ΤΡΕΧΟΝ ΦΥΛΛΟ

  • ANAKYKLWSI
  • NITSA
  • ALEXANDRAKIS

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΕΧΟΝ ΦΥΛΛΟ

Μια πρόταση που είχε κάνει ο Δήμαρχος Περιστερίου το 2011! - ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ


Πώς έρχονται τα πράγματα!

Το τριετές πλάνο μεταρρυθμίσεων στη Παιδεία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στο Υπ. Παιδείας στις 9.5.2017. Μεταξύ άλλων στο πλάνο προβλέπεται και η συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά και η μετατροπή τους σε Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής!

Η προαναγγελία του Πρωθυπουργού είναι μια θαυμάσια προς υλοποίηση ιδέα -την οποία επιδοκιμάζουν οι πάντες- που θα ισορροπήσει κάπως την εκπαιδευτική ανισοκατανομή και θα αναβαθμίσει την παραμελημένη και από πλευράς τριτοβάθμιας εκπαίδευσης Δυτική Αθήνα.

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ

Για την ιστορία, ωρίμασε μια πρόταση που είχε κάνει από τις στήλες της «Αναγέννησης», ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης.

Συγκεκριμένα στο πρωτοσέλιδο του φύλλου μας 472 της 16 Φεβρουαρίου 2011 (φωτογραφία) κάτω αριστερά σε πλαίσιο και με αφορμή την λειτουργία του Δημοτικού Ελεύθερου Πανεπιστημίου Περιστερίου, ο Δήμαρχος Περιστερίου είχε δηλώσει:

«Το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να λάβει υπόψη του στο σχεδιασμό κατανομής των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ότι ο Δήμος Περιστερίου έχει την υποδομή και την προσβασιμότητα να υποδεχθεί τη λειτουργία μια κρατικής πανεπιστημιακής σχολής»!

Ο ΥΠ΄ΑΡΙΘΜΟΝ 1 ΜΝΗΣΤΗΡΑΣ

Και στην 3η σελίδα, σε ερώτησή μας: «Δηλαδή η λειτουργία του Ελεύθερου Πανεπιστήμιου Περιστερίου είναι ενέργεια- μήνυμα προς την κεντρική εξουσία, ότι ο πολυπληθής Δήμος Περιστερίου είναι ώριμος να υποδεχθεί τη λειτουργία μιας κρατικής πανεπιστημιακής σχολής;», μας είχε απαντήσει:

«Ασφαλώς!

Ο Δήμος Περιστερίου είναι ο μοναδικός δήμος που έχει τις κατάλληλες υποδομές, κτίρια και χώρους που πολλοί άλλοι δήμοι θα ήθελαν να έχουν.

Κυρίως είναι ο μοναδικός Δήμος στην Ελλάδα, μετά την Αθήνα, που θα έχει σε λίγο 3 σταθμούς Μετρό σε λειτουργία, που σημαίνει άνετη προσβασιμότητα για μια κρατική πανεπιστημιακή σχολή.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό πλεονέκτημα για την ίδρυση και λειτουργία μιας πανεπιστημιακής σχολής στο Περιστέρι.

Θεωρώ, ότι ο Δήμος Περιστερίου είναι ο υπ΄αριθμόν 1 μνηστήρας της νέας αρχιτεκτονικής κατανομής των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων του Υπ. Παιδείας. Μια πανεπιστημιακή σχολή μας είναι απαραίτητη, όχι μόνο για τη σπουδάζουσα νεολαία του Περιστερίου, αλλά και ολόκληρης της Δυτικής Αθήνας».

"ΜΑΪΟΣ 2017"

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ