ΤΡΕΧΟΝ ΦΥΛΛΟ

  • KIAGIA

Επικαιρότητα

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

ΣΤΕΓΗ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΘΝΙΚΟΤΟΠΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ, ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ π. SIEMENS

 

 Η οικονομική αιμορραγία, ο βασικός συντελεστής στην ανάπτυξη δράσης, για τέσσερις εθνικοτοπικούς συλλόγους του Περιστερίου είχε αίσιο τέλος!

 Η Αδελφότητα Κρητών, η Ένωση Ποντίων, ο Σύλλογος Μεσσηνίων Δ.Α. και ο Σύλλογος Ηπειρωτών, απαλλαγμένοι από τα βάρη των ενοικίων, των κοινόχρηστων δαπανών κ.λπ. μπορούν απρόσκοπτα πλέον να αναπτύσσουν και να αυξάνουν τις πολιτιστικές δραστηριότητές τους και τον αριθμό των μελών τους σε πολύ άνετους χώρους, λειτουργικούς και σε καλό σημείο πρόσβασης.

 Η Δημοτική Αρχή συνεπής στις υποσχέσεις, που κάθε χρόνο αντέτεινε στα παράπονα των εκπροσώπων των πιο πάνω Συλλόγων σε κάθε εκδήλωση, που ασφυκτιούσαν σε λίγα τετραγωνικά και ζητούσαν τη στήριξη του Δήμου, προχώρησε φέτος στην παραχώρηση εγκαταστάσεων σε τέσσερις ενεργούς Συλλόγου, από 170 τ.μ. (!) στον καθένα, στο κτήριο της π. Ζήμενς στη οδό Αρκαδίας 33.

 Το κτήριο που στεγάζει στο ισόγειο βρεφονηπιακό σταθμό, διαθέτει δύο ορόφους συνολικού εμβαδού 700 τ.μ.. Ο χώρος αυτός δόθηκε ισομερώς σε κάθε Σύλλογο και προσφέρεται επαρκώς για το σκοπό που του παραχωρήθηκε.

 Οι διοικήσεις και τα μέλη των Συλλόγων αισθάνονται μεγάλη ικανοποίηση, ενθουσιασμό έως και συγκίνηση, όπως εκφράστηκε στην πίττα της Αδελφότητας Κρητών, όπου η πρόεδρός της κ. Βίκη Λιλυμπάκη, με δάκρυα στα μάτια ευχαρίστησε το Δήμαρχο, έκοψε την πίττα και σείστηκε το ανακαινισμένο κτήριο από το δυνατό χειροκρότημα.

ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ «ΠΑΡΩΝ»

ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 Ο αντ/ρχος Πολεοδομίας κ. Παναγιώτης Λύκος μας είπε, ότι: «Τιμήσαμε την υπόσχεσή μας, γιατί αυτοί οι τέσσερις Σύλλογοι δίνουν πάντα το «παρών» σε κάθε εκδήλωση του Δήμου, της Εκκλησίας, των άλλων φορέων και τις ομορφαίνουν με το δικό τους τόνο και το ιδιαίτερο πατριωτικό τους χρώμα. Έχουμε άμεση και αγαστή συνεργασία μαζί τους και θεωρώ, ότι οφείλαμε να τους απαλλάξουμε κυρίως από το οικονομικό άγχος.

 Ολοκληρώσαμε τις υποδομές και τη διαμόρφωση των χώρων του κτηρίου και τους παραδώσαμε ήδη τα κλειδιά, μαζί με τις ευχές μας για μια άνετη, αξιοπρεπή εγκατάσταση και ακόμη καλύτερη εθνικοτοπική δράση».