• ANASES
 • KOUTAGIAR
 • LAKIWTIS
 • ROUSSOS
 • NIKITA
 • PAPADEA
 • ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ

Επικαιρότητα

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

Αφορά δωρεάν προληπτικές γενικές εξετάσεις και επιστημονικές συμβουλές από Ογκολογικό Συμβούλιο, χωρίς οικονομική συμμετοχή

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΓΕΝ.ΚΛΙΝΙΚΗ «ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ» ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

 Τη συνεργασία Δήμου Περιστερίου με την Γεν, Κλινική Περιστερίου «Ταξιάρχαι» ανακοίνωσαν, στη διάρκεια συνέντευξης του τοπικού Τύπου, ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, ο Εντεταλμένος σε θέματα Υγείας, δημοτικός σύμβουλος κ. Γεωρ. Μπεκιάρης και ο επιστημονικός συνεργάτης της Κλινικής κ. Γεράσιμος Βουδούρης.

 Όπως τόνισε ο κ. Παχατουρίδης: «Πρωταρχική μέριμνα της Δημοτικής Αρχής είναι η υγεία των πολιτών του Περιστερίου και βασικά μέσα από την πρόληψη. Την προσπάθεια αυτή έχει επωμισθεί από 3ετίας ο Εντεταλμένος σύμβουλος και αρμόδιος στα θέματα αυτά, δημοτικός σύμβουλος, καρδιολόγος κ. Γεώρ. Μπεκιάρης.

 Στη συν’εχεια αυτής της προσπάθειας ξεκινήσαμε συνεργασία με την Γεν. Κλινική «Ταξιάρχαι», με την οποία μέσα από καινοτόμες δωρεάν δράσεις που υλοποιεί, θα περιλαμβάνεται και η πρόληψη της υγείας των δημοτών μας».

 Και πρόσθεσε, ότι «Ο δημότης του Περιστερίου βιώνει μια ποιοτική αναβάθμιση του Δήμου μας, πρωτοφανή για την εποχή μας. Γίνονται πάρα πολλά έργα για να βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών. Όμως όλα αυτά δεν έχουν καμιά σημασία μπροστά στην υγεία του.

 Η Γεν. Κλινική «Ταξιάρχαι», με τον εκσυγχρονιστικό σχεδιασμό που έχει αναπτύξει το τελευταίο διάστημα στοχεύει βασικά και στον τομέα της πρόληψης, Τέτοιες πρωτοβουλίες, μακριά και πέρα από την κερδοσκοπία, οι οποίες προσφέρουν και αγκαλιάζουν τον συμπολίτη, θεωρώ ότι είναι μια καλή τύχη για την πόλη μας.

 Ο Δήμος Περιστερίου θα συνεργαστεί με την Κλινική, γιατί πρώτο μέλημά του, όπως είπα, είναι να θωρακίσει την υγεία του συμπολίτη, αρχικά με την πρόληψη και αν είναι απαραίτητο με τη θεραπεία».

ΣΕ ΦΑΣΗ ΕΚΠΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

 Ο Εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Γεωρ. Μπεκιάρης είπε, ότι:

 «Εδώ και μια 3ετία, με πρωτοβουλία και προτροπή του Δημάρχου Περιστερίου και τη δική μου συμβολή, προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον κόσμο σε θέματα υγείας όπου η κρατική μηχανή δεν μπορεί να ανταποκριθεί όσο πρέπει. Και είναι πασιφανές, ότι διερχόμαστε μια φάση έκπτωσης των υπηρεσιών που προσφέρει η κρατική μηχανή στον τομέα της υγείας.

 Είναι γνωστό, ότι στο Περιστέρι λειτουργούσαν 5 Μονάδες του ΙΚΑ και το Κέντρο Υγείας. Όλες αυτές οι Μονάδες γνωρίζετε σε τι κατάσταση βρίσκονται σήμερα.

 Με το κ. Δήμαρχο εξαντλήσαμε όλες τις δυνατότητες για να καλύψουμε αυτά τα κενά με συνεργασίες που κάναμε και με το «Αττικό» Νοσοκομείο, το ΠΕΔΥ, το Κέντρο Υγείας, το Πανεπιστήμιο, το Ωνάσειο, κλινικές και ιδρύματα. Είδαμε ότι σε πολλά θέματα μπορεί η ιδιωτική πρωτοβουλία να βοηθήσει.

 Για το λόγο αυτό ξεκινάμε πλέον μια συνεργασία και με την Γεν. Κλινική «Ταξιάρχαι» που την θεωρούμε σημαντική γιατί προσφέρεται να διενεργεί πολλές προληπτικές εξετάσεις στους δημότες μας -όσοι το επιθυμούν- οι οποίες θα είναι δωρεάν.

 Μια σημαντική καινοτομία είναι από πλευράς της Κλινικής η σύσταση του Ογκολογικού Συμβουλίου, ενός θεσμού που έχει καθιερωθεί και σε κρατικά νοσοκομεία και κλινικές. Αλλά το πλεονέκτημα είναι ότι η Κλινική «Ταξιάρχαι» είναι κοντά μας, στη γειτονιά μας,

 Θα μπορεί ο οποιοσδήποτε καρκινοπαθής π.χ. που είτε έχει θεραπευτεί, είτε πάσχει, είτε είναι στο αρχικό στάδιο, να επισκεφθεί την Κλινική να εξετασθεί από το Ογκολογικό Συμβούλιο, χωρίς κανένα κόστος, δωρεάν και να πάρει μια πρώτη κατεύθυνση τι πρέπει να κάνει και χωρίς να εμπλακεί περαιτέρω η Κλινική. Μπορεί να απευθύνεται όπου αυτός θέλει για να αντιμετωπίσει την πάθηση».

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 Ο επιστημονικός συνεργάτης της Κλινικής κ. Γεράσιμος Βουδούρης- ιατρός παθολόγος, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Περιστερίου για την άμεση ανταπόκρισή του στην πρόταση συνεργασίας που του έγινε και είπε μεταξύ άλλων: «Θεωρώ, ότι στη δύσκολη οικονομικά εποχή που ζούμε, ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ιδιαίτερα σημαντικός να ανακουφίζει τον δημότη στα προβλήματά του, γιατί δυστυχώς αυτή τη στιγμή υπάρχει κόσμος που δεν μπορεί να επισκεφθεί το γιατρό, ή το φαρμακοποιό, ακόμη και τη δημόσια υγεία, γιατί σκέπτεται το κομμάτι που λέγεται: συμμετοχή.

ΥΠΗΡΕΣΙΑ «SAVE LIFES»

 Η Γεν. Κλινική «Ταξιάρχαι» που λειτουργεί στο Περιστέρι από το 1974 έχει περιθάλψει αρκετές χιλιάδες πολιτών του Περιστερίου με αποτελεσματικότητα, περισσή φιλοξενία και αγάπη.

 Ωστόσο επειδή κανείς πρέπει να εκσυγχρονίζεται, να ανανεώνει τις υπηρεσίες του και σε προσωπικό και σε εξοπλισμό, εδώ και αρκετό καιρό δημιούργησε την υπηρεσία «Save lifes» (σώζει ζωές) και στα πλαίσια των διαφόρων δραστηριοτήτων μπήκε και το θέμα της συνεργασίας με το Δήμο και της προσφοράς στους δημότες

 Διαθέτει όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο υπερσύγχρονα ιατρικά μηχανήματα, για να αντιμετωπίσει το σύνολο των παθήσεων και στο σχέδιο των υπηρεσιών που παρέχουμε δώσαμε ιδιαίτερο βάρος στην πρόληψη. Για να υπάρχει καλή υγεία πρέπει να υπάρχει πρόληψη.

 Στα πλαίσια αυτά δώσαμε βαρύτητα στο κομμάτι των κακοήθων νεοπλασιών (καρκίνου) και ξεκινήσαμε από τους συνηθέστερους καρκίνους για τον άνδρα την γυναίκα. Στις γυναίκες για τον καρκίνο της μήτρας και του τραχήλου και για τους άνδρες για τον καρκίνο του προστάτη και της ουροδόχου κύστης. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι να ευαισθητοποιηθεί ο πολίτης για να ξέρει πότε πρέπει να επισκεφθεί τον γιατρό, τι πρέπει να κάνει και σε ποιους χρόνους.

 Οι προληπτικές κ.ά εξετάσεις θα γίνονται από το Ογκολογικό Συμβούλιο στην Κλινική μας, κάθε Τετάρτη 11.00 – 13.00, με μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας, χωρίς να επιβαρυνθεί με καμιά συμμετοχή ο ασφαλισμένος π.χ. του ΕΟΠΥΥ.

 Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να πάρει επιστημονικές απόψεις- συμβουλές, τις οποίες μπορεί να διασταυρώσει με τις απόψεις άλλων ογκολόγων γιατρών και να επιλέξει αυτός πού θα ακολουθήσει τη θεραπεία του.

 Να σημειωθεί, ότι η Κλινική έχει δώσει δείγματα κοινωνικής προσφοράς από παλαιότερα με τις δωρεάν εξετάσεις σε νεφροπαθείς με τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού που διαθέτει.

 Ο κόσμος στερείται βασικών αγαθών και αυτό έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του. Η Κλινική έρχεται να ενισχύσει το κοινωνικό έργο που ασκεί ο Δήμος Περιστερίου, γιατί είναι πολύ σημαντικό για το πολίτη να ξέρει, ότι κάποιος τον σκέπτεται και είναι έτοιμος να τον βοηθήσει και αυτός ο κάποιος είναι αποδεδειγμένα η τοπική αυτοδιοίκηση».

ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙ – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ολοκλήρωσε λέγοντας ότι: «Στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού της Κλινικής έχουν αναπτυχθεί δύο δραστηριότητες:

 Η μία αφορά το βραχιολάκι (μπρασελέ)- ηλεκτρονικό αρχείο που θα φοράει στο χέρι του ο ενδιαφερόμενος και περιλαμβάνει μέσα όλο το ιστορικό του (ονοματεπώνυμο, φωτογραφία, ΑΜΚΑ, τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης, ομάδα αίματος, αλλεργίες, χρόνιες παθήσεις, φαρμακευτική αγωγή, εκατοντάδες εξετάσεις, φύλλα νοσηλείας κ.λπ.). Έτσι αν βρίσκεται οπουδήποτε αλλού, σε ένα νησί π.χ., μακριά από το κέντρο και του συμβεί κάτι, μπορεί ο γιατρός που θα τον αναλάβει, μέσω του κινητού του τηλεφώνου, να έχει από το βραχιολάκι μια εικόνα του ιστορικού της υγείας του ασθενούς και να επέμβει μεθοδικά και εξειδικευμένα. Η δαπάνη για το βραχιολάκι είναι μόνο 20 ευρώ!

 Επίσης διαμορφώθηκαν δύο θάλαμοι για ασθενείς με ανάγκη μεγαλύτερης φροντίδας, όχι ακριβώς σαν μονάδες εντατικής θεραπείας αλλά για άτομα με αυξημένες ανάγκες νοσηλείας».

*

 Τέλος ο κ. Βουδούρης εκθείασε την προσωπικότητα του κ. Μπεκιάρη και είπε χαρακτηριστικά:

 «Είναι ευτύχημα που ο Δήμος Περιστερίου έχει ανθρώπους σαν το Γιώργο Μπεκιάρη. Τον γνώρισα όταν ανέλαβα την προεδρία του ΕΟΠΥΥ και συνεργάσθηκα μαζί του. Διοικούσε με απόλυτη επιτυχία μια από τις μεγαλύτερες μονάδες του ΕΟΠΥΥ (π. ΙΚΑ). Είναι εκλεκτός επιστήμονας και άνθρωπος και προσφέρει υπηρεσίες εθελοντικά. Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκε ανιδιοτελώς δύο ακριτικά νησιά για να εξετάσει προληπτικά τους εκεί κατοίκους, έδωσε δωρεάν συμβουλές που δεν του είναι εύκολο να φθάσουν σε κάποιο κέντρο για να εξυπηρετηθούν».

 Στη συνέχεια οι τρεις ομιλητές απάντησαν σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017

 

 • PAPADEA
 • PAPADEA
 • CHARITOS
 • ΛΕΩΝΙΑ
 • HONDOS CENTER
 • ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
 • ΛΑΚΙΩΤΗΣ

Ειδήσεις

 • ANOIKTOI