• ROUSSOS
 • ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ
 • ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ
 • ΛΕΩΝΙΑ

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ε. ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ
 • DR. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΛΑΛΕΝΗΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΗΛ. ΓΚΙΖΗΣ
 • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δ. ΚΟΦΙΝΑΚΟΣ
 • ΘΕΟΔΩΡΟΣ Κ. ΣΑΜΠΑΤΑΚΑΚΗΣ
 • ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΕΓΓΛΕΖΟΥ
 • ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 2011 ΤΟΥ «ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ κ. ΣΑΒΒΑ ΑΒΡΑΜΙΔH

<table style="width: 518px;" border="0">
    <tbody>
        <tr>
            <td><img style="margin: 10px auto; border: 1px solid #000000; float: left; display: block;"

alt="a" src="images/stories/dimotikosimboulio/ianouarios2012/avra1.jpg" width="250" height="366" /></td>
            <td><img style="margin: 10px auto; border: 1px solid #000000; float: right; display: block;"

alt="b" src="images/stories/dimotikosimboulio/ianouarios2012/avra2.jpg" width="264" height="366" /></td>
        </tr>
    </tbody>
</table>

 

Τι πιο τιμητικό για τον Ποντιακό Ελληνισμό, το Περιστέρι όπου δραστηριοποιείται σαν δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου και την Ένωση Ποντίων, της οποίας διετέλεσε πρόεδρος και σήμερα ενεργό μέλος, η παρουσίαση του κ. Σάββα Αβραμίδη, στην πρώτη σελίδα της συλλεκτικής έκδοσης 2011, του «Ιδρύματος Οικουμενικού Ελληνισμού», με τίτλο: «Ελλάδα- 21ος Αιώνας: Προσωπικότητες του Ελληνισμού».

Στις δυο πρώτες σελίδες του Α΄ τόμου, το Αφιέρωμα αναφέρεται εκτενώς στην προσωπικότητα και το βιογραφικό του κ. Σάββα Αβραμίδη και καταλήγει με το εξαιρετικά κολακευτικό, ότι: « Ο Σάββας Αβραμίδης είναι ο άνθρωπος, που αν δεν τον έχεις συγγενή, εύχεσαι στην καλύτερη των περιπτώσεων να τον έχεις φίλο»!

Αναφέρει μεταξύ άλλων, και τα αναδημοσιεύουμε για ενημέρωση των αναγνωστών μας, ότι:

Οι γονείς του, Νικόλαος Αβραμίδης και Σοφία Τσαλπαρά, ήλθαν στην Ελλάδα το 1922, μετά την Μικρασιατική Καταστροφή και εγκαταστάθηκαν στο Καπνόφυτο Σερρών, κοντά στο Σιδηρόκαστρο.

Η οικογένεια ζούσε από το νερόμυλο που λειτουργούσε ο πατέρας του και από τα μεροκάματα στην καλλιέργεια των χωραφιών των καπνών και σιτηρών.

ΚΑΛΟΣΥΝΗ, ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ, ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΝΘΡΩΠΙΑ

Γεννήθηκε το 1950 και είναι ο τελευταίος από τα έξι παιδιά που απέκτησαν οι γονείς του, από τους οποίους κληρονόμησε την καλοσύνη, την εντιμότητα, την εργατικότητα και την ανθρωπιά.

Το 1964, εποχή της μετανάστευσης, ο Σάββας σε ηλικία 14 ετών, ήρθε στην Αττική μαζί με τον αδελφό του Γιώργο και έκανε πολλές δουλειές για να επιβιώσει. Κατόρθωσε να τελειώσει το Νυχτερινό Γυμνάσιο και Λύκειο του Πειραιά, με «άριστα» και το 1969 έδωσε εξετάσεις στην Σχολή Ικάρων και στο Πολυτεχνείο.

Τον πρόλαβε η στρατιωτική θητεία, όταν το 1970 κατετάγη και επελέγη έφεδρος ανθυπολοχαγός στην Αεροπορία Στρατού.

Στη διάρκεια της θητείας του στη Λάρισα, γνώρισε την Ευαγγελία Βούλγαρη, την οποία παντρεύτηκε και συμβιώνει 38 χρόνια. Έχουν τρία παιδιά: Τη Σοφία, το Νίκο και την Ελευθερία.

Το 1972 διορίστηκε στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, από όπου συνταξιοδοτήθηκε μετά 33 χρόνια υπηρεσίας. Παράλληλα για 25 χρόνια εργαζόταν τα απογεύματα και σαν ελαιοχρωματιστής, για να συντηρήσει την οικογένειά του.

ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΜΙΑ 20ΕΤΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Από το 1990 δραστηριοποιήθηκε στα κοινά του Περιστερίου και εκλέγεται μια 20ετία δημοτικός σύμβουλος. Από το 2003 μέχρι το 2006 διετέλεσε Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης. Και από το 2007 μέχρι σήμερα είναι Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Περιστερίου. Από το 1997 μέχρι το 2009 διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Περιστερίου και επίσης διετέλεσε Αντ/δρος της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας και Νήσων.

Όπως τονίζει το Αφιέρωμα: «Ο Σάββας Αβραμίδης υπήρξε και εξακολουθεί να διακατέχεται από ιδιαίτερες ευαισθησίες, έναν ρομαντισμό που τον προτρέπει να οραματίζεται και να προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις για ένα δημιουργικό αύριο, απαλλαγμένο από τα λάθη του παρελθόντος, εμπλουτισμένο με την ομορφιά της ζωής. Πιστεύει και υποστηρίζει θερμά, πώς όλοι μαζί μπορούμε να προσπαθήσουμε και να πετύχουμε ένα καλύτερο αύριο».

Η εξαιρετική περιγραφή του «Ιδρύματος Οικουμενικού Ελληνισμού» για τον κ. Σάββα Αβραμίδη, η συλλεκτική έκδοση του οποίου κυκλοφόρησε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, νομίζουμε, ότι επιδοκιμάζεται και από τους πολίτες του Περιστερίου, που τον γνωρίζουν, και όσοι τον τιμούν με την ψήφο τους, αλλά και όσοι είναι απέναντί του πολιτικά.

Εμείς σαν τοπική Εφημερίδα, πιστεύουμε, ότι ο κ. Σάββας Αβραμίδης αποτελεί μια καλοτυχία για το Περιστέρι. Γιατί είναι ένας άνθρωπος, που παραμένει αμετακίνητος στο στόχο του που είναι η προσφορά του στα κοινά. Και γιατί ανησυχία του είναι, πώς θα παραμείνει κλασσικός και συνεπής στα πιστεύω του, στις υποσχέσεις που έχει δώσει στους Περιστεριώτες και στο πώς θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους.

Του ευχόμαστε υγεία και δύναμη και παραφράζοντας τη διαπίστωση του Αφιερώματος: Ευχόμαστε, στην καλύτερη των περιπτώσεων να μας θεωρεί φίλους του!

Δ.Λ.- ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

 • LAKIWTIS
 • LAKIWTIS
 • NTALARAS
 • KARAGIOZIS
 • ILEKTRIKA
 • KARAGIOZIS

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ