• LAKIOTIS
 • LAKIOTIS
 • KOUTAGIAR
 • ROUSSOS
 • HONDOS
 • ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ
 • ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ

Ενημέρωση - Φορείς

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

Στη διάρκεια εκδήλωσης είχε εκφραστεί ο μεγάλος στόχος της Δημοτικής μας Αρχής για τη λειτουργία μιας Πανεπιστημιακής Σχολής στο Περιστέρι

ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤ/ΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΣΤΑΥΡΟΥΛΙΑΣ

 

Η τελετή παράδοσης της Διοικούσας Επιτροπής στις νέες Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, έλαβε χώρα πρόσφατα, στις εγκαταστάσεις του π. Τ.Ε.Ι. στο Αιγάλεω, όπου προσκεκλημένοι μεταξύ άλλων ήταν: ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης και ο αντ/ρχος Οικονομικών κ. Αλέξης Σταυρούλιας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η υπ. Παιδείας κα Νίκη Καραμέως, η οποία είπε στην ομιλία της: «Οραματιζόμαστε ένα Πανεπιστήμιο ουσιαστικά συνδεδεμένο με την πραγματικότητα της αγοράς και τον κόσμο της εργασίας. Αλλά και ένα Πανεπιστήμιο, το οποίο θα αποτελεί τον ζωτικό πυρήνα της περιοχής, στην οποία εδράζεται και που παράλληλα θα αναπτύσσει δράσεις εξωστρέφειας, οικοδομώντας ισχυρούς δεσμούς με ακαδημαϊκά εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού».

Ο νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κ. Παναγ. Καλδής τόνισε: «Θεωρούμε ότι οι δραστηριότητες του Πανεπιστημίου μας, εκτός από τις αναμενόμενες ερευνητικές, εκπαιδευτικές και λοιπές συναφείς επιστημονικές, πρέπει να διοχετεύονται κατάλληλα και να επηρεάζουν θετικά την ευζωία των κατοίκων της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας και είμαστε προσανατολισμένοι σχετικά».

ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΜΙΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΣΧΟΛΗ

Θυμίζουμε, ότι στις 9.5.2019 ο κ. Σταυρούλιας έθιξε το στόχο της δημοτικής αρχής Περιστερίου για τη λειτουργία μιας πανεπιστημιακής σχολής με έδρα το Περιστέρι.

Στην ομιλία του τότε, στη διάρκεια εκδήλωσης, παρουσία εκπροσώπων της επιστημονικής κοινότητας στο Συνεδριακό Κέντρο Περιστερίου, με θέμα: «Διερεύνηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του Δήμου Περιστερίου», εξέφρασε το στόχο της δημοτικής αρχής Περιστερίου σαν ένα όραμα του δημάρχου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη και του ιδίου, το οποίο φαντάζει απολύτως εφικτό από τη διοίκηση του Δήμου και με τη βοήθεια της επιστημονικής κοινότητας, μπορεί να γίνει απαίτηση στην ηγεσία του Υπ. Παιδείας.

Τη μελέτη εκείνη είχε εκπονήσει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, υπό την επιστημονική ευθύνη του καθηγητή κ. Παναγιώτη Καλδή και της ομάδας του.

ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΚΑΙ

ΕΞΥΠΝΕΣ ΙΔΕΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Είχε πει τότε ο κ. Σταυρούλιας και αξίζει να το θυμηθούμε: Βροντοφωνάζουμε ότι ο Δήμος Περιστερίου δικαιούται μία πανεπιστημιακή σχολή και το απαιτούμε!

Κάνουμε έκκληση σε εσάς ως επιστημονική κοινότητα να μας βοηθήσετε, ώστε από κοινού να βροντοφωνάξουμε ότι ο Δήμος Περιστερίου δικαιούται μια πανεπιστημιακή σχολή.

Η όποια κυβέρνηση υποχρεούται να δημιουργήσει άμεσα μία πανεπιστημιακή σχολή στην πόλη μας. Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος Περιστερίου, ο Δήμος που έχει προκύψει από τη σύνθεση πολλών βιοπαλαιστών, να μοχθούν κάθε χρόνο να σπουδάσουν τα παιδιά τους και να μην υπάρχει στο μηχανογραφικό που πρέπει να συμπληρώσουν ο τίτλος: «Πανεπιστήμιο Περιστερίου».

Και πρόσθεσε ο κ. Σταυρούλιας:

«Η ύπαρξη μιας πανεπιστημιακής σχολής, εκτός όλων των άλλων, έχει επιδράσεις στην εκπαίδευση, βοηθάει την κοινωνία να έχει μειωμένες ανάγκες κοινωνικής στήριξης. Αυξάνεται ο μισθός των εργαζομένων γύρω από το χώρο που ακμάζουν τα πανεπιστήμια, ενισχύεται η συμμετοχή στα κοινά και μειώνεται η εγκληματικότητα.

Θέλουμε να μείνουν οι νέοι στην πόλη μας. Θέλουμε να σταματήσουν να φεύγουν. Εμείς σαν διοίκηση, έχουμε βάλει στόχο και σκοπό να κρατήσουμε με κάθε τρόπο τους νέους στην πόλη του Περιστερίου. Όταν φεύγουν τα παιδιά μας και πάνε στο αεροδρόμιο, δεν φεύγουν μόνο βαλίτσες και άνθρωποι, φεύγουν οι σύγχρονες και έξυπνες ιδέες της πόλης και της χώρας μας.

Θέλουμε να καμαρώνει ο Περιστεριώτης βιοπαλαιστής ότι το παιδί του δεν φεύγει από εδώ, αλλά έρχονται νέοι από όλη την Ελλάδα στην πόλη του Περιστερίου για να σπουδάσουν, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, δημιουργώντας προοπτική για τα παιδιά μας και για τα εγγόνια μας.

Θέλουμε τη δική σας βοήθεια, κύριοι καθηγητές, και εμείς να είστε σίγουροι ότι βάσει των επιστημονικών υποδείξεων σας, θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε από το Υπουργείο Παιδείας, από οποιαδήποτε κυβέρνηση, την ίδρυση μιας πανεπιστημιακής σχολής στην πόλη του Περιστερίου.

Ξέρετε, ότι ο Δήμος Περιστερίου είναι έτοιμος να συμβάλει, έτσι ώστε το πανεπιστήμιο που θα γίνει στο Περιστέρι να είναι δημόσιο, ανταγωνιστικό και παγκοσμίου φήμης»

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Πρόταση για Πανεπιστημιακή Ιατρική Σχολή στο Περιστέρι έκανε στην ομιλία του ο κ. Παναγιώτης Καλδής, υπογραμμίζοντας, ότι: «Υπάρχουν τρία μεγάλα νοσοκομεία εδώ: Το νοσοκομείο Νίκαιας, το Θριάσιο και το Αττικό νοσοκομείο, στο χώρο του οποίου υπάγεται η λειτουργία του Λάτσειου Κέντρου Εγκαυμάτων, για τη διαχείριση πυρόπληκτων και ατυχημάτων. Με μεγάλη ευχαρίστηση, εφόσον έχουμε την επόμενη πρυτανεία, θα βοηθήσουμε για μια Ιατρική Σχολή στο Περιστέρι.

Είναι ένα όραμα που λέει ότι το Περιστέρι έφτασε σε ένα υψηλό κύκλο οικονομικής ανάπτυξης και τώρα πρέπει να δίνονται νέες διαστάσεις πολιτισμού και παιδείας».

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019

 • ΑΥΓΟΥΛΕΑ
 • ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ
 • ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ
 • ΛΕΩΝΙΑ
 • ΩΔΕΙΟ
 • ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ
 • DEPADP
 • ΛΥΚΟΣ
 • ΛΩΛΟΣ
 • ΛΥΚΟΣ

Γεγονότα - Εκδηλώσεις

 • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ
 • ΜΑΝΩΛΙΤΣΗΣ