• LAKIOTIS
 • LAKIOTIS
 • KOUTAGIAR
 • ROUSSOS
 • HONDOS
 • ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ
 • ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ

Ενημέρωση - Φορείς

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΤΕΣ "ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΑΝ" ΤΟΝ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ Κ. ΛΑΛΕΝΗ

 LALENIS

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην κηδεία και ταφή του 74χρονου Καβαλιώτη καρδιολόγου και πολιτικού Κώστα Λαλένη, ο οποίος έζησε και δραστηριοποιήθηκε στο Περιστέρι που αγάπησε μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στον ι.ν. Παμμ. Ταξιαρχών (Μάσχα) Περιστερίου, στις 7.1.2020, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου κ.κ. Κλήμεντος, συμπαραστατούμενου από πολλούς Κληρικούς των ενοριών της πόλης του Περιστερίου.

Παρέστησαν ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, του Δημοτικού Συμβουλίου, των δημοτικών παρατάξεων, συλλόγων, φορέων, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης α΄ και β’ βαθμού.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, εκφώνησε επικήδεια ομιλία, στην οποία είπε μεταξύ άλλων:

«Φίλε Κώστα Λαλένη, θλιβερή η σημερινή συνθήκη, θλιβερός και ο σημερινός ρόλος. Για 18 ολόκληρα χρόνια, κάθε φορά που ως Δήμαρχος της πόλης μας και της κοινωνίας της εκπρόσωπος, καλούμαι στο δυσάρεστο ρόλο του αποχαιρετισμού, νιώθω έντονη συναισθηματική φόρτιση και αλληλένδετη συγκίνηση.

Στο Περιστέρι, την πόλη-σύμβολο, που μας ένωσε και έγινε το κίνητρο να ακουμπήσουμε πάνω της τα ενδιαφέροντα, τις ιδέες, τη σκέψη και την έμπνευσή μας, για την δημόσια εικόνα της και το κοινωνικό καλό, συνυπήρξαμε ποικιλότροπα. Πάντοτε όμως με γνώμονα την εμπροσθοπορεία της πόλης μας.

Αξιόπιστος και υπεύθυνος εκπρόσωπος και υπηρέτης της ιατρικής επιστήμης, ανταποκρίθηκες με αφοσίωση, μέσα από την επιστημονική υποδομή σου, σε επίπεδο καθηκόντων και υπηρεσιών υγείας, προς τους συνανθρώπους μας και την τοπική κοινωνία της πόλης.

Ανταποκρίθηκες όμως παράλληλα, με σοβαρότητα, συνέπεια και τήρηση ευθύνης, στις αρμοδιότητες που σου ανατέθηκαν, μέσα στο όλο αυτοδιοικητικό σχήμα του Περιστερίου. Και αναφέρομαι ενδεικτικά στα καθήκοντά σου, ως προέδρου της άκρως ευαίσθητης κοινωνικής αποστολής του ΟΚΑΔΗΠ.

Συνεργάτες, συναγωνιστές και συμπολίτες, έκριναν και σχημάτισαν γνώμη για τη δική σου παρουσία, αγαπητέ Κώστα, στο τοπικό αυτοδιοικητικό γίγνεσθαι. Και στην συγκεκριμένη γνώμη και αποτίμηση, μομφή και ψόγος ποτέ δεν χώρεσαν. Τουναντίον, υπήρξε σεβασμός και ανάδειξη της συναισθηματικής υφής που σε διέκρινε.

Στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου συνυπηρετώντας τα κοινά, βρεθήκαμε πάμπολλες φορές, ναι μεν να διαφωνούμε, με αντίλογο, αντιπαραθέσεις, όπως και διάσταση απόψεων. Πάντοτε όμως, σε ορίζοντα γόνιμου και δημιουργικού αποστάγματος, για τα πράγματα και την φροντίδα της πόλης του Περιστερίου, που σήμερα σε αποχαιρετά και καταγράφει συνοφρυωμένη στα ληξιαρχικά, όσο και δημόσια μητρώα της, την έλλειψη και την απουσία σου.

Ειρήνη Φράγκου-Λαλένη, για τον σύζυγο, τον σύντροφο και τον ιδιαίτερο πυλώνα, της προσωπικής και οικογενειακής σας ζωής, που σήμερα απομακρύνεται από κοντά σου, σε συλλυπούμεθα ειλικρινά.

Χαράλαμπε και Γιώργο, για τον γονιό και την αποκλειστική θέση του στη ζωή και την καρδιά σας, πιστεύουμε πως αντλήσατε ήδη, από τη δική του διαδρομή και παρακαταθήκη, τα στοιχεία εκείνα που σας τιμούν και σας καθιστούν άξιους διαδόχους και συνεχιστές, ενός καθιερωμένου επιστήμονα, ενός αξιοπρεπούς ανθρώπου, ενός έντιμου και ενεργού μέλους της Περιστεριώτικης και όχι μόνον, κοινωνίας, όπως υπήρξε ο εκλιπών πατέρας σας.

Από την πόλη όλη, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου, του οποίου υπήρξες μέλος, τις Περιστεριώτισσες και τους Περιστεριώτες, τις Υπηρεσίες του Δήμου μας, τους συντελεστές τους και πρώην συνεργάτες σου και από εμένα προσωπικά, ως Δήμαρχο και ως φίλο, καλό κατευόδιο, Κώστα Λαλένη.

Γαλήνη, νηνεμία και ανάπαυση στο πνεύμα σου και την ψυχή σου».

*

Ο αείμνηστος πλέον Κώστας Λαλένης, ανήκει δικαιωματικά και πανθομολογούμενα στην ομάδα των άξιων πολιτών της πόλης, όπου για πολλά χρόνια αφιερώθηκε στο Περιστέρι, το οποίο υπηρέτησε από διάφορες αυτοδιοικητικές θέσεις και στο οποίο διέθεσε τις εξειδικευμένες γνώσεις του, την ακάματη εργατικότητά του, την ευρηματικότητα, την οξυμμένη κρίση και αποτελεσματικότητά του.

Είχε κερδίσει την αμέριστη εκτίμηση και φιλία των συμπολιτών του μέσα από τις ενέργειες και τους σχεδιασμούς του που ήταν άρρηκτα συνδεδεμένοι με το διάλογο και την ουσιαστική δημοκρατική συμπεριφορά.

Σπουδαίος και σαν χαρακτήρας, ο αείμνηστος Κώστας Λαλένης, ξεχώρησε για την σεμνότητα, την ευγένεια, την ευαισθησία, αλλά και για τα μεγάλα αποθέματα ανοχής και αντοχής που διέθετε στη πολύχρονη προσπάθεια για το κοινό καλό.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Περιστεριώτικης γης που τον σκεπάζει.

Χριστίνα Αντωνάτου

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ –ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020

 • ΑΥΓΟΥΛΕΑ
 • ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ
 • ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ
 • ΛΕΩΝΙΑ
 • ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ
 • TAX
 • ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Γεγονότα - Εκδηλώσεις

 • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ
 • ΜΑΝΩΛΙΤΣΗΣ