• ROUSSOS
 • ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ
 • ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ
 • ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ
 • ΛΕΩΝΙΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΦΟΡΕΙΣ

 • ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΗΛ. ΓΚΙΖΗΣ
 • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δ. ΚΟΦΙΝΑΚΟΣ
 • ΘΕΟΔΩΡΟΣ Κ. ΣΑΜΠΑΤΑΚΑΚΗΣ
 • ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΕΓΓΛΕΖΟΥ
 • ΙΩΣΗΦ ΚΟΥΤΑΓΙΑΡ
 • ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΗΝ ΓΕΝ. ΚΛΙΝΙΚΗ «ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ» ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ Μ.Μ.Ε.

 

Μεγάλη ανησυχία στο Περιστέρι προκάλεσε η εμφάνιση κρούσματος κορονοϊού στην Γεν. Κλινική «Ταξιάρχαι» στις 21.4.2020. Αιτία, όπως ανακοινώθηκε, ήταν η είσοδος ενός νεφροπαθούς ατόμου, ο οποίος έκανε αιμοκάθαρση σε Μονάδα της Καλλιθέας -που σταμάτησε να λειτουργεί- και ήλθε για θεραπεία στην Μονάδα του Περιστερίου.

Το συγκεκριμένο άτομο διέλαθε της προσοχής των εποπτών που έκαναν τεστ στους εισερχόμενους από την κυρία είσοδο της Κλινικής επί της οδού Πελοπίδα και μπήκε από την πλαϊνή πλευρά της οδού Ελευσινίων όπου υπάρχει είσοδος με μπάρα για τους μεταφερόμενους με φορεία νεφροπαθείς και στην οποία δεν γινόταν έλεγχος. Ο γιατρός υπηρεσίας διαπίστωσε, ότι είχε ύποπτα συμπτώματα του κορονοϊού, τον μετέφερε στα εξωτερικά ιατρεία και ακολούθως έγινε μεταγωγή του στο Γ.Ν. «Θριάσιο». Ωστόσο το κακό είχε γίνει…

Μόλις γνωστοποιήθηκε το γεγονός της ύπαρξης κρούσματος κορονοϊού μετέβησαν στην Κλινική ο καθηγητής λοιμωξιολόγος κ. Σωτ. Τσιόδρας και ο υφ. Πολιτικής Προστασίας κ. Νικ. Χαρδαλιάς, οι οποίοι έδωσαν εντολή και τέθηκε η Μονάδα σε καραντίνα.

Επίσης ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε εντολή να γίνει προκαταρκτική εξέταση για ενδεχόμενες ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες.

ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΕΠΤΑ ΑΤΟΜΑ

Στο μεταξύ από τα δείγματα που ελήφθησαν από όσους ήλθαν σε επαφή με τον φορέα, ή και μεταξύ τους, βρέθηκαν θετικοί 29 (εργαζόμενοι και νοσηλευόμενοι) από τους οποίους κατέληξαν ήδη επτά μέχρι σήμερα στα νοσοκομεία όπου μεταφέρθηκαν. Ολόκληρο δε το ιατρικό, υγειονομικό και υπαλληλικό δυναμικό της Κλινικής υποβλήθηκε σε τέστ.

Διευκρινίσεις για το πρόβλημα έδωσε στα μέσα ενημέρωσης ο διοικητικός διευθυντής της Κλινικής κ. Αλεξ. Κοκκινάκης, που είπε ότι ο φορέας εισήλθε λάθρα από μη επιτρεπόμενη είσοδο στην Κλινική και ότι τα κρούσματα που σημειώθηκαν ήταν μόνο στη μία από τις δύο πτέρυγες Τεχνικού Νεφρού της Κλινικής, όπου ο φορέας ήρθε σε επαφή με τα άτομα που έκαναν αιμοκάθαρση. Στην άλλη πτέρυγα του α΄ ορόφου της Κλινικής δεν σημειώθηκε κανένα κρούσμα.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ

Ο Δήμος Περιστερίου προχώρησε σε επαναληπτική απολύμανση των χώρων, πεζοδρομίων, ακόμη και τοίχων γύρω από το τετράγωνο της Κλινικής, καθώς παρόμοια διαδικασία είχε γίνει πριν λίγες ημέρες, από συνεργεία του και στην Μονάδα και σε άλλους κοινόχρηστους χώρους, πεζοδρόμια, πλατείες, στάσεις λεωφορείων κ.λπ.

ΣΩΡΕΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ

Ακολούθησαν σωρεία καταγγελιών από τα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τη Μονάδα του Περιστερίου, και δημοσιοποίηση απόψεων των κ.κ. Νικ. Χαρδαλιά και Σωτ. Τσιόδρα για βαριές παραβάσεις και μη τήρηση του πρωτοκόλλου μέτρων ασφαλείας από την Δ/νση της Κλινικής.

Τόνισαν, ότι οι ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στον ιό έχουν μεταφερθεί σε διάφορα νοσοκομεία της Αττικής. Γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών με άλλα άτομα και ότι σε σύνολο 35 κρουσμάτων στην Κλινική βρέθηκαν ότι είχαν έλθει σε επαφή με 125 άτομα, τα οποία τέθηκαν σε καραντίνα. Όλοι ενημερώθηκαν για τα μέτρα προφύλαξης και ο ΕΟΔΥ εφοδίασε με ιατρικό εξοπλισμό (γάντια, μάσκες, φάρμακα προφύλαξης κ.λπ.) στη Μονάδα.

Ήδη βρίσκονται κατ΄οίκον περιορισμό 17 ασυμπτωματικοί εργαζόμενοι, 17 νοσηλευτές και περίπου 40 συνεργαζόμενοι γιατροί.

ΣΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΑΤΡΟΣ - ΦΟΡΕΑΣ

Στο επίκεντρο της ιχνηλάτισης είναι και γιατρός της Κλινικής, ο οποίος παρ΄ ότι βρέθηκε θετικός στον ιό, τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν, ότι είχε εξετάσει περίπου 50 άτομα, σε δύο γιατρεία που λειτουργούσε. Ο ίδιος το αρνήθηκε σε τηλεοπτικό κανάλι και είπε, ότι συνταγογραφούσε μόνο μέσω διαδικτύου και δεν δεχόταν επισκέψεις. Ωστόσο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών δημοσιοποίησε καταγγελία εναντίον του και με εντολή του προέδρου του Συλλόγου και περιφερειάρχη κ. Πατούλη παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό συμβούλιο για να δώσει εξηγήσεις.

Στην Κλινική όπου νοσηλεύονταν περί τους 120 ασθενείς και εργάζονται 105 άτομα, λειτουργούν μόνο τα τμήματα που κάνουν αιμοκαθάρσεις με αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ

Από πλευράς Δήμου Περιστερίου, πραγματοποιούνται συνεχείς απολυμάνσεις στο τετράγωνο της Κλινικής και στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ο δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης ζήτησε άμεση αναστολή λειτουργίας της Μονάδας, μέχρι να διενεργηθούν έρευνες και τα κρατικά όργανα να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες.

Πιο συγκεκριμένα η αντ/ρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου κα Μαίρη Τσιώτα- Μάρκου ανέφερε, ότι ο Δήμος Περιστερίου έχει συγκροτήσει πέντε συνεργεία που διενεργούν απολυμάνσεις όλων των ευαίσθητων σημείων του Δήμου (πλατείες, πεζοδρόμια, κάδους απορριμμάτων, παγκάκια, στάσεις λεωφορείων, υγειονομικές μονάδες κ.λπ.), για να εξαλειφθούν τυχόν εστίες του ιού στην πόλη.

Μετά την γνωστοποίηση της εμφάνισης κρουσμάτων του ιού στην Κλινική «Ταξιάρχαι» δόθηκε εντολή σε όλα τα συνεργεία και απολύμαναν τον εξωτερικό χώρο της Μονάδας, τα οικοδομικά τετράγωνα γύρω από την Κλινική, τους κάδους απορριμμάτων, τα δένδρα, τους δρόμους και τα πεζοδρόμια, ακόμη και τα σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Όπως διαβεβαίωσε η κα Τσιώτα επαναλαμβανόμενες απολυμάνσεις είχαν γίνει στους εξωτερικούς χώρους της Κλινικής και πριν την εμφάνιση των κρουσμάτων και επαναλαμβάνονται πιο εντατικά μετά το σοβαρό γεγονός.

Οι απολυμάνσεις και αποστειρώσεις γίνονται με ειδικά φάρμακα, απορρυπαντικά και ατμό, στα σημεία που προαναφέραμε,

σε καθημερινή βάση και σε όλες τις συνοικίες του Δήμου μας.

ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ

Ήδη στην Κλινική «Ταξιάρχαι» έγιναν επανειλημμένοι έλεγχοι από Υγειονομικές και άλλες αρχές και βρέθηκαν ότι τηρούνται τα ενδεδειγμένα πρωτόκολλα ασφαλείας, ο δε διοικητικός διευθυντής της κ. Αλεξ. Κοκκινάκης, με το δεδομένο ότι γράφτηκαν ή δημοσιοποιήθηκαν από μέσα μαζικής ενημέρωσης ανακρίβειες που δυσφήμισαν την Κλινική, ανέθεσε σε δικηγόρο την νομική υπεράσπιση της Μονάδας και την δια της δικαστικής οδού αποκατάστασή της και δίωξη των υπευθύνων.  

ΔΛ

 

(ΑΠΡΙΛΙΟΣ)

 • LAKIOTIS
 • ANAGENISSI
 • VARVITSIWTIS
 • WIFI
 • 1821
 • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ