• WEST
  • WEST

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

  • BEKIARIS

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΕΠΙ 49 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ www.anagenissi.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΡΚΙΝΩΝ»

 Ενημερωτική εκδήλωση με το εξαιρετικά ενδιαφέρον για τον γυναικείο πληθυσμό θέμα: «Σύγχρονες θεραπείες αλλάζουν την ιστορία στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού & των γυναικολογικών καρκίνων», συνδιοργάνωσαν την 13.3.2024, ο Δήμος Περιστερίου και τα Τμήματα Ahepa Hellas Πειραιά, Παλαιού Φαλήρου, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Περιστερίου, με ελεύθερη είσοδο.

Στην αρχή απηύθυνε χαιρετισμό ο αντ/ρχος Υγείας καρδιολόγος κ. Γεώργιος Μπεκιάρης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Με πρωτοβουλία του δημάρχου μας κ. Αντρέα Παχατουρίδη εργαζόμαστε αδιάκοπα για την εξέλιξη και την αναμόρφωση της πόλης μας. Με καινοτόμα έργα και παρεμβάσεις στο κέντρο και σε όλες τις γειτονιές, δημιουργώντας τις κατάλληλες υποδομές που εξασφαλίζουν το καλύτερο επίπεδο διαβίωσης για όλους τους κατοίκους της πόλης του Περιστερίου, γεγονός που προσελκύει και τους επισκέπτες από όλο το λεκανοπέδιο στο Δήμο μας.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ

Δεν περιοριζόμαστε όμως στα έργα και τις υποδομές, αλλά κτίζουμε ουσιαστικά και στηρίζουμε τις πνευματικές αξίες των Περιστεριωτών, Διοργανώνονται στην πόλη μας οι σημαντικότερες πολιτιστικές, αθλητικές και πνευματικές εκδηλώσεις, στους εξαιρετικούς υπαίθριους χώρους, στα θέατρα, στα αμφιθέατρα, όπως το συγκεκριμένο κ.λπ.

Και σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμο και το μεγάλο Μέγαρο Μουσικής, μοναδικό για το Περιστέρι και τη Δυτική Αθήνα.

Η σημερινή ενημερωτική επιστημονική εκδήλωση, που αφορά το μαστό και τα νοσήματά του, συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Περιστερίου και τα Τμήματα Ahepa Hellas του Πειραιά και Παλαιού Φαλήρου,

Η Ahepa Hellas, ως γνωστόν, είναι μια Οργάνωση, που υποστηρίζει τον ελληνισμό και προάγει τα εθνικά μας θέματα, προωθώντας ταυτόχρονα την εκπαίδευση, την φιλανθρωπία, την υπευθυνότητα των πολιτών και την πρόοδό τους. Συμβάλλει ποικιλοτρόπως με πολυάριθμες δωρεές και υποτροφίες στις ιατρικές έρευνες.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον συμπολίτη κ. Κυριάκο Σπανόπουλο, ο οποίος πρωτοστάτησε για τη διοργάνωση της αποψινής εκδήλωσης.

Θέμα της εκδήλωσης είναι η φυσιολογία και παθολογία του μαστού, που θα μας αναπτύξουν οι εξειδικευμένοι επιστήμονες.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ

Ο μαστός είναι ένα όργανο εξελιγμένο στις γυναίκες και υποτροφικό στους άνδρες. Υπόκειται σε συχνές μορφολογικές και λειτουργικές αλλαγές ανάλογες με τις φάσεις της ζωής της γυναίκας, Οι συχνές αυτές αλλαγές πιθανόν να ευθύνονται και για πολλές από τις παθήσεις που παρουσιάζονται στον μαστό. Ευτυχώς σήμερα υπάρχει μεγάλη εξέλιξη στην αντιμετώπιση των παθήσεων του μαστού. Και αυτό οφείλεται στους εξής παράγοντες:

Πρώτον η σωστή πρόληψη. Ο Δήμος μας εφαρμόζει εκτεταμένα προγράμματα πρόληψης, τα οποία συντονίζονται από το ΚΕΠ Υγείας και ακολουθούν τις οδηγίες του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Στο ΚΕΠ Υγείας λειτουργεί Κοινωνικό Ιατρείο και εκεί έχουμε και το Κέντρο Μαστού, το οποίο στελεχώνουν δύο εξαιρετικοί συνάδελφοι γυναικολόγοι κ.κ. Χούρσογλου και Βαρελάς, εξετάζουν όλες τις γυναίκες -ασφαλισμένες και μη- και προσδιορίζουν τις εξετάσεις που πρέπει να κάνουν και τις κατευθύνουν στο κατάλληλο κέντρο για την αντιμετώπιση του προβλήματός τους.  

Να σημειώσω ότι καλύπτουμε και έξοδα σε γυναίκες που έχουν πρόβλημα οικονομικό.

Εκτός από την πρόληψη σημαντικό ρόλο παίζει και η έγκαιρη διάγνωση.

Τρίτος λόγος της καλής αντιμετώπισης των παθήσεων του μαστού οι σύγχρονες φαρμακευτικές κ.ά. παρεμβάσεις».

Ευχαρίστησε τους επιστήμονες που συμμετείχαν στην ενημερωτική εκδήλωση.

Η ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Παρέμβαση έκανε και ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, ο οποίος είπε μεταξά αλλων:

«Θέλω να τονίσω, ότι ο αντ/ρχος Υγείας κ. Μπεκιάρης τα τελευταία χρόνια κάνει μια σοβαρή προσπάθεια στα θέματα υγείας στο Περιστέρι.

Εμείς υποστηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες γιατί πραγματικά, όπως αναφέρετε και εσείς, η έγκαιρη διάγνωση είναι σύμμαχος του ανθρώπου σε οποιαδήποτε πάθηση.

Είμαστε ένας πολύ μεγάλος Δήμος, ο 4ος σε πληθυσμό στη χώρα μας και 2ος στο λεκανοπέδιο μετά το Δήμο της Αθήνας.

Γίνονται πάρα πολλά έργα στην πόλη, αλλά, όπως έχω πει πολλές φορές στους συμπολίτες μου, μπορεί να έχουμε κάνει σταθμούς μετρό, κολυμβητήρια, σχολεία, πλατείες θέατρα κ.λπ. Όμως αυτό που για εμάς έχει πολλή μεγάλη σημασία είναι να βλέπουμε τον συμπολίτη στο δρόμο να χαμογελά και να είναι γεμάτος υγεία,

Η υγεία είναι τα πάντα και χωρίς την υγεία δεν κάνουμε τίποτα.

Στην πόλη μας που έχω την ύψιστη τιμή να είμαι δήμαρχος 22 συνεχή χρόνια, πάμε όλοι μαζί. Ενώνουμε τις ευαισθησίες μας και προχωράμε τα όνειρά μας για μια πόλη ακόμη καλύτερη.

Χαίρομαι ιδιαίτερα όταν βρίσκομαι σε τέτοιες εκδηλώσεις που έχουν να κάνουν με την υγεία. Και θέλω δημόσια να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον κ. Μπεκιάρη, αλλά και τους εκλεκτούς επιστήμονες για τη συμμετοχή τους στη αποψινή εκδήλωση και για την ευκαιρία που μας δίνουν να παρακολουθήσουμε με μεγάλη προσοχή τις επιστημονικές τους απόψεις».

Στη συνέχεια χαιρέτησε ο αντ/δρος Φιλανθρωπίας Ahepa Hellas κ. Κυριάκος Σπανόπουλος, που συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Περιστερίου, γιατί σαν πολίτης του Περιστερίου διαπιστώνει τα έργα που έχει κάνει στην πόλη Επίσης τον αντ/ρχο Υγείας κ. Μπεκιάρη για την πρόθυμη συμμετοχή του και συμβολή του σε ό,τι έχει να κάνει με την υγεία των πολιτών του Περιστερίου.

Αναφέρθηκε στο έργο και την προσφορά της Οργάνωσης Ahepa Hellas που ξεπέρασε μια 100ετία δράσης στους τομείς του ελληνισμού, της εκπαίδευσης, της αριστείας, της φιλανθρωπίας και της συνολικής υπευθυνότητας σε παγκόσμιο επίπεδο, με 400 παραρτήματα στην Ευρωπαϊκή και στην Αμερικανική Ήπειρο, αλλά και στη Ωκεανία και έχει συνεισφέρει δισεκατομμύρια δολάρια την Ελλάδα.

Ανέφερε τμήματα που χρηματοδότησε η Οργάνωση σε διάφορα νοσοκομεία, τις δωρεές στην ιατρική έρευνα, σε ιατροφαρμακευτικό υλικό, εκπαιδευτικές δράσεις, σε υλικά και μέσα στις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας, αναδασώσεις, θεομηνίες, σεισμούς, πυρκαγιές κ.λπ.

Προέτρεψε όσες από τις παρούσες κυρίες το επιθυμούσαν, να το δηλώσουν για να εξετασθούν δωρεάν.5

Ακολούθησαν οι ομιλίες των επιστημόνων- εισηγητών που συμμετείχαν στην ενημερωτική εκδήλωση:

-Της κας Ιωάννας Γαλανού- χειρουργού Μαστού, μαστολόγου, μέλους του Ευρωπαϊκού Ογκολογικού Κέντρου Regina Elena IFO της Ρώµης,

επιστηµονικής συνεργάτιδας του Νοσ. «Μητέρα», διευθύντριας του Κέντρου Μαστού Diagnostica Nuova Florida της Ρώµης, μαστολόγου MEDIFIRST Περιστερίου & Ηealthspot Κηφισιά; (ΗΗG), με θέμα:

«Νέες εξελίξεις στην αντιμετώπιση του καρκίνου του µαστού»,

-Της κας Μαρίας Ρέπα- ακτινοδιαγνώστριας ΜΕDIFIRST & του Ιατρικό Παλαιού Φαλήρου, με θέμα: «Απεικονιστικές εξετάσεις στη διάγνωση του καρκίνου του µαστού»

-Γρηγόρη Δερδελή-μαιευτήρα γυναικολόγου- υπεύθυνου Γυναικολογικών Υπερήχων του Νοσ. «Μητέρα», πανεπιστηµιακού υπότροφου της Γ΄ Πανεπ. Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσ. «Αττικόν», διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπ. Αθηνών, με θέμα: «Πρόληψη στους Γυναικολογικούς Καρκίνους» και,

-Αναστασίου Συκουτρή- Κατόχου Master στην Εξωσωµατική Γονιµοποίηση από το Πανεπ. Bristol της Αγγλίας, με εξειδίκευση στην Υστεροσκόπηση και Λαπαροσκοπική Χειρουργική, με θέμα: «Εξωσωµατική γονιµοποίηση στις γυναίκες µε καρκίνο του µαστού».

6

Χαρακτηριστικά θα αναφέρουμε τα συγκλονιστικά στατιστικά στοιχεία που ανέφερε η κα Ιωάννα Γαλανού, ότι:

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την 1η αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες παγκοσμίως. Υπολογίζεται ότι μία στις 8 γυναίκες θα παρουσιάσει καρκίνο του μαστού σε κάποια φάση της ζωής της.

Στη Ελλάδα αναφέρονται πάνω κάτω 7.700 περιστατικά το χρόνο, κάθε 2,5 ώρες γίνεται μια διάγνωση καρκίνου του μαστού, κάθε 6 ώρες μια γυναίκα πεθαίνει από καρκίνο του μαστού, 1.500 ελληνίδες πεθαίνουν ετησίως από την ίδια αιτία κ.λπ.

Τόνισε ιδιαίτερα, ότι η έγκαιρη διάγνωση εξασφαλίζει τη θεραπεία σε ποσοστό 100% κ.ά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντ/ρχος κ. Γιώργος Τσίνας, η δημοτική σύμβουλος κα Βούλα Αρσενοπούλου, η κα Φωτεινή Αναγνωστάκη εκπρόσωπος του ΕΕΣ Περιστερίου, κοινοτικοί σύμβουλοι και δημότισσες του Περιστερίου

Δ.Λ.

 

(ΜΑΡΤΙΟΣ 2024)

  • LAKIWTIS
  • LAKIWTIS
  • DADES
  • GAVRAS
  • DIMOS
  • PERISTERI

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ