• smart
  • KARAKWSTA

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

  • BEKIARIS

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΕΠΙ 49 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ www.anagenissi.gr

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ- ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΑΥΤΙΣΜΟΥ» ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ STEPS THERAPY

 Το ευαίσθητο θέμα του Αυτισμού με τίτλο «Στον κόσμο των χρωμάτων- μια πορεία Αυτισμού» αναπτύχθηκε ενδελεχώς στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 18.5.2024 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δημαρχείου Περιστερίου, σε συνδιοργάνωση του ΚΕΠ Υγείας Περιστερίου με των Κέντρων Ειδικών Θεραπειών Steps Therapy, Επιστήμονες με εξειδίκευση στον Αυτισμό και στην αναπτυξιακή διαφορετικότητα, εξέθεσαν απόψεις με τις οποίες ενημέρωσαν επαρκώς το ακροατήριο και έλυσαν τις απορίες του.

Εξ άλλου έδωσαν πληροφορίες για τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις και αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες με το κοινό, που εκδήλωσε ζωηρό ενδιαφέρον για το θέμα, συμβάλλοντας στην αναγνώριση, την κατανόηση και τη στήριξη των ατόμων που ζουν με Αυτισμό.

΄Εγινε παραδεκτό ότι η συνειδητοποίηση και η κατανόηση του Αυτισμού αποτελούν ζωτικά βήματα για την παροχή βοήθειας και υποστήριξης στα παιδιά, τις οικογένειες τους αλλά και στους εκπαιδευτικούς.

Τον συντονισμό και την παρουσίαση ανέλαβε ο γιατρός γυναικολόγος κ. Σωτήρης Χούρσογλου, που είναι διευθυντικό στέλεχος των Steps Therapy και ο οποίος προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του και στο ΚΕΠ Υγείας Περιστερίου

Στον χαιρετισμό του ο κ. Χούρσογλου τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθεί ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά με αυτισμό, ώστε να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και σημείωσε τη συμβολή της οικογένειας στην θεραπευτική διαδικασία. Επίσης αναφέρθηκε στη σημασία της μείωσης της προκατάληψης και την ανάγκη της κοινωνικής αποδοχής των παιδιών ή εφήβων που έχουν αυτισμό.

3

Τον διαδέχθηκε στο βήμα ο πρόεδρος του ΚΕΠ Υγείας, αντ/ρχος Υγείας, καρδιολόγος κ. Γεώργιος Μπεκιάρης, ο οποίος μεταξύ άλλων:

Υπογράμμισε, ότι παράλληλα με τον εορτασμό των 90 χρόνων του Δήμου Περιστερίου, διοργανώνονται και επιστημονικές εκδηλώσεις για την ενημέρωση των πολιτών.

Ανέφερε στατιστικά ότι 1 στα 50 παιδιά έχει πρόβλημα αυτισμού και ότι η παρούσα προσπάθεια για την ενημέρωση των πολιτών δεν είναι η μοναδική, αλλά ξεκίνησε πριν 7 περίπου χρόνια, όταν υπήρξε επαφή με τον κορυφαίο επιστήμονα κ. Θ. Θεοχαρίδη, που ειδικεύεται στο θέμα του Αυτισμού και ζει στις ΗΠΑ. Υπήρξε συμφωνία να ηγηθεί ομάδας Περιστεριωτών επιστημόνων και μάλιστα είχε εξασφαλισθεί και η σχετική χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Νιάρχου, για περαιτέρω έρευνες και κοινωνική βοήθεια, αλλά δεν υπήρξε πρόοδος στο θέμα,

Είπε ότι θα γίνει εκ νέου μια προσπάθεια ενεργοποίησης αυτής της συνεργασίας, ώστε να αφυπνισθεί το ενδιαφέρον των πολιτών και να επιτευχθεί η πληρέστερη ενημέρωσή τους.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και η αντ/ρχος κα Μαίρη Τσιώτα Μάρκου, που μετέφερε το ενδιαφέρον του δημάρχου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη και τη διαβεβαίωσή του ότι στέκεται συμπαραστάτης σε κάθε επιστημονική δραστηριότητα που στοχεύει στην ενημέρωση και την προάσπιση της υγείας των δημοτών.4

Ακολούθησαν οι διαλέξεις από τους κ.κ.

Κανελλόπουλο Αθανάσιο - ψυχίατρο παίδων -εφήβων, πρόεδρο δικτύου νέων παιδοψυχιάτρων,

Πετρόπουλο Ανδρέα - αναπτυξιακό παιδίατρο,

Τσάκαλη Αντωνία- ψυχίατρο παιδιών και εφήβων, συστημική υπαρξιακή ψυχοθεραπεύτρια,

Βελιοπούλου Φανή- λογοθεραπεύτρια, πρόεδρο Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος, και,

Βρυώνη Ηλέκτρα- ψυχολόγο, MSc παιδοψυχολόγο.

5

   Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, οι αντ/ρχοι κ.κ. Παν. Αδαμάκης, Μαρία Αεράκη, Αναστ. Θεοδωράκος, η δημοτική σύμβουλος κα Παρασκευή Αρσενοπούλου Κιαγιά, η αντ/πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας κα Λαμπρινή Καρπούζου, γιατροί του Περιστερίου, εκπρόσωποι φορέων κ.ά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούννα επικοινωνούν στα STEPS THERAPY

Τηλ. 2105743348 - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Δ.Λ.

 

(ΜΑΪΟΣ 2024)

  • LAKIWTIS
  • GAVRAS

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ