• WEST
  • WEST

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

  • BEKIARIS

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΕΠΙ 49 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ www.anagenissi.gr

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ «Ν.Δ.» ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

mitsotaki

 Επίσκεψη αστραπή στο κτήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Περιστερίου πραγματοποίησε το πρωί της 13.9.2017 ο πρόεδρος της «Νέας Δημοκρατίας» κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου συναντήθηκε με εργαζόμενες μητέρες και συζήτησε μαζί τους τις προθέσεις του σχετικά με τους παιδικούς σταθμούς κ.ά., όταν η «Νέα Δημοκρατία» γίνει κυβέρνηση.

Τον πρόεδρο της «Ν.Δ.» καλωσόρισε και προσφώνησε η υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κα Νικολίτσα Καρκούλια.

ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΚΤΟΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε, ότι:

-Με κυβέρνηση «Νέας Δημοκρατίας» κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικών σταθμών.

-Στα παιδιά θα δοθεί ποιοτική προσχολική αγωγή σε επίπεδα βρεφονηπιακών, παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων για να μην δημιουργούνται ανισότητες που θα σημαδεύουν τα παιδιά για όλη τους τη ζωή, τα οποία θα αναγκάζονται να ξεκινούν το σχολείο μειονεκτικά και μονίμως θα επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για να καλύψουν το χαμένο έδαφος.

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Επισήμανε, ότι:

-Στους παιδικούς σταθμούς -που κατά κανόνα, ακούει πολύ καλά λόγια- υπάρχουν πολλές ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό, ένώ η τοπική κοινωνία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο και βοηθάει πολύ.

-Πρέπει να υπάρχει ένα πλαίσιο ελεγκτικό, το οποίο θα εξασφαλίζει ότι οι προδιαγραφές που μπαίνουν, τηρούνται από όλους. Και πρέπει να υπάρχει αυστηρότητα στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν αποκλίσεις.

-Πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη ευελιξία στους δασκάλους και τους καθηγητές, στο πλαίσιο βασικών κατευθύνσεων, ώστε να μπορούν να επιλέγουν οι ίδιοι τα βιβλία που θα διδάσκουν στα παιδιά.

-Είναι μεγάλο κεφάλαιο η δια βίου μάθηση και η ανάγκη μετεξέλιξης των πολιτών στην απόκτηση νέων δεξιοτήτων, που θα τους επιτρέπουν να δουλέψουν σε ένα αντικείμενο, το οποίο δεν έχουν σπουδάσει.

ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εντύπωση έκανε η αναφορά του κ. Μητσοτάκη σχετικά με τις εργασιακές σχέσεις του προσωπικού των παιδικών σταθμών, όπου τόνισε ότι: «Πολλές από τις συμβάσεις είναι ορισμένου χρόνου. Και υπάρχει το παράδοξο να έχουμε εμπιστευτεί το μέλλον των παιδιών μας σε εργαζόμενες και εργαζόμενους -κυρίως νέες κοπέλες- που είναι σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας.

Εκεί, λοιπόν, που θα έπρεπε να έχουμε τακτικό προσωπικό, δεν έχουμε. Και, εκεί, που ενδεχομένως δεν θα χρειαζόταν να έχουμε τακτικό προσωπικό στο Δημόσιο, έχουμε».

Χαρακτήρισε μείζον το ζήτημα όσον αφορά τις παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας που αφορούν στη μητρότητα. Και εξέφρασε το θαυμασμό του για την εργαζόμενη Ελληνίδα μάνα που σε δύσκολες συνθήκες, όπως οι σημερινές, δίνει κάθε μέρα μάχη για να μεγαλώσει το παιδί της.

(Δελτίο Τύπου)

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017

  • LAKIWTIS
  • LAKIWTIS
  • GAVRAS
  • PATRIARXIS
  • DIMOS
  • PERISTERI

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ