• ROUSSOS
 • ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ
 • ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ
 • ΛΕΩΝΙΑ

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ε. ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ
 • DR. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΛΑΛΕΝΗΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΗΛ. ΓΚΙΖΗΣ
 • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δ. ΚΟΦΙΝΑΚΟΣ
 • ΘΕΟΔΩΡΟΣ Κ. ΣΑΜΠΑΤΑΚΑΚΗΣ
 • ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΕΓΓΛΕΖΟΥ
 • ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

 

Τον Αγιασμό τέλεσε ο σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου κ.κ. Χρυσόστομος

ΣΤΟ 22ο ΔΗΜΟΤ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

 

Με τα γνωστά προβλήματα ξεκίνησε και η νέα σχολική χρονιά στις 12.9.2011, με επίγνωση των οποίων ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, απηύθυνε μήνυμα σε όλα τα σχολεία, στο οποίο ευχήθηκε σ’ όλους, μια δημιουργική σχολική χρονιά με ενότητα, επισημαίνοντας ότι, «σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες που διέρχεται η χώρα μας, τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες του θα είναι πάντοτε κοντά τους, για να στηρίξουν τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς στο εκπαιδευτικό τους έργο».

Τα γνωστά προβλήματα είναι όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της και η Δ.Ο.Ε., η μη έγκαιρη διανομή των βιβλίων σε πολλά σχολεία, οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών, που κατά το Υπουργείο Παιδείας είναι περίπου

680 και κατά τη Δ.Ο.Ε. 4.700 κ.λπ.

Ο ΠΡΩΤΟΣ «ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΚΗΠΟΣ» ΣΕ ΤΑΡΑΤΣΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Στην επίσημη πρεμιέρα των μαθημάτων ο κ. Παχατουρίδης παραβρέθηκε στην τελετή του Αγιασμού του 22ου Δημοτικού Σχολείου, όπου αναφέρθηκε στην ομιλία του, στο γεγονός ότι το Σχολείο διαθέτει από φέτος μια νέα μεγάλη αίθουσα δραστηριοτήτων για τους μαθητές, έναν θαυμάσια διαμορφωμένο αύλειο χώρο και στην ταράτσα του σχολείου τον πρώτο «πράσινο κήπο» που κατασκευάσθηκε στο Περιστέρι.

Τον Δήμαρχο Περιστερίου ευχαρίστησε η διευθύντρια του 22ου Δημοτικού Σχολείου κα Αγγελική Μπίλια, για την τιμητική του παρουσία στο σχολείο, κάτι που δείχνει το έμπρακτο ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για την νεολαία της πόλης.

Προηγουμένως τον Αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος, ενώ παραβρέθηκαν ακόμη, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νικ. Μιχαλόπουλος, οι σχολικοί σύμβουλοι κ.κ. Σ. Σαμπάνη και Μ. Παρασκευόπουλος, ο αναπληρ. προϊστάμενος του 3ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αδάμ Στάμος, εκπρόσωποι φορέων, της εκπαίδευσης, γονείς κ.ά.

Πολλοί εκπρόσωποι της Δημοτ. Αρχής παραβρέθηκαν και σε Αγιασμούς άλλων σχολείων, όπως π.χ. στο 18ο Δημοτ. Σχολείο, που παραβρέθηκαν ο αντ/ρχος κ. Αναστ. Θεοδωράκος και η κοινοτ. σύμβουλος κα Αθ. Δαφνομήλη κ.ά.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Μήνυμα με ευχές για καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά απηύθυνε προς όλες τις σχολικές μονάδες, ο σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι: «Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δυο πνευματικά μεγέθη και αξίες αλληλένδετες μεταξύ τους με παγκόσμια ακτινοβολία με οικουμενικό χαρακτήρα. Είναι τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού πολιτισμού, ο οποίος είναι σήμερα παγκόσμιο πρότυπο πολιτισμού και επηρεάζει όλους τους λαούς και όλους τους πολιτισμούς. Απαραίτητη προϋπόθεση για να κρατήσουμε αυτή την παρακαταθήκη, είναι να παραμείνουμε στη συνέχεια του βίου μας ως ελεύθεροι Έλληνες, ζώντες εν ομονοία και δικαιοσύνη».

«ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΠΈΤΥΧΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ»

Και καταλήγει ο κ.κ. Χρυσόστομος, σχετικά με τη σημερινή κατάσταση: «Το κοινωνικό μας πρόβλημα προσπάθησαν στις μέρες μας να λύσουν οι οικονομολόγοι ανήκοντες στον καπιταλισμό και τον σοσιαλισμό. Ωστόσο εξ αιτίας της πλασματικής οικονομικής ανάπτυξης οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.

Τα διάφορα πολιτικά συστήματα, που επιχείρησαν να δώσουν λύση απέτυχαν, γιατί στηρίχθηκαν στον υλισμό και παραμέρισαν τις ηθικές και πνευματικές αξίες.

Η μόνη σωστή κα μόνιμη λύση γα να εξέλθουμε από την κρίση, στη οποία έχουμε περιέλθει είναι η πιστή εφαρμογή των αρχών της χριστιανικής πίστεως στην πολιτική και κοινωνική ζωή.

Ας αφήσουμε τους μαθηματικούς υπολογισμούς του χρέους που αφορά τους δανειστές μας και ας κάνουμε τους απολογισμούς των λαθών μας και ας οργανώσουμε τον καλύτερο προϋπολογισμό για το μέλλον μας».

 • PROTERGIA
 • LAKIWTIS
 • SYNAYLIA
 • RAPID TEST
 • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ