ΤΡΕΧΟΝ ΦΥΛΛΟ

  • KIAGIA

Επικαιρότητα

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, Ο 4ος ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

 

 «Η άσκηση σημαίνει υγεία, ευεξία, αγωνιστική δύναμη, όμορφη διάθεση και θετική ενέργεια. Ο μαζικός αθλητισμός είναι το αντίδοτο στην καθιστική ζωή και στο στρες που συσσωρεύουν οι σημερινές έντονα πιεστικές για όλους μας συνθήκες», έλεγε στο μήνυμά του ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, γι΄αυτό και στον 4ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου που διοργάνωσε ο Δήμος ευαισθητοποιήθηκαν και ανταποκρίθηκαν χιλιάδες πολίτες. Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενη. Ήταν μια κορυφαία εκδήλωση φιλειρηνικής αγωνιστικής πρωτοβουλίας και πολιτισμού.

 Για τους ενήλικες η διαδρομή ήταν 10,2 χιλιόμετρα και 1.000 μέτρα για τα παιδιά. Στη διαδρομή υπήρχαν σταθμοί εφοδιασμού με νερό, τμήμα του ΕΕΣ Περιστερίου και των Προσκόπων σε ετοιμότητα για πρώτες βοήθειες και η διεξαγωγή έλαβε χώρα στις 5.11.2017.

 Την Οργανωτική Επιτροπή συγκρότησαν οι κ.κ. Δημ. Χιώτης (πρόεδρος) Κων. Σάμιος (αντ/δρος), Στεφ. Ματάκης (τεχνικός υπεύθυνος) και μέλη Γεωρ. Αυγουστίδης, Χρ. Καλομοίρης, Κων. Μοσχούτας, Νικ. Παπουτσάκης και Παναγ. Φωτίου. Επίτιμος Επιτροπή ήταν οι κ.κ. Ανδρέας Παχατουρίδης (δήμαρχος), Ξένη Κορόγιαννη (πρόεδρος ΟΠΑΑΠ), Στεφ. Πετράκης (μεσογειονίκης στίβου), Κων. Σαμπατακάκης (επ. πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δ.Α ) και Χριστίνα Ματάκη (πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δ.Α.).

 Οι δρομείς είχαν την ευκαιρία, με τη βοήθεια και του καιρού, να βιώσουν μια σπουδαία αθλητική άμιλλα που την ενθάρρυνε και την επισφράγιζε το θερμό χειροκρότημα των πολιτών, που συναντούσαν στη διαδρομή.

 Μετά την ολοκλήρωση του Λαϊκού Αγώνα μοιράστηκαν αναψυκτικά και αναμνηστικά δώρα και βραβεύτηκαν από τους αντ/ρχους κ.κ. Μ. Τσιώτα Μάρκου, Παν. Λύκο, Αναστ. Θεοδωράκο, τους δημοτ. συμβούλους κ.κ. Ξένη Κορόγιαννη, Αλεξ. Πλέστη, Αθαν. Δημητρίου κ.ά., τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και τον υποδ/τή της Τροχαίας Περιστερίου κ. Ιωάν. Περήφανο, πρόσωπα για τη προσφορά τους στον αθλητισμό και οι δρομείς που πρώτευσαν κατά κατηγορίες, μερικοί από τους οποίους διακρίνονται στις φωτογραφίες μας.

 Μεταξύ άλλων ήταν ο κ. Κων. Σαμπατακάκης (επιτ. πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δ.Α), Κων. Σάμιος (πρόεδρος του Α.Σ. «Απόλλων» Δ.Α., που κάλυψε την υποδοχή των δρομέων με ασύλληπτη ευφράδεια και έξυπνες ατάκες), ο κ. Χρήστος Κοτούλιας (παραολυμπιονίκης στίβου), Στέργιος Σούμης (διαχρονικός εθελοντής αθλητισμού). Από τα Γυμνάσια οι Κων. Κόπελας, Κων. Καραγιάννης, Άγγελος Βασιλείου- Μαριάννα Ντούμη, Μαριάννα Παυλάκου και Αφροδίτη Κιτσοπούλου). Από τα Δημοτικά Σχολεία οι Αριστ. Αγγέλης, Κων. Λύτρας, Δημ. Παπαγρηγοράκης και Βερονίκη Μπουγά, Γεωργία Βέρρα και Αντωνία Τσάπαλη, Από τα Δημοτικά Σχολεία μικρών τάξεων οι Γιώργος Νικητός, Νικ. Ροϊδάκης, Παν. Καραγιάννης και Ισαβέλλα Τσεκούρα, Μαρίλια Γεροντάκη και Ελευθερία Πολυκρέτη.

*

 Το πιο αξιοσημείωτο της διοργάνωσης ήταν ότι στα 10, 2 χιλιόμετρα έτρεξαν και τερμάτισαν ακμαίοι δύο βετεράνοι των δρόμων αντοχής: ο Σπύρος Πρασσάς και ο Μάρκος Βιδάλης, 78 ετών και 79 ετών αντίστοιχα.

 Στην τελευταία φωτογραφία μας διακρίνονται πλαισιωμένοι -από αριστερά- από τους κ.κ. Π. Λύκο, Β. Λώλο, Π. Λουκόπουλο, Γ. Βανικιώτη, Στ. Πετράκη και Α. Καλλιάφα.

 Δ.Λ.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017