• smart
  • KARAKWSTA

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

  • BEKIARIS

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΕΠΙ 49 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ www.anagenissi.gr

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ, ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΧΟΡΟΥ «MI VIDA DANCE SCHOOL»

 

   Πολυχρησιμοποιημένος ο όρος- χαρακτηρισμός: «ξεχωριστή» σε κάθε εκδήλωση. Όντως. Όμως πόσο νόημα μπορεί να αποκτήσει αυτός ο όρος, όταν σε μια εκδήλωση που τα παιδιά ΑμέΑ ξεδιπλώνουν τις ικανότητές τους και τα χαρίσματά τους αντανακλούν στο κοινό και αποσπούν την επιδοκιμασία του, καθώς το χειροκρότημά του δεν είναι απλά μια επιβράβευση της προσπάθειας, αλλά μια εκδήλωση ενθουσιασμού, συγκίνησης, ηθικής ικανοποίησης και μια μεταβίβαση αγάπης και ψυχικής δύναμης.1

Αυτό περίπου ένιωσαν οι θεατές της εκδήλωσης που διοργάνωσε πρόσφατα η Σχολή Χορού «Mi Vida Dance School» στο κατάμεστο κλειστό γήπεδο «Γ. Στεφανόπουλος».

Όλα τα παιδιά με πρωταγωνιστές εκείνα της Κατηγορίας ΑμεΑ, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και εισέπραξαν το περισσότερο και θερμότερο χειροκρότημα.

Οι δύσκολες και περίπλοκες χορευτικές ασκήσεις, που η κάθε μία έκρυβε το δικό της ανθρώπινο μήνυμα, επιβραβεύτηκαν με τη δημιουργία μιας ζεστής οικογενειακής ατμόσφαιρας, όπου οι κινηματογραφικές σκηνές του «Ήταν όλα τους παιδιά μας» έγινε κυριολεξία και φωτεινός δρόμος για τα επόμενα βήματα.

Η αυτοπεποίθηση που απέκτησαν τα παιδιά όλων των Κατηγοριών έρχεται σε λίγο στο Άλσος Περιστερίου, την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024, με τίτλο «We Will Rock You Again», που διοργανώνει εκδήλωση η Σχολή «Mi Vida Dance School», στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Περιστερίου.

Αξίζει να δώσει κανείς το «παρών» σε αυτήν στην εκδήλωση…

Δεν είναι ότι «θα ευλογήσουμε τα γένια μας» αλλά είναι η αλήθεια, ότι τις καλύτερες εντυπώσεις τις εισέπραξε η δική μας, η Περιστεριώτισσα Μαρία Καρακώστα Εγγλέζου που εκτέλεσε θεαματικές χορευτικές ασκήσεις και δίκαια πρώτευσε και τιμήθηκε με διάκριση και κύπελλο.

Η Μαρία μοίρασε θάρρος και αυτοεκτίμηση και στα υπόλοιπα παιδιά που διακρίθηκαν με αποτέλεσμα να πλουτίσουν όλα τη συλλογή τους με κύπελλα, διακρίσεις και περηφάνια στις οικογένειές τους.

Θα προσθέσουμε δε ότι η Μαρία Καρακώστα Εγγλέζου, που έχει αριστεύσει σε σπουδές ψυχολόγου ψυχοπαιδαγωγού, πρόκειται να λειτουργήσει σε λίγο καιρό ένα Ειδικό Κέντρο παιδικής φυσικοθεραπείας, εργοθεραπείας, λογοθεραπείας, ψυχολογικής υποστήριξης για παιδιά -και τους γονείς τους- μουσικοκινητικής αγωγής κ.λπ. στην οδό Πελασγίας 1 του Περιστερίου.

Διευθύντρια της Σχολής Χορού «Mi Vida Dance School» είναι η κα Μαργαρίτα Σκάλκου , η οποία μας είπε λίγα λόγια για την εκδήλωση, τη λειτουργία της Σχολής και τα «πιστεύω» των δημιουργών της:

«Η Σχολή μας λειτουργεί 4 χρόνια και η εκδήλωση – επίδειξη ήταν η 4η κατά σειρά με ανερχόμενη όπως θα διαπιστώσατε ποιότητα και επιτυχία.

Είναι μια Σχολή που δίνει πρωτεύουσα θέση στα άτομα με ιδιαίτερες ικανότητες.

Εμείς, και το έχουν διαπιστώσει οι γονείς και το εκτιμούν, δεν θεωρούμε τα ΑμεΑ σαν άτομα με αναπηρία αλλά σαν ισότιμους συνανθρώπους μας και έτσι τα αντιμετωπίζουμε.

Όπως θα είδατε οι χορευτές μας έχουν ο καθένας τη δική του ικανότητα, την οποία εμείς «ξεκλειδώνουμε» με πολλή αγάπη και πολύ σεβασμό, ακολουθώντας βήμα - βήμα και πολλή - πολλή υπομονή και καταφέρνουμε αυτό που όλος ο κόσμος χειροκρότησε με συγκίνηση, αγάπη και ενθουσιασμό.

4

Στη Σχολή μας φροντίζουμε να προσφέρουμε σε αυτά τα πλάσματα αφιλοκερδώς, πολλά παρα πάνω και η ικανοποίησή τους είναι η δικαίωσή μας.

Το παράπονό μας είναι ότι στη χώρα μας, δυστυχώς, αυτά τα άτομα δεν έχουν τη θέση που τους αξίζει ,παρά το γεγονός ότι οι γονείς τους ξοδεύουν πάρα πολλά χρήματα για φυσικοθεραπείες, λογοθεραπείες κ.λπ. και αυτό το θεωρούμε άδικο. Γι΄αυτό και στεκόμαστε δίπλα τους και καταφέρνουμε να μοιραζόμαστε και να λύνουμε τα προβλήματά τους.

Αυτή είναι η ηθική ικανοποίηση για μας και τίποτε περισσότερο».

Αρχηγός και χοροδιδάσκαλος της Σχολής «Mi Vida Dance School» είναι ο κ. Γιάννης Αποστολόπουλος και η έδρα της Σχολής είναι στην οδό Χαλκίδος 4 στο Περιστέρι, τηλ.211 7255558.

 

Δ.Λ.

 

(ΙΟΥΝΙΟΣ 2024)

  • LAKIWTIS
  • GAVRAS

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ