• WEST
  • WEST

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

  • BEKIARIS

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΕΠΙ 49 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ www.anagenissi.gr

ΤΟ ΡΙΖΙΚΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ «ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ- Στο Πολιτιστικό Κέντρο, πεζοδρομήσεις κ.λπ. αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Περιστερίου

 

Στους Περιστεριώτες για τις καλλιτεχνικές τους δράσεις, παραδόθηκε και πάλι από τον δήμαρχο κ. Ανδρέα Παχατουρίδη το ριζικά ανακαινισμένο «Θέατρο Πολιτών», στις 16.11.2022, με τη διοργάνωση μεγάλης γιορτής των Δημιουργικών Εργαστηρίων και του Ωδείου του Δήμου Περιστερίου.

Στο καλωσόρισμά του, ο κ. Παχατουρίδης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι πριν από 17 χρόνια δημιουργήθηκε το «Θέατρο Πολιτών», με πολλή αγάπη και μεράκι, μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σήμερα το «Θέατρο Πολιτών» άλλαξε ριζικά με: καινούργια θεατρικά καθίσματα, δάπεδα, αναδιαμορφωμένη σκηνή, ενίσχυση θεατρικού ηχητικού και φωτιστικού εξοπλισμού, καινούργια σύγχρονη θεατρική αυλαία, διακόσμηση του θεάτρου, αναβάθμιση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, με χωρητικότητα πλέον 320 ατόμων κ.λπ.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον ήταν το βίντεο που προβλήθηκε για τη δραστηριότητα και λειτουργία των Δημιουργικών Εργαστηρίων της ΔΕΠΑΔΠ και του Δημοτικού Ωδείου, αναδεικνύοντας το σημαντικό έργο που συντελείται στις κυψέλες πολιτισμού σε όλη την πόλη, με τη συμμετοχή χιλιάδων Περιστεριωτών, όλων των ηλικιών.

Τα Δημιουργικά Εργαστήρια (Φωτογραφίας, Χειροτεχνίας, Κινηματογράφου, Κεντητικής, Ραπτικής, Αγιογραφίας, Ζωγραφικής, Θεάτρου, Αγγειοπλαστικής και Χορού) λειτουργούν: Στις π. Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Πυγμαχίας – ΔΕΠΑΔΠ (Παπαρρηγοπούλου 94), στον Αγ. Ιερόθεο (Ηρακλειδών 86), στον Λόφο Αξιωματικών (Μαραθωνοκάμπου και Αβέρωφ), στη Νέα Ζωή (Πελοπίδα και Φερών), στο Θέατρο «Ξυλοτεχνία» (Παρασκευοπούλου και Κωστή Παλαμά) και στην Αγία Αναστασία (Πατρ. Σεργίου 24α).

Ο Δήμαρχος Περιστερίου συνεχάρη όλους τους, συμμετέχοντες, σπουδαστές και καθηγητές των Δημιουργικών Εργαστηρίων και του Ωδείου.

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ- ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΕΙΣ- ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

Με την ευκαιρία της ομιλία του ο κ. Παχατουρίδης αναφέρθηκε σε ορισμένα από τα κορυφαία έργα που προγραμματίζει η Δημοτική Αρχή, όπως:

-Το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, που ξεκινάει από την καινούργια χρονιά η κατασκευή του, στη θέση του θεάτρου «Ξυλοτεχνία». Περιλαμβάνει ένα υπερσύγχρονο θέατρο 370 θέσεων με όλους τους βοηθητικούς χώρους, στον επάνω όροφο ένα μικρότερο θέατρο 190 θέσεων, αίθουσα μουσικής δωματίου, αίθουσα εικαστικών εκθέσεων, εστιατόριο, καφέ, δύο υπόγειους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων για τους επισκέπτες και το προσωπικό κ.λπ.

Όπως είπε τα κονδύλια έχουν εξασφαλισθεί από το Πρόγραμμα «Α. Τσίτσης» Ι & ΙΙ, έγιναν οι διεθνείς διαγωνισμοί και αναδείχθηκαν οι εργολάβοι, που θα εκτελέσουν τα έργα.

-Επίσης ένα έργο που θα αλλάξει τη φυσιογνωμία της πόλης είναι οι πεζοδρομήσεις, που θα ξεκινούν από την πλατ. Μπουρναζίου και μέσω των οδών Δωδεκανήσου, Αναπαύσεως, Αγ. Κηρύκου, πλατ. Γιαννάκου, κ.ά. θα καταλήγουν στην Κηπούπολη.

Ομοίως πεζοδρομήσεις θα γίνουν από το κέντρο του Δήμου προς τον Άνω Λόφο, ενώ ο πεζόδρομος της οδού Εθν. Αντιστάσεως θα περιλαμβάνει και το τμήμα από Ρούσβελτ μέχρι Καραθεοδωρή.

Ανέφερε επίσης και τη δημιουργία δύο υπερσύγχρονων παιδικών σταθμών που θα λειτουργήσουν από το επόμενο καλοκαίρι.

Οι πολίτες που κατέκλυσαν το νέο Θέατρο «Πολιτών» θαύμασαν στη συνέχεια υπέροχα χορευτικά, δημιουργίες και έργα από όλα τα τμήματα των εργαστηρίων και τις μουσικές μελωδίες από το Δημοτικό Ωδείο.  

Το πρόγραμμα επιμελήθηκε και παρουσίασε με επιτυχία, η υπεύθυνη της ΔΕΠΑΔΠ κα Δέσποινα Βάσου.

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βασ. Λώλος, οι αντ/ρχοι κ.κ. Μαίρη Τσιώτα Μάρκου, Αλέξης Σταυρούλιας, Παναγιώτης Λύκος, Τάσος Θεοδωράκος, ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΔΠ κ. Τάσος Καλλιάφας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Μαρία Αεράκη, Ειρήνη Τσάκα Αποστολοπούλου, Αικατ. Τσερούλα, Παν. Παναγιωτόπουλος κ.ά.

 

(Επιλογές και από Δελτίο Τύπου του Δήμου Περιστερίου)

(ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2022)

  • LAKIWTIS
  • LAKIWTIS
  • AKOI
  • APOKRIES
  • BITHIKWTSIS
  • DIMOS
  • PERISTERI

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ