτά. Κάποτε κάποιοι έλεγαν: πες στον υπουργό ότι τα σχολεία δεν γίνονται στα χαρτιά, θέλουν και λεφτά. Τώρα αυτοί σιωπούν και έρχονται οι άλλοι και λένε: πες στον υπουργό θέλουμε και λεφτά.

Εμείς προτάσσουμε το συμφέρον του Δήμου μας. Δεν θα παίρνουμε αρμοδιότητες από το κράτος χωρίς τους αντίστοιχους πόρους, που θα είναι σε βάρος των πολιτών.

Επειδή κάποιοι κλαψουρίζουν δήθεν ότι είναι πιο ευαίσθητοι από κάποιους άλλους για θέματα παιδείας, δημιουργούν μιαν άλλη πλασματική εικόνα. Αλλά ο κόσμος ξέρει πια και διαβάζει και πίσω από τις εικόνες.

Θέλουμε όλα τα σχολεία: και το καλλιτεχνικό και το αθλητικό και το μουσικό και το πειραματικό κ.λπ. Τα θέλουμε όλα. Αλλά θέλουμε και τους αντίστοιχους πόρους.

Για το συγκεκριμένο θέμα μίλησα με έναν άνθρωπο που είχα την τύχη να έχει κάνει δήμαρχος με πολλή πετυχημένη θητεία στην Καισαριανή και να είναι και εκπαιδευτικός: τον αντιπεριφερειάρχη κ. Σπύρο Τσόκα.

Του είπα δεν θα μιλήσω στον αντιπεριφερειάρχη, αλλά στον δήμαρχο Τσόκα και στον εκπαιδευτικό Τσόκα: Στην πόλη σου τι θα έκανες;

Ο κ. Τσόκας μάς έδωσε δίκιο 100%!

Και επειδή όλο αυτό το διάστημα ο κ. Τσόκας μάς έχει δείξει με έργα, όχι με λόγια, ότι είναι άνθρωπος της αποτελεσματικότητας και της κοινής λογικής, αμέσως βρήκε τη λύση. Πρυτάνευσε η κοινή λογική και η σοβαρή σκέψη του Αντιπεριφερειάρχη, και έτσι θα έχουμε τη μεγάλη χαρά να ιδρυθεί στην πόλη μας το Καλλιτεχνικό Σχολείο»!

(Σε άλλη στήλη μας καταχωρούμε απόψεις του δημοτ. συμβούλου κ. Νικ. Ζούτσου).

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΜΑΪΟΣ 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ