• FREEDOM
 • VELPA
 • PANAGOPOULOS

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ε. ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΗΛ. ΓΚΙΖΗΣ
 • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δ. ΚΟΦΙΝΑΚΟΣ
 • ΘΕΟΔΩΡΟΣ Κ. ΣΑΜΠΑΤΑΚΑΚΗΣ
 • ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΕΓΓΛΕΖΟΥ
 • ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

Εκδήλωση «Το Περιβάλλον μας, στα Δυτικά της Αθήνας».

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: «ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ ΟΡΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ»

 

Την ανάγκη προστασίας, ανάδειξης και αξιοποίησης του Ποικίλου Όρους ανέδειξε ο αναπληρ. υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής του Δυτικού Τομέα Αθηνών της Ν.Δ. κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στην κεντρική ομιλία του σε μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, παρουσία πλήθους πολιτών πρόσφατα, στο ΚΥΒΕ Περιστερίου με θέμα «Το Περιβάλλον μας, στα Δυτικά της Αθήνας. Ο ρόλος και η στρατηγική θέση του Ποικίλου Όρους».

ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ

Την εκδήλωση χαιρέτησε αρχικά ο σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου κ.κ. Γρηγόριος, ο οποίος στην εμπνευσμένη ομιλία του είπε, μεταξύ άλλων:

«Το θέμα είναι πολύ σημαντικό και άμεσης προτεραιότητας.΄Εχει να κάνει με αυτό που λέμε περιβάλλον και εμείς στη θεολογική γλώσσα το λέμε δημιουργία.

Είναι μια διαδικασία Θεού και ανθρώπων. Στο επίπεδο του Θεού είναι η θεολογία και στο επίπεδο του ανθρώπου έχουμε την οικονομία. Είναι τελικά η φροντίδα για την οικογένεια.

΄Αρα αυτό που γίνεται εδώ απόψε είναι όχι απλώς ευλογημένο από το Θεό, είναι αυτό που μας ανταμώνει, αυτό που μας καλεί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να σώσουμε το περιβάλλον, να σώσουμε το σπίτι μας.

Εύχομαι να συνεχιστούν τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Θα μας έχετε δίπλα σας, θα σας στηρίζουμε θεολογικά και θα σας ενθαρρύνουμε σε αυτή την σπουδαία προσπάθεια».

ΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ ΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΝΕΥΜΟΝΑΣ ΜΑΣ

Ο αντ/ρχος Ψηφιακής Πολιτικής και Καινοτομίας κ. Γεώργιος Τσίνας που εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Περιστερίου, είπε στο χαιρετισμό του:

«Το πολύπλευρο έργο του δημάρχου μας κ. Ανδρέα Παχατουρίδη για το Ποικίλο Όρος είναι γνωστό.

Ωστόσο θέλω να τονίσω, ότι ο υπουργός μας κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, παρά την δίνη των γεωστρατηγικών αλλαγών, που τον υποχρεώνουν να βρίσκεται μεταξύ Ελλάδος και εξωτερικού, πάντα κατορθώνει να βρίσκεται στην εκλογική του περιφέρεια και να συνεισφέρει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας.

Το Ποικίλο Όρος είναι ο πνεύμονάς μας, ένας χώρος αναψυχής και περιπάτου, ένας χώρος τον οποίο η Διοίκηση του Δήμου μας και ο Ανδρέας Παχατουρίδης και σαν δήμαρχος και σαν πρόεδρος του ΑΣΔΑ προσπαθεί να προστατεύσει και να αξιοποιήσει.

Φυσικά σημαντικό ρόλο παίζει η εθελοντική συμμετοχή, γι’ αυτό και ο Δήμος Περιστερίου με ευαισθησία και σεβασμό στη φύση και στους εθελοντές είναι κοντά στην καίρια αυτή προσπάθεια να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη.

Ολοκληρώνοντας θα επαναλάβω την υπόσχεση, ότι εμείς στο Δήμο Περιστερίου, όπως μας ξέρετε τόσα χρόνια, χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς διαιρέσεις, ενώνουμε τις ευαισθησίες μας με περισσότερο μεράκι για να κάνουμε την πόλη μας πιο λειτουργική, πιο εξελιγμένη, ακόμη πιο πράσινη. Και στη προσπάθειά μας αυτή εντάσσεται και η αξιοποίηση του Ποικίλου Όρους».

 

ΠΗΡΑΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΚΕΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

Ο αναπληρ. Υπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στην ομιλία του υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι:

«Όταν χωρίστηκε η Περιφέρεια Αθηνών και πολιτεύτηκα με τον κόσμο της βιοπάλης -όπου αναδείχθηκα στις εκλογές 1ος σε ψήφους- αναρωτήθηκα εναγωνίως, μετά την υπουργοποίησή μου, σαν αρμόδιος για τα δύσκολα και σοβαρά Ευρωπαϊκά θέματα: Πώς θα ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις και τις ευθύνες μου απέναντι στους δικούς μου ανθρώπους, όταν θα πρέπει να βρίσκομαι στις Βρυξέλλες χωρίς να έχω το δικαίωμα να υπογράψω έστω ένα έργο που να αφορά την εκλογική μου Περιφέρεια.

Και όμως τελικά διαψεύστηκα!

Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις, που διήρκεσαν πάνω από 100 ώρες (!) το καλοκαίρι του 2020, καταφέραμε να διαπραγματευτούμε με επιτυχία το μεγαλύτερο πακέτο χρηματοδότησης από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από το «Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».

ΟΣΟ ΔΥΟ ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ!

Η κυβέρνηση κάνει μια τιτάνια προσπάθεια για να στηρίξει την επιχειρηματικότητα και την εργασία, να κρατήσει ζωντανή την εστίαση και να υποδεχθούμε εκατομμύρια τουρίστες στη χώρα μας.

Το πακέτο χρηματοδότησης που παίρνει η Ελλάδα από το «Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας», ύψους 72 δισεκατομμυρίων ευρώ που μπορεί να φθάσει και τα 100 δισεκατομμύρια, είναι όσο δύο εθνικοί προϋπολογισμοί μας!

Είναι το μεγαλύτερο πακέτο που έρχεται στη χώρα μας από της συστάσεως της Ε.Ε.. Ούτε το «Σχέδιο Μάρσαλ» δεν είχε φέρει τόσα χρήματα…

Προορισμός της χρηματοδότησης είναι η βελτίωση του περιβάλλοντος που υφίσταται τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, η απόκτηση ελεύθερων χώρων, τα έργα υποδομής, η ανάπτυξη των συγκοινωνιών κ.λπ.

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΛΣΟΥΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Συνοπτικά μπορώ να αναφέρω, ότι φέτος θα προκηρυχθεί η επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό προς Ίλιον και Πετρούπολη.

Η διαχείριση των απορριμμάτων. Αυτοί που κόπτονται ακόμα για την οικολογία, άφησαν μηδενικό σχεδιασμό για ένα τόσο σοβαρό και ζωντανό πρόβλημα. Στοχεύουμε ώστε ο κάθε δήμος θα διαχειρίζεται σωστά τα δικά του απορρίμματα.

Η επέκταση του Άλσους Περιστερίου.

Φιλοδοξούμε να ολοκληρώσουμε την μεταβίβαση του χώρου του Ο.ΣΥ. στο Δήμο Περιστερίου, ώστε ο πνεύμονας πρασίνου να γίνει ακόμη μεγαλύτερος, ακόμη καλύτερος.

 


300 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ - ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ ΟΡΟΣ

Για το Ποικίλο Όρος υπάρχει ανάγκη αναδάσωσης, που δεν μπορεί να γίνει χωρίς χρηματοδότηση. Είναι η οικολογική μας ασπίδα απέναντι στην θερμοκρασιακή αλλαγή και την όχληση και τη ρύπανση από το Θριάσιο.

Θα καθαρίσομε την ατμόσφαιρα μας και θα ανακουφίσουμε τους πολίτες μας από τους πολύ αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος που αναγκάζονται να καταναλώνουν και να πληρώνουν.

Ένα τεράστιο ποσό πάνω από 300 εκατ. δόθηκε για πρώτη φορά για αναδάσωση. Τα ποσά θα πάνε πρώτα στο Ποικίλο και μετά στην Πεντέλη και τον Υμηττό. Και αυτό όχι γιατί είναι η εκλογική μου περιφέρεια η Δυτική Αθήνα, αλλά γιατί είναι υπόσχεση του Πρωθυπουργού.

Θα προηγηθεί το Ποικίλο κατά προτεραιότητα, γιατί εδώ έχουμε περισσότερη ανάγκη, όπως δείχνουν οι μελέτες.

Θέλω να διαβεβαιώσω, ότι αυτή είναι και η βαθιά Ευρωπαϊκή πολιτική, γι’ αυτό το 1/3 των χρημάτων που θα διαθέσει η Ε.Ε. πηγαίνει στο πράσινο. Για να κάνουμε την Ευρώπη την πιο πράσινη Ήπειρο του κόσμου!

ΕΛΠΙΔΑ- ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ- ΠΡΟΣΟΧΗ

Η τεχνολογία έχει φθάσει σε τέτοια πρόοδο που μπορούμε ο αέρας και ο ήλιος να μας τροφοδοτήσουν με άφθονη ενέργεια, δίνοντάς μας την ευκαιρία για έξυπνες και φθηνές χρήσεις…  

Στόχος μας είναι να δοθεί στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας, η ελπίδα, η προοπτική και η προσοχή που της αρμόζει και που της αξίζει, καθώς ήταν στο παρελθόν παραμελημένη».

**

Μίλησαν επίσης, ο υφυπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Αμυράς, ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο αντ/ρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Ανδρέας Λεωτσάκος, ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας δρ. Ευθύμιος Λέκκας κ.ά.

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι δήμαρχοι Αγ. Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος, Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός, Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, Πεύκης - Λυκόβρυσης Αναστάσιος Μαυρίδης, οι αντ/ρχοι Περιστερίου κ.κ. Μαίρη Τσιώτα Μάρκου, Παναγιώτης Λύκος, Αναστ. Θεοδωράκος κ.ά., πολλοί αντιδήμαρχοι από όλους του δήμους της Δυτικής Αθήνας καθώς και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Παναγιώτης Μαργαρώνης, εκπροσωπώντας την Volunteer Activity Hellas.

Δ.Λ.

 

(ΙΟΥΝΙΟΣ 2022)

 • ASDA
 • ASDA
 • LAKIWTIS
 • ANAGENISSI
 • despotis
 • pita
 • KASOURIDIS
 • ARSENOPOULOU
 • KARAKWSTAS
 • STAVROULIAS

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ