• FREEDOM
 • VELPA
 • PANAGOPOULOS

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ε. ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΗΛ. ΓΚΙΖΗΣ
 • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δ. ΚΟΦΙΝΑΚΟΣ
 • ΘΕΟΔΩΡΟΣ Κ. ΣΑΜΠΑΤΑΚΑΚΗΣ
 • ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΕΓΓΛΕΖΟΥ
 • ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ MEGA ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

 

Το νέο Mega Εμβολιαστικό Κέντρο (φωτογραφία) στο Περιστέρι επισκέφτηκαν στις 24.3.2021, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς και ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, παρουσία του δημάρχου Περιστερίου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη.

Πρόκειται για το νέο εμβολιαστικό κέντρο της Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, τα οποία εντάσσονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Επιχείρησης «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό του πληθυσμού και του οποίου ξεκινά η λειτουργία την 1η Απριλίου, με 48 εμβολιαστικές γραμμές σε πρώτο στάδιο, ενώ η συνολική δυναμική του θα φθάσει τις 96 γραμμές.

Τον κ. Νίκο Χαρδαλιά και τον κ. Μάριο Θεμιστοκλέους υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης και η αντ/ρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, αρμόδια για την Πολιτική Προστασίας, κα Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου (φωτογραφία).

96 ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

«Σε συνεργασία με τον Δήμο Περιστερίου, και με την Επιτροπή Εμβολιασμών ετοιμάστηκε και θα ξεκινήσει την 1η Απριλίου το mega εμβολιαστικό κέντρο του Περιστερίου. Είναι ιδιαίτερη η έμφαση μας στα δυτικά προάστια και η συνεργασία μας με τον Δήμο είναι εξαιρετική. Θα προστεθούν αυτές οι 96 γραμμές σταδιακά στην εμβολιαστική δύναμη που θα έχουν συνολικά τα 4 εμβολιαστικά κέντρα. Θα ανοίξει και το εμβολιαστικό κέντρο του Ελληνικού πάλι με 24 πρώτες γραμμές. Ανάλογα με τη ροή των προμηθειών και του εφοδιασμού των εμβολίων θα γίνεται και το άνοιγμα σταδιακά των εμβολιαστικών γραμμών», επισήμανε μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ προσέθεσε ότι από την πρώτη στιγμή είχαν πει ότι θα είναι έτοιμοι να κάνουν το σύνολο των εμβολιασμών, όταν θα έχουν αντίστοιχα και τα εμβόλια. Και τόνισε, ότι:

«Αυτή την στιγμή όλα δείχνουν ότι πηγαίνουν πάρα πολύ καλά, είναι μία εξαιρετική δουλειά από την Επιτροπή και την task force της ομάδας των εμβολιασμών. Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας που συμμετέχουν στην στελέχωση των κέντρων αυτών και νομίζω ότι σταδιακά, βήμα -βήμα είμαστε όλο και πιο κοντά στον μεγάλο στόχο που είναι να μπορέσουμε να επιστρέψουμε μέσα από το εκτεταμένο πρόγραμμα εμβολιασμών στην κανονικότητα μας. Η Πολιτική Προστασία, οι εμπλεκόμενοι φορείς δίνουν για άλλη μια φορά το δικό τους στίγμα, το δικό τους παρών».

Και ολοκλήρωσε: «Είμαστε εδώ για να είμαστε χρήσιμοι σε κάθε προσπάθεια που γίνεται από το υπουργείο Υγείας και απ’ όλους τους εμπλεκόμενους με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του Έλληνα πολίτη και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας».

ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΤΑΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Ερωτηθείς πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα είπε: «Πότε θέλουμε; Το συντομότερο δυνατόν. Δυστυχώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις, η επικράτηση της βρετανικής μετάλλαξης μάς δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα πάρα ταύτα γίνεται μια τιτάνια προσπάθεια, κι από τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, αποδείχθηκε ότι και σχέδιο είχαμε κι έτοιμοι είμαστε για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε κάθε δύσκολη κατάσταση.

Νομίζω βήμα βήμα μέρα με τη μέρα ερχόμαστε όλο και πιο κοντά στο στόχο μέσα από συγκεκριμένο προγραμματισμό και μέσα από συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο το παρακολουθούμε δυναμικά με μέτρα τα οποία έρχονται να φέρουν αποτέλεσμα στα ζητήματα τα οποία προκύπτουν σε όλη την επικράτεια».

1.073 ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε ότι από 1η Απριλίου ξεκινάει η δεύτερη φάση. Και υπογράμμισε: «Ενεργοποιούμε άλλα 272 κέντρα Υγείας και φτάνουμε το συνολικό αριθμό των 1.073 εμβολιαστικών κέντρων σε όλη τη χώρα. Βρισκόμαστε σήμερα στο Περιστέρι όπου είναι ο δεύτερος μεγάλος εμβολιαστικός σταθμός που μαζί με το Ελληνικό θα ξεκινήσουν από 1η Απριλίου.

Ήδη έχουν αρχίσει να δέχονται τα πρώτα ραντεβού τις επόμενες μέρες που θα ανοίξουμε και την επόμενη ηλικιακή ομάδα.

Να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Περιστερίου τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, που βοηθάει εξαιρετικά σημαντικά σε αυτή την προσπάθεια και από την 1η Απριλίου θα είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε τους πρώτους πολίτες για να εμβολιαστούν».

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ

Ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης αφού ευχαρίστησε τον κ. Χαρδαλιά και τον κ. Θεμιστοκλέους επισήμανε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον υφυπουργό, τον κ. Χαρδαλιά, από την πρώτη μέρα που τηλεφωνηθήκαμε και ανταλλάξαμε κάποιες σκέψεις για να δημιουργηθεί εδώ στο Περιστέρι αυτό το υπερσύγχρονο εμβολιαστικό κέντρο.

Ο κόσμος εδώ θα έρχεται με ραντεβού για εμβολιασμό και ραντεβού για τη ζωή. Ο Υπουργός δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται, έχει έρθει πολλές φορές, βράδυ, μόνος του, παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων», με τον κ. Χαρδαλιά να του απαντά «Όλοι στο καθήκον, δήμαρχε», δίνοντας στη συνέχεια συγχαρητήρια σε όλο το στελεχιακό επιτελείο, που όπως είπε έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στο πλευρό της Ομάδας των εμβολιασμών.

Το Mega Εμβολιαστικό Κέντρο επισκέφθηκε και ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

(ΜΑΡΤΙΟΣ 2021)

 • ASDA
 • ASDA
 • LAKIWTIS
 • ANAGENISSI
 • despotis
 • pita
 • KASOURIDIS
 • ARSENOPOULOU
 • KARAKWSTAS
 • STAVROULIAS

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ