• ANASES
 • KOUTAGIAR
 • LAKIWTIS
 • ROUSSOS
 • NIKITA
 • PAPADEA
 • ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ

Επικαιρότητα

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ

Οι Περιστεριώτες γεύτηκαν σαρακοστιανά τσάμπα και ξεφάντωσαν με την Τσαμπά!

Και όχι μόνο οι Περιστεριώτες αλλά και πλήθος ετεροδημοτών από όλη την Αττική που προσήλθαν στο Εκθεσιακό Κέντρο του Περιστερίου. Στις στεγασμένες αίθουσες ολοκληρώθηκαν με τα Κούλουμα οι ξεχωριστές αποκριάτικες εκδηλώσεις που οργάνωσε φέτος με επιτυχία ο Δήμος Περιστερίου.

Δέκα χιλιάδες μερίδες με σαρακοστιανές λιχουδιές (λαγάνα, ταραμοσαλάτα, ελιές, τουρσιά, χαλβά, κρασί κ.ά.) μοιράστηκαν το πρωί της Καθαράς Δευτέρας,11.3.2019, όπου εκτός από τις άλλες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, η Γωγώ Τσαμπά και ο Γιάννης Παπαδημητρίου ξεσήκωσαν τους επισκέπτες με παραδοσιακά και άλλα τραγούδια.

Βέβαια ασφυκτική ήταν η προσέλευση και την προηγούμενη μέρα, όπου ο Λευτέρης Πανταζής πρωτοστάτησε στη μεγάλη λαϊκή βραδιά, αλλά και στις 10.3.2019 με τους XANA ZOO, όπως και την προηγούμενη με τους «The Players boyband» κ.λπ.

Όμως οι πιστοί της Τσαμπά χάρη στους νηστίσιμους μεζέδες και το κρασί την Καθαρά Δευτέρα, απογειώθηκαν σε… αητούς με … ουρά (στους χώρους διανομής νηστίσιμων και κρασιού δηλαδή) που χόρεψαν, γλέντησαν με την ψυχή τους όπως στις προμνημονιακές εποχές!

Στις φωτογραφίες μας παραθέτουμε δημοτικούς άρχοντες και υποψήφιους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους (που θεωρούμε ότι κάποιες φωτογραφίες είναι προφητικές της επιτυχίας τους), επίσης φάσεις από τις εμφανίσεις του Λευτέρη Πανταζή και της Γωγώς Τσαμπά, τις ουρές στους χώρους διανομής και το σαρακοστινό μενού. Ξεχωρίζουμε την παρουσία των χαρισματικών Περιστεριωτών με ειδικές ικανότητες και αξίες: του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου κ. Χαράλαμπου Δούναβη και της Ερυθροσταυρίτισσας δ. Μαρίας Εγγλέζου. Και τέλος των «κίτρινων γιλέκων» -καμιά σχέση με τους Γάλλους αγωνιστές- που επωμίσθηκαν επιτυχώς και μόχθησαν για τη διανομή των σαρακοστιανών και του κρασιού. Τίτλος θα μπορούσε να είναι : «Η Μαρία με τα κίτρινα»! Και τέλος η ομάδα των «κόκκινων γιλέκων», του Ε.Ε.Σ. Περιστερίου που ακροβολίστηκαν στους χώρους με στρατηγό τον… Ευστράτι(γ)ο, και ήταν όλοι καθ΄όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων σε ετοιμότητα για το όποιο συμβάν. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Παρά την άφθονη οινοποσία δεν άνοιξε ούτε μια… κόκκινη μύτη!

*

Α. ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ: ΕΙΣΠΡΑΞΑΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ

Ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης μάς είπε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Σήμερα μοιράστηκαν 10.000 μερίδες σαρακοστιανά και εισπράξαμε 20.000 χαμόγελα και την αγάπη του κόσμου.

Εύχομαι σε όλους καλή Σαρακοστή, υγεία, χαρά και καλύτερες μέρες».

*

Μ. ΤΣΙΩΤΑ: Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

Επίσης η αντ/ρχος Περιβάλλοντος και Πολιτισμού κα Μαίρη Τσιώτα Μάρκου μας είπε: «Σήμερα διανεμήθηκαν 10.000 μερίδες σαρακοστιανών, Είναι πραγματικά απίστευτο!

Θέλω να πιστεύω, ότι ο κόσμος είναι πάρα πολύ ευχαριστημένος και όχι μόνο οι Περιστεριώτες αλλά και οι επισκέπτες από άλλες περιοχές. Αυτός που τηρεί το έθιμο να τρώει σαρακοστιανά, είναι σεβαστός και καλοδεχούμενος από όπου και να προέρχεται. Αυτό άλλωστε επιβάλλει και η ελληνική φιλοξενία.

Ευτυχώς πήγαμε πάρα πολύ καλά. Οι μερίδες έφτασαν για όλους και όλες, οι εορταστικές εκδηλώσεις για τις Απόκριες ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και με πολλή μεγάλη συμμετοχή, σήμερα με τα Κούλουμα. Νομίζω πάμε όλο και καλύτερα.

Θέλουμε την πόλη μας χαρούμενη, ευτυχισμένη, ήρεμη κ.λπ. Αυτό είναι το δικό μας όνειρο. Η ποιότητα της ζωής του δημότη είναι πρώτη προτεραιότητά μας. Ο κόσμος απόλαυσε εκδηλώσεις που δεν θα τις απολάμβανε ίσως ποτέ, γιατί καλώς ή κακώς δεν φθάνουν όλα τα βαλάντια για να μπορέσει κανείς να απολαύσει από κοντά κάποιους καλλιτέχνες που λατρεύει.  

Εύχομαι σε όλους καλή Σαρακοστή και υγεία, κάτι που μας χαρίζει μόνο ο Θεός».

 (Περισσότερες λεπτομέρειες και φωτογραφίες στην έντυπη έκδοσή μας).

 

 • PAPADEA
 • PAPADEA
 • CHARITOS
 • ΛΕΩΝΙΑ
 • HONDOS CENTER
 • ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
 • ΛΑΚΙΩΤΗΣ

Ειδήσεις

 • ANOIKTOI