• WEST
  • WEST

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

  • BEKIARIS

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΕΠΙ 49 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ www.anagenissi.gr

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΚΕΨΗΣ» ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Την Κυριακή 25,2,2024, το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού έκοψε μια «διαφορετική» πίττα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Περιστερίου, όπου με τον δικό του τρόπο και χρησιμοποιώντας μοναδικά υλικά, πέρασε σε όλους τους παρευρισκόμενους τα μηνύματα του Οδηγικού Παιδαγωγικού Προγράμματος.

Στον χώρο γιορτάζοντας και την «Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης» (22.2.2024) είχε διοργανωθεί και Έκθεση με αντικείμενα από τον Παγκόσμιο και Ελληνικό Οδηγισμό και Προσκοπισμό (μαντήλια, βιβλία, στολές και σήματα).

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης απηύθυνε χαιρετισμό η πρόεδρος του Τμήματος κα Κων/να Παπαδοπούλου, η οποία είπε μεταξύ άλλων, ότι:

«Κάθε χρόνο Οδηγοί -και οι Πρόσκοποι- εορτάζουν τα γενέθλια των ιδρυτών των δύο Σωμάτων (22.2.1926), που δίδαξαν τα μέλη τους να είναι παρόντα σε όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τους νέους, μαζί με άλλα 10 εκατ. Οδηγούς σε 152 χώρες όλου του κόσμου!

Φέτος το σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Σκέψης είναι: «Ο κόσμος μας, το πετυχημένο μέλλον μας», ένα πετυχημένο μέλλον που το κτίζουμε εμείς, μέσα από το πετυχημένο Οδηγικό πρόγραμμα, που δίνει τη δυνατότητα στα μέλη μας να ευαισθητοποιηθούν, να εμπνευσθούν, να αναλάβουν δράση και να αλλάξουν τον κόσμο. Και δεν είναι τυχαίο ότι τα παιδιά που έχουν γαλουχηθεί με το Οδηγικό πνεύμα έχουν διαπρέψει στην κοινωνία.

Έχει ανυπολόγιστη παιδαγωγική αξία το ότι ένα παιδί έχει συναίσθηση, ότι κάνει κάτι χρήσιμο για την πόλη και τον συνάνθρωπό του».

Συνεχάρη και ευχαρίστησε τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στον Οδηγισμό, γιατί «με τις αξίες που διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους συντηρούν και γιγαντώνουν την ελπίδα για όλους μας».

Χαιρετισμό απηύθυνε και η έφορος κα Φωτεινή Παπουλιάκου.

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΖΥΜΩΜΑ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΚΗΣ ΠΙΤΤΑΣ

Στη συνέχεια τα «Πουλιά» και τα στελέχη του Τμήματος συνέβαλαν –συμβολικά- με τις Οδηγικές αξίες σε χαρτονένιους τίτλους σε μια πρωτότυπη «συνταγή και ζύμωμα» της Οδηγικής πίττας, που επιδοκιμάστηκε με ζωηρό χειροκρότημα.

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ

Επίσημοι και στελέχη του Δ.Σ. του Οδηγισμού έκοψαν ακολούθως την παραδοσιακή πίττα και απηύθυναν χαιρετισμούς, μεταξύ των οποίων:

Ο αντ/ρχος κ. Αναστ. Θεοδωράκος, εκπροσωπώντας τον δήμαρχο κ. Ανδρέα Παχατουρίδη, είπε ότι «Ζούμε σε μια πάρα πολλή δύσκολη εποχή, όσον αφορά στην παιδική παραβατικότητα, η οποία μαστίζει τη χώρα μας και τον κόσμο. Και αν τα παιδιά είχαν γαλουχηθεί μέσα από τον Οδηγισμό και τον Προσκοπισμό, φορείς που διδάσκουν πολιτισμό, αθλητισμό και άλλα ιδεώδη της αγάπης και της αλληλεγγύης, δεν θα είχαν διανοηθεί να κακοποιήσουν ένα άλλο παιδί.

Γι΄ αυτό συνεχίστε το έργο σας και εμείς θα στεκόμαστε δίπλα σας».

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η αντ/ρχος κα Μαίρη Τσιώτα Μάρκου, μαζί με την αντ/ρχο κα Μαρία Αεράκη εκπροσώπησαν το Δημοτικό Συμβούλιο,

Χαιρέτησε η κα Τσιώτα που είπε, ότι «καμαρώνουμε τα παιδιά που έδωσαν τόσα εξαιρετικά και ξεχωριστά μηνύματα, τα οποία συνθέτουν την ιδανική κοινωνία, που εμείς φανταζόμαστε και που δημιουργούν μια κοινωνία ανθρώπων με θετικό πρόσημο».

*

Οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής προκλήθηκαν από τους παράγοντες του Οδηγισμού να συνδράμει ο Δήμος, για να εξυπηρετηθεί η καθημερινή λειτουργία του Τμήματος, με την παροχή μιας Εστίας, και επιφυλάχθηκαν να εξετάσουν το αίτημα.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

Με την ευκαιρία βραβεύθηκαν τα παλαιότερα στελέχη που οικοδόμησαν τον Οδηγισμό και παραμένουν αρωγοί του κ.κ. Ιωάννα Παπαχριστοπούλου, Βίκη Παπουλιάκου και Ειρήνη Παναγιωτοπούλου,

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων: Ο αιδ. π. Βασίλειος που εκπροσώπησε τον Μητροπολίτη Περιστερίου και ευλόγησε την πίττα, ο αντ/ρχος κ. Γιώργος Τσίνας, οι δημοτ. Σύμβουλοι κ.κ. Αικατ. Τσερούλα (πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης «Οδοιπορικό») και Ζωή Αμαξοπούλου, οι κοινοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Δραμισιώτη Ζαχαρούλα, Λάσκαρη Φλωρεντία , Ραβάνη- Παππά Βικτωρία, Γεωρ. Καπνιάζης (από την ΔΥΠΑ),επίσης από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού: Η πρόεδρος της Ακίνητης Περιουσίας κα Ξηρομερίτου Θάλεια, η Έφορος Κλάδου Οδηγών κα Μπαλόκα Σταυρούλα,  η Περιφερειακή Έφορος κα Μπιτσάκη Λώρα με τους βοηθούς της και ο Τοπικός Έφορος Βύρωνα κ. Μακρής Παναγιώτης,

Απο το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων: Ο αρχηγός Συστήματος κ. Βασιλάκης Νικόλαος, η Έφορος Κλάδου Ανιχνευτών κα Κάβουρα Μίνα και ο π, έφορος Εκπαιδεύσεων κ. Πουλής Νικόλαος, από το Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε. Σταυρού ο πρόεδρος κ. Εγγλέζος Ευστράτιος κ.ά.

 

(ΔελτίοΤύπου Μ.Α, - Δ.Λ.)

 

(ΜΑΡΤΙΟΣ 2024)

  • LAKIWTIS
  • LAKIWTIS
  • DADES
  • GAVRAS
  • DIMOS
  • PERISTERI

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ