• LAKIOTIS
 • LAKIOTIS
 • KOUTAGIAR
 • ROUSSOS
 • HONDOS
 • ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ
 • ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ

Ενημέρωση - Φορείς

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

Με αφορμή ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο, για λειτουργία μεταπτυχιακού αγγλόφωνου τμήματος στο Δήμο μας

ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

  

Αξίζει να επανέλθουμε γιατί θίχτηκε από τον επικεφαλής της Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Γιώργο Σιδέρη, σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της δημιουργίας πανεπιστημιακής σχολής στο Περιστέρι. Ο κ. Σιδέρης αναφέρθηκε σε κάποια «ύποπτη» αλλαγή προσανατολισμού και φήμες για λειτουργία μεταπτυχιακού αγγλόφωνου τμήματος, αλλά γενικά εμείς θα προσθέσουμε, ότι η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στις «καλένδες», παρά την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής και ιδιαίτερα του αντ/ρχου Οικονομικών κ. Αλεξίου Σταυρούλια, που επιμένουν.

Στην αρχή της σχολική χρονιάς, λοιπόν, έλαβε χώρα η τελετή παράδοσης της Διοικούσας Επιτροπής στις νέες Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, στις εγκαταστάσεις του π. Τ.Ε.Ι. στο Αιγάλεω, όπου προσκεκλημένοι μεταξύ άλλων ήταν: Ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης και ο αντ/ρχος Οικονομικών κ. Αλέξης Σταυρούλιας.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΖΩΤΙΚΟ ΠΥΡΗΝΑ

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η υπ. Παιδείας κα Νίκη Καραμέως, η οποία είπε στην ομιλία της: «Οραματιζόμαστε ένα Πανεπιστήμιο ουσιαστικά συνδεδεμένο με την πραγματικότητα της αγοράς και τον κόσμο της εργασίας. Αλλά και ένα Πανεπιστήμιο, το οποίο θα αποτελεί τον ζωτικό πυρήνα της περιοχής, στην οποία εδράζεται και που παράλληλα θα αναπτύσσει δράσεις εξωστρέφειας, οικοδομώντας ισχυρούς δεσμούς με ακαδημαϊκά εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού».

Ο νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κ. Παναγ. Καλδής τόνισε: «Θεωρούμε ότι οι δραστηριότητες του Πανεπιστημίου μας, εκτός από τις αναμενόμενες ερευνητικές, εκπαιδευτικές και λοιπές συναφείς επιστημονικές, πρέπει να διοχετεύονται κατάλληλα και να επηρεάζουν θετικά την ευζωία των κατοίκων της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας».

Α. ΣΤΑΥΡΟΥΛΙΑΣ:ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ

ΜΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΣΧΟΛΗ

Κάνοντας μια αναδρομή θα θυμίσουμε, ότι στις 9.5.2019 ο αντ/ρχος κ. Σταυρούλιας είχε καθορίσει την επιδίωξη της δημοτικής αρχής Περιστερίου που είναι η λειτουργία μιας πανεπιστημιακής σχολής με έδρα το Περιστέρι.

Στην ομιλία του τότε, στη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσία εκπροσώπων της επιστημονικής κοινότητας, στο Συνεδριακό Κέντρο Περιστερίου, με θέμα: «Διερεύνηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του Δήμου Περιστερίου», ο κ. Σταυρούλιας εξέφρασε το στόχο της δημοτικής αρχής Περιστερίου σαν ένα όραμα του δημάρχου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη και του ιδίου, το οποίο φαντάζει απολύτως εφικτό από τη διοίκηση του Δήμου και με τη βοήθεια της επιστημονικής κοινότητας, μπορεί να γίνει απαίτηση στην ηγεσία του Υπ. Παιδείας.

Τη μελέτη εκείνη είχε εκπονήσει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, υπό την επιστημονική ευθύνη του καθηγητή και μετ΄ έπειτα πρύτανη κ. Παναγιώτη Καλδή και της ομάδας του!

ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΚΑΙ

ΕΞΥΠΝΕΣ ΙΔΕΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Είχε πει τότε ο κ. Σταυρούλιας και αξίζει να το θυμηθούμε: «Βροντοφωνάζουμε ότι ο Δήμος Περιστερίου δικαιούται μίας πανεπιστημιακής σχολής και το απαιτούμε!

Κάνουμε έκκληση σε εσάς ως επιστημονική κοινότητα να μας βοηθήσετε, ώστε από κοινού να διατρανώσουμε ότι ο Δήμος Περιστερίου δικαιούται μια πανεπιστημιακή σχολή.

Η όποια κυβέρνηση υποχρεούται να δημιουργήσει άμεσα μία πανεπιστημιακή σχολή στην πόλη μας. Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος Περιστερίου, ο Δήμος που έχει προκύψει από τη σύνθεση πολλών βιοπαλαιστών, να μοχθούν κάθε χρόνο να σπουδάσουν τα παιδιά τους και να μην υπάρχει στο μηχανογραφικό που πρέπει να συμπληρώσουν, ο τίτλος: «Πανεπιστήμιο Περιστερίου»!

Και πρόσθεσε ο κ. Σταυρούλιας: «Η ύπαρξη μιας πανεπιστημιακής σχολής, εκτός όλων των άλλων, έχει επιδράσεις στην εκπαίδευση, βοηθάει την κοινωνία να έχει μειωμένες ανάγκες κοινωνικής στήριξης. Αυξάνεται ο μισθός των εργαζομένων γύρω από το χώρο που ακμάζουν τα πανεπιστήμια, ενισχύεται η συμμετοχή στα κοινά και μειώνεται η εγκληματικότητα.

Θέλουμε να μείνουν οι νέοι στην πόλη μας. Θέλουμε να σταματήσουν να φεύγουν. Εμείς σαν Διοίκηση, έχουμε βάλει στόχο και σκοπό να κρατήσουμε με κάθε τρόπο τους νέους στην πόλη του Περιστερίου. Όταν φεύγουν τα παιδιά μας και πάνε στο αεροδρόμιο, δεν φεύγουν μόνο βαλίτσες και άνθρωποι, φεύγουν φωτισμένα μυαλά, σύγχρονες και έξυπνες ιδέες της πόλης και της χώρας μας.

Θέλουμε να καμαρώνει ο Περιστεριώτης βιοπαλαιστής ότι το παιδί του δεν φεύγει από εδώ, αλλά έρχονται νέοι από όλη την Ελλάδα στην πόλη του Περιστερίου για να σπουδάσουν, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, δημιουργώντας προοπτική για τα παιδιά μας και για τα εγγόνια μας.

Θέλουμε τη δική σας βοήθεια, κύριοι καθηγητές, και εμείς να είστε σίγουροι ότι βάσει των επιστημονικών υποδείξεων σας, θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε από το Υπουργείο Παιδείας, από οποιαδήποτε κυβέρνηση, την ίδρυση μιας πανεπιστημιακής σχολής στην πόλη του Περιστερίου.

Ξέρετε, ότι ο Δήμος Περιστερίου είναι έτοιμος να συμβάλει, έτσι ώστε το πανεπιστήμιο που θα γίνει στο Περιστέρι να είναι δημόσιο, ανταγωνιστικό και παγκοσμίου φήμης»!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Πρόταση για Πανεπιστημιακή Ιατρική Σχολή στο Περιστέρι έκανε στην ομιλία του στη συνέχεια ο κ. Παναγιώτης Καλδής, υπογραμμίζοντας, ότι: «Υπάρχουν τρία μεγάλα νοσοκομεία εδώ: Το νοσοκομείο Νίκαιας, το Θριάσιο και το Αττικό νοσοκομείο, στο χώρο του οποίου υπάγεται και η λειτουργία του Λάτσειου Κέντρου Εγκαυμάτων, για τη διαχείριση πυρόπληκτων και ατυχημάτων.

Με μεγάλη ευχαρίστηση, εφόσον έχουμε την επόμενη πρυτανεία, θα βοηθήσουμε για μια Ιατρική Σχολή στο Περιστέρι!

Είναι ένα όραμα που λέει ότι το Περιστέρι έφτασε σε ένα υψηλό κύκλο οικονομικής ανάπτυξης και τώρα πρέπει να δίνονται νέες διαστάσεις πολιτισμού και παιδείας».

Μάλιστα ο δήμαρχος κ. Παχατουρίδης, που πήρε το λόγο, είπε στον κ. Καλδή: «Με την πρότασή σας και με την επιστημονική βαρύτητα που σας διακρίνει, διανοίγεται ένα εξόχως σημαντικό κεφάλαιο, στο οποίο επενδύουμε όλοι εμείς».

Στην εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, η υπ. Παιδείας κα Κεραμέως, που άκουσε τις εισηγήσεις, υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει το αίτημα και θα πράξει αναλόγως. Το αίτημα ξεχάστηκε και από την κα Υπουργό και από τον κ. Πρύτανη και η πανεπιστημιακή χρονιά ξεκίνησε. Όμως η Δημοτική Αρχή επιμένει και ίσως στην επόμενη χρονιά να ωριμάσει το θέμα.

ΣΧΟΛΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ

ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Πάντως στο δημοτικό συμβούλιο που ο κ. Γ. Σιδέρης επανέφερε με ερώτησή του το ζήτημα, αναφέρθηκε στην υπόσχεση για ίδρυση πανεπιστημιακής σχολής στο Περιστέρι και σε νέες «επιχειρηματικές μπίζνες» που επιχειρεί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αθήνας.

Όπως είπε, σε συνέντευξη του στον Τύπο ο κ. Καλδής ανέφερε, ότι σε συνεννόηση με τους κ.κ. Παχατουρίδη και Σταυρούλια, θα δημιουργηθεί στο Περιστέρι μεταπτυχιακό αγγλόφωνο πρόγραμμα «Ευζωίας, βιώσιμης ανάπτυξης και παραδοσιακής Κινεζικής ιατρικής», με δίδακτρα!

Ο αντ/ρχος Οικονομικών κ. Σταυρούλιας, που απάντησε, είπε, ότι: «Όσον αφορά τη δημιουργία μιας μεταπτυχιακής σχολής που προτίθεται να διοργανώσει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, αγγλόφωνη με Κινεζική επιμέλεια, εμείς δεν υποσχεθήκαμε ότι θα το δεχθούμε. Εξετάζουμε κάθε ευκαιρία που αναδεικνύει το Δήμο μας και εδώ είμαστε. Μπορούμε να απορρίψουμε ή να αποδεχτούμε κάθε πρόταση. Δηλαδή επειδή ακούγεται «Κινέζικης επιμέλειας» θα αποφανθούμε αρνητικά εκ των προτέρων; Δεν πρέπει να εξετάσουμε κατά πόσο μας ενδιαφέρει;

Πάγια επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής, όπως διατυπώθηκε στις προαναφερθείσες εκδηλώσεις, είναι η ίδρυση πανεπιστημιακής σχολής που μπορεί να είναι είτε ιατρική, είτε οικονομική, ή οποιαδήποτε άλλη. Δεν υπάρχει καμιά σχέση με μπίζνες που υπαινιχθήκατε. Μας αδικείτε».

Β.Α.

   “ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019

 • ΑΥΓΟΥΛΕΑ
 • ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ
 • ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ
 • ΛΕΩΝΙΑ
 • ΩΔΕΙΟ
 • ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ
 • DEPADP
 • ΛΥΚΟΣ
 • ΛΩΛΟΣ
 • ΛΥΚΟΣ

Γεγονότα - Εκδηλώσεις

 • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ
 • ΜΑΝΩΛΙΤΣΗΣ