ΤΡΕΧΟΝ ΦΥΛΛΟ

  • PAXATOYRIDIS
  • TSIOTA
  • BEKNEO
  • THEODORAKOS
  • PAXATOURIDIS
  • KALIAFAS
  • LWLOS
  • STAUROULIAS

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ «ΜΑΤΙ» ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ «6ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ»

 {gallery}trehon/2018/10/mes{gallery}

 Μια θαυμάσια πατριωτική βραδιά απόλαυσαν οι καταγόμενοι από τη Μεσσηνία Περιστεριώτες στις 11.9.2018, στη διάρκεια του «6ου Μεσσηνιακού Φεστιβάλ» στο Άλσος Περιστερίου, στα πλαίσια της 2ης ΄Εκθεσης «Κρασί- μέλι - λάδι & ελιά».

 Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο Σύλλογος Μεσσηνίων Δ.Α., ο πρόεδρος του οποίου κ. Γιώργος Πανόπουλος απηύθυνε χαιρετισμό και τόνισε ότι η εκδήλωση είχε πέρα από την συνάντηση και την ψυχαγωγία και έναν ιερό σκοπό: την ενίσχυση των πυροπλήκτων- θυμάτων της τραγωδίας στο Μάτι Αττικής, για τους οποίους κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.

 Διευκρίνισε ότι πέρα από την ηθική συμπαράσταση, το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε και την υλική, και για το σκοπό αυτό στήθηκαν κουμπαράδες για την οικονομική ενίσχυση των αναξιοπαθούντων. Για την διαφάνεια της προσπάθειας συγκροτήθηκε τριμελής επιτροπή, από τον π. δήμαρχο κ. Θεοδ. Δημητρακόπουλο, την αντ/ρχο Πολιτισμού κα Μαίρη Τσιώτα Μάρκου και τον ομιλούντα, η οποία  με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα επιμεληθεί να αγοραστούν αγαθά, τα οποία να παραδοθούν με πρωτόκολλο παράδοσης και τη συνδρομή εθελοντών, στους έχοντες ανάγκη πυρόπληκτους.

 Ευχαρίστησε το μουσικό συγκρότημα «Οι «Φαρμακωμένοι» (όλοι ιδιοκτήτες φαρμακείων -εξ ου και το όνομα- και ερασιτέχνες τραγουδιστές και μουσικοί), στη σύνθεση του οποίου περιλαμβανόταν και η 10χρονη Κατερίνα Ρεντίφη, που κατέπληξε με τη δεξιοτεχνία της στο σαντούρι και επιβραβεύθηκε με θερμό χειροκρότημα και μια πλούσια ανθοδέσμη.

 Επίσης ευχαρίστησε τους καλλιτέχνες Τάκη Κωνσταντακόπουλο και Παναγ. Αγγελακόπουλο, που απέδωσαν παραδοσιακά τραγούδια, στο β΄ μέρος της εκδήλωσης.

 Ενημέρωσε, ότι στις 15.9.2018 θα λάμβανε χώρα εκδήλωση για την Καλαμάτα στον χώρο της Έκθεσης «Κρασί- μέλι - λάδι & ελιά».

ΑΡΙΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ

 Ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης στο χαιρετισμό του συνεχάρη το Σύλλογο Μεσσηνίων για την αρτιότητα της οργάνωσης και τον συγκινητικό ιερό σκοπό της εκδήλωσης.

 Επίσης αναφέρθηκε στην προσφορά των Μεσσηνίων στο Περιστέρι και τους δεσμούς και την άριστη συνεργασία που έχουν με το Δήμο.

 Μίλησαν επίσης:

 -Ο π. δήμαρχος κ. Θεοδ. Δημητρακόπουλος, που αναφέρθηκε στην συμβολή των Μεσσηνίων για την πρόοδο του Περιστερίου από το 1920 που είχε 123 κατοίκους μέχρι σήμερα που έχει 300.000 κατοίκους. Και,

 -Η εκπρόσωπος του «Κινήματος Αλλαγής» και υποψήφια βουλευτής στην Β΄ Αθήνας κα Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία συνεχάρη το Σύλλογο για τον σκοπό που διοργάνωσε την εκδήλωση και τόνισε ότι στη συνείδηση των Μεσσηνίων: Η μεγαλύτερη πόλη του Νομού Μεσσηνίας είναι το… Περιστέρι!

ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

 Χαιρετισμό έκανε και ο γεν. γραμματέας του Συλλόγου κ. Κώστας Πετρούλακης, ο οποίος τόνισε, ότι «η βραδιά είναι βραδιά παραγωγής πολιτισμού και όχι κατανάλωσης πολιτισμού. Είναι μια βραδιά «για καλό σκοπό» με διαδραστική μουσική που περιλαμβάνει όλο το φάσμα του καλού ελληνικού τραγουδιού από καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση αφιλοκερδώς».

 Ευχαρίστησε στην αντ/ρχο κ. Μ. Τσιώτα Μάρκου και το δήμαρχο κ. Α. Παχατουρίδη για τη βοήθειά τους και τη παραχώρηση του χώρου.

 Τόνισε, ότι «το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης θα το υλοποιήσει ο Σύλλογος μελλοντικά, σε μεγαλύτερο χώρο που ελπίζει ότι θα του παραχωρήσει ο κ. Δήμαρχος Περιστερίου, γιατί ο ήδη παραχωρηθείς επαρκεί μόλις και μετά βίας για τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου».

 Ευχαρίστησε τέλος το χορηγό της εκδήλωσης και το συγκρότημα των «Φαρμακωμένων» και τον επί πολλά χρόνια φίλο και συνοδοιπόρο πρόεδρο του Συλλόγου κ. Πανόπουλο για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό του, όλα αυτά τα χρόνια της κοινής τους πορείας στο Δ.Σ. του Συλλόγου.

ΒΡΑΔΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ

ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

 Με την ευκαιρία θα αναφέρουμε, ότι αποστολή του Δήμου Καλαμάτας με επικεφαλής το δήμαρχος κ. Παναγ. Νίκα, βρέθηκε στις 15.9.2018 στο Άλσος, στην βραδιά την αφιερωμένη για την Καλαμάτα, που περιλάμβανε εμφάνιση του χορευτικού συγκροτήματος του Πανελλήνιου Πολιτιστικού Συλλόγου «Τα Περιστέρια», συναυλία της δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας και παραδοσιακούς χορούς από το Παράρτημα του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας.

 Το Παράρτημα Καλαμάτας της Λέσχης Αρχιμαγείρων παρασκεύασε και προσέφερε στον κόσμο μανιάτικη μακαρονάδα και καγιανά (σπεσιαλιτέ με αυγά, τυρί και ντομάτα) και οι επαγγελματίες πρόσφεραν κεράσματα με Μεσσηνιακά προϊόντα, γλυκά κ.λπ.

Β. Αλεξανδροπούλου - Δ.Λ.

“ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ” ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018