• ROUSSOS
 • ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ
 • ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ
 • ΛΕΩΝΙΑ

 • DR. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΛΑΛΕΝΗΣ
 • ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΗΛ. ΓΚΙΖΗΣ
 • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δ. ΚΟΦΙΝΑΚΟΣ
 • ΘΕΟΔΩΡΟΣ Κ. ΣΑΜΠΑΤΑΚΑΚΗΣ
 • ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΕΓΓΛΕΖΟΥ
 • ΙΩΣΗΦ ΚΟΥΤΑΓΙΑΡ
 • ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Ο ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ κ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ

Την επέκταση των Κέντρων Υγείας, που θα αντιμετωπίζουν τα κρούσματα κορονοϊού, σε όλη την Ελλάδα ανακοίνωσε από το Περιστέρι ο υπ. Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας στις 9.10.2020.

Ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκε το 1ο Κέντρο Υγείας Περιστερίου στην οδό Χρ. Λαδά και τόνισε την μεγάλη βαρύτητα που θα δώσει η κυβέρνηση στην δημόσια υγεία και στους συνανθρώπους μας που επιλέγουν τα Κέντρα Υγείας και τα δημόσια νοσοκομεία για την περίθαλψή τους.

Στην αρχή ο Υπουργός ξεναγήθηκε στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου, στο οποίο λειτουργούν τακτικά ιατρεία και Μονάδα covid-19 με απόλυτη ασφάλεια.

Ο υπουργός συνοδευόταν από τον γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Χρήστο Ροϊλό και παραβρέθηκαν επίσης: ο δήμαρχος κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, ο αντιδήμαρχος Υγείας κ. Γιώργος Μπεκιάρης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Παρασκευή Αρσενοπούλου, Αργύρης Αϊβάτογλου κ.α.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Ο κ. Κικίλιας είπε στην ομιλία του μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τα Νοσοκομεία μας και τα Κέντρα Υγείας είναι φτιαγμένα κυρίως για τους ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν, για τους ανθρώπους οι οποίοι δεν μπορούν, για τους ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται στα όρια της φτώχειας. Αυτούς πρέπει να στηρίξουμε πρώτα από όλους και μετά, βεβαίως, όλους τους άλλους.

Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω σήμερα, ότι επεκτείνουμε περαιτέρω τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας σε όλη τη χώρα, έτσι ώστε να μπορούν να χειριστούν και περιστατικά περιπατητικών ασθενών με συμπτωματολογία Covid. Αυτό είναι σημαντικό γιατί καταλαβαίνετε ότι θα στηρίξει και θα δώσει ανάσες και στα Νοσοκομεία μας, κυρίως τα Νοσοκομεία αναφοράς που έχουν πάρει το μεγαλύτερο βάρος της προσπάθειας μέχρι τώρα, σε ό,τι έχει να κάνει με τον κορονοϊό.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους και τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Περιστερίου για την πολύ καλή δουλειά που έχει ήδη γίνει. Η ενεργοποίηση των Κέντρων Υγείας σε όλη την Ελλάδα ξεκινά από τη Δευτέρα, αν και κάποια ήδη λειτουργούν και τεστάρονται οι δυνατότητές τους.

Ευχαριστώ για μία ακόμη φορά γιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό για τη μάχη απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού. Ιδιαίτερα στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια, όπου ο Διοικητής Χρήστος Ροϊλός φρόντισε και τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας στα νησιά μας ανταποκρίθηκαν σε πολύ υψηλό επίπεδο κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Και, φυσικά, ευχαριστώ το Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη που μας φιλοξενεί σήμερα».

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ. ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο κ. Θεμιστοκλέους ο οποίος είπε τα εξής:

«Τα 103 Κέντρα Υγείας θα ξεκινήσουν τη λειτουργία από τη ερχόμενη Δευτέρα και άλλα 58 Κέντρα Υγείας θα ξεκινήσουν στις 15 Οκτωβρίου.

Τα Κέντρα Υγείας αυτά θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση, είτε σε δύο βάρδιες, δηλαδή από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Θα σας δοθεί αναλυτικός πίνακας.

Για να το πετύχουμε αυτό, εξασφαλίσαμε κάποιες προϋποθέσεις: να έχει εκπαιδευτεί το προσωπικό, να έχουμε Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλο το προσωπικό και, κυρίως, να κάνουμε τις χωροταξικές αλλαγές, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχουν θέσει οι επιστήμονές μας.

Ειδικά για την Αττική, από τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν 14 Κέντρα Υγείας, 8 στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια και 6 στην 2η Υγειονομική Περιφέρεια. Εδώ καλούμε τους πολίτες να προσέρχονται κατόπιν ραντεβού. Όσοι πολίτες έχουν συμπτωματολογία συμβατή με λοίμωξη από κορονοϊό, θα πρέπει να απευθύνονται στα Κέντρα Υγείας μόνο κατόπιν ραντεβού. Είτε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ραντεβού, όπου υπάρχει πλέον ένδειξη για ιατρείο Covid, είτε με τους 5ψηφιους αριθμούς όπως ισχύει μέχρι σήμερα, είτε επικοινωνώντας απευθείας με το Κέντρο Υγείας.

Αυτή τη στιγμή, ο ημερήσιος μέσος όρος τεστ που γίνεται στα Νοσοκομεία της Αττικής είναι περίπου 1000. Εμείς αυξάνουμε τη δυναμικότητα κατά 500, μπορεί κάποιος να αναλογιστεί τη βοήθεια που θα δώσουμε στα Νοσοκομεία και ειδικά στα Νοσοκομεία αναφοράς.

Και όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερα Κέντρα Υγείας και δομές της ΠΦΥ – γιατί είναι και τα Περιφερειακά Ιατρεία που μπαίνουν στη μάχη – θα προστίθενται σε αυτό.

Θα ήθελα κι εγώ να ευχαριστήσω πολύ το προσωπικό, τους γιατρούς, νοσηλευτές, τους επαγγελματίες υγείας των Κέντρων Υγείας που συμμετέχουν ενεργά σε αυτή τη μάχη».

Σύντομη ομιλία πραγματοποίησε και ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, ο οποίος τόνισε την ανάγκη στελέχωσης των Κέντρων Υγείας με ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό.

Στην άποψη αυτή συμφώνησε και ο υπ. Κος Κικίλιας

Το 1ο Κέντρο Υγείας Περιστερίου θα λειτουργεί από τις 08:00 έως 22:00, τηλ.:2105748562.

Β. Αλεξανδροπούλου

(ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020)

 • LAKIOTIS
 • EKDILWSEIS
 • WIFI

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ