• WEST
 • WEST
 • BEKIARIS
 • VELPA

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

 • KARAGIOZIS
 • NEMO

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΕΠΙ 49 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ www.anagenissi.gr

Συνέντευξη

ΑΛΕΞΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΙΑΣ: Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΘΑ ΒΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ 5ΕΤΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ!

 

Για 13 χρόνια είναι ο θεματοφύλακας της οικονομικής διαχείρισης του Δήμου, ο άνθρωπος που ανέβασε σε κορυφαία θέση την υπόληψη του Δήμου Περιστερίου απέναντι στις πηγές επιχορήγησης, όπως η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, η Περιφέρεια και άλλες χρηματοπιστωτικές πηγές.1

Πρόκειται για τον αντ/ρχο Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Αλέξη Σταυρούλια, που για μια ακόμη φορά διεκδικεί μερίδιο της εμπιστοσύνης του Περιστεριώτικου λαού στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Θεωρήσαμε σκόπιμο να φιλοξενήσουμε λίγες απόψεις του -απαντήσεις σε ερωτήσεις μας- σχετικές με το αν θεωρεί ότι άσκησε επιτυχημένα την αποστολή που του ανέθεσε ο Δήμαρχος, και το αν η προσφορά του στο μέλλον θα έχει μια εντονότερη δυναμική, που θα ξεπεράσει τις προσδοκίες και της Δημοτικής Αρχής και των πολιτών.

2

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης σε όλες τις ομιλίες του για τα πεπραγμένα του Δήμου, τόνισε ότι: «Η οικονομική νοικοκυροσύνη του Δήμου οφείλεται στο ότι έχουμε μια Οικονομική Υπηρεσία υπόδειγμα!». Πώς το σχολιάζετε;

 

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Νομίζω ότι δεν χρειάζεται σχόλιο γιατί είναι αυτονόητο.

Οποιαδήποτε συλλογική επιτυχία συνδέεται με την οικονομική επιτυχία.

Ο Δήμος Περιστερίου που είναι πρότυπο σε όλη τη χώρα, πώς θα μπορούσε να το έχει επιτύχει, αν τα οικονομικά του δεν ήταν υποδειγματικά; Αν τα οικονομικά του δεν τα χειριζόμαστε με σύνεση, αξιοπρέπεια και πραγματικά αν δεν μπορούσε να καλύψει όλα τις τρέχουσες ανάγκες του;

Εμείς σαν διοίκηση του Δήμου, πιστεύουμε ότι τα οικονομικά είναι το εργαλείο της κοινωνικής πολιτικής, το εργαλείο της ανάπτυξης, της προβολής, το εργαλείο που θα μπορεί να παρέχει δομές, οι οποίες θα ανταποκρίνονται και θα καλύπτουν στις ανάγκες των συμπολιτών μας.

Συμπληρώνουμε 13 χρόνια, η ομάδα που έχουμε την τύχη να απολαμβάνουμε της εμπιστοσύνης του Δημάρχου μας κ. Ανδρέα Παχατουρίδη, και διαχειριζόμαστε τα οικονομικά του Δήμου. Και στο διάστημα αυτό έχουμε δεχθεί πάρα πολλούς διοικητικούς οικονομικούς ελέγχους.

Σε κανένα, μα κανένα, από τους ελέγχους αυτούς δεν έχει γραφεί τίποτα το δυσμενές, τίποτα το μεμπτό. Αντίθετα είναι καταγεγραμμένο με έμφαση, στις Εκθέσεις των ελέγχων, ότι: η διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Περιστερίου είναι υποδειγματική!

Σας διαβεβαιώ ότι είμαστε ο μοναδικός Δήμος της χώρας που έχει ελεγχθεί σε όλο το περιεχόμενό του και από τις αρμόδιες Αρχές και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μέχρι το 2020! Δεν θα βρείτε άλλο Δήμο στη χώρα που να έχει ελεγχθεί μέχρι το 2020.

 3

Ο Δήμος μας έχει πάρει τα εύσημα από όλες τις ελεγκτικές Υπηρεσίες. Έχει ταμιακά διαθέσιμα που εξασφαλίζουν όλο αυτό το τεράστιο επενδυτικό πρόγραμμα.

ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΔΕΚΑ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΙ… ΕΝΔΕΚΑ!

Και μη νομίζετε, ότι τα χρήματα που δίνουν, είτε η Περιφέρεια, είτε η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, θα τα έδιναν αν ήξεραν ότι θα γινόταν κακή διαχείριση. Ξέρουν ότι στο Δήμο Περιστερίου δίνουν δέκα ευρώ και επενδύονται… έντεκα! Και αυτό γιατί εμείς κάνουμε χρηστή διαχείριση και παράγουμε έργο.

Αυτό από μόνο του υποδηλώνει την επιτυχία μας, γιατί τα πάντα έχουν αφετηρία την καλή οικονομική διαχείριση. Από αυτήν ξεκινάει η καλή κοινωνική πολιτική, από αυτήν ξεκινάει ο καλός φωτισμός, η καλή και ολοκληρωμένη καθαριότητα, ο πολιτισμός κ.λπ.

Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και στο μέλλον και ότι ο Δήμος Περιστερίου θα βιώσει την καλύτερη πενταετία της σύγχρονης ιστορίας του!

 

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΗΣ Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ 65 ΑΚΙΝΗΤΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς το θεμελιώνεται σαν προοπτική αυτό;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θα σας πω ότι το μεγαλύτερο έργο που υλοποιείται αυτή τη στιγμή στην πόλη μας είναι η εξαγορά- απόκτηση 65 δεσμευμένων ακινήτων. Κατά κοινή ομολογία όλης της Παράταξης είναι το μεγαλύτερο έργο υποδομής.

Αυτά τα 65 ακίνητα που θα περάσουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου στην ιδιοκτησία του Δήμου μας, αποτελούν τη βάση για να κατασκευάσει: βρεφονηπιακούς σταθμούς, παιδικές χαρές, πλατείες, γήπεδα κ.λπ.

Θα μεγεθύνουν την ανάπτυξη της πόλης και θα βελτιώσουν ακόμη περισσότερο το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών.

Χωρίς αυτά τα ακίνητα δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε το έργο που προανέφερα.  Άρα ο Δήμος μας έχει την οικονομική δυνατότητα να κάνει αυτές τις εξαγορές, χωρίς να μειώσει στο ελάχιστο τα λειτουργικά έξοδα της πόλης και το κόστος της κοινωνικής του πολιτικής.

 4

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αυτό σημαίνει, ότι η ευθύνη, η επιμέλεια και η ικανότητα πιστώνεται σε σας, σαν επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όσον αφορά εμένα που έχω την τύχη, με την εμπιστοσύνη του Δημάρχου, να διαχειρίζομαι τα οικονομικά του Δήμου, νομίζω ότι έχω καταθέσει ψυχή.

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΛΤΙΣΤΟ

Πιστεύω ότι σε καμιά περίπτωση δεν έχει γίνει λάθος, είτε από αμέλεια, είτε από πρόθεση και ο καθένας μας εκτός από ικανός πρέπει να είναι και τυχερός. Γιατί βλέπουμε γύρω μας «λεπτομέρειες», εξ αιτίας των οποίων μπορεί να αμαυρωθεί η πολλή καλή εικόνα που έχει κανείς με σκληρή προσπάθεια διαμορφώσει.

Εμείς προσπαθούμε για το βέλτιστο και είμαστε πάντα στην κρίση του λαού.

5

ΕΡΩΤΗΣΗ: Άρα δικαιωματικά ζητάτε από τους πολίτες να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό σας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Υποχρέωση όλων εμάς των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων είναι να ζητάμε την ψήφο του συμπολίτη μας, γιατί αυτή είναι η δύναμή μας.

 

ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΠΟΛΥ

Έχουμε την ανάγκη των συμπολιτών μας γιατί από την ψήφο τους θα εκτιμηθεί το έργο που μέχρι σήμερα έχουμε κάνει. Και αν μας εμπιστευθούν, εισπράττουμε μεν το συναίσθημα της ικανοποίησης, αλλά και της συνειδητής ευθύνης ότι πρέπει να προσπαθήσουμε ακόμη πιο πολύ.

Πιστεύω, ότι κάθε φορά που ο λαός με περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του, τόσο πιο πολύ πεισμώνω για να δικαιώσω την ψήφο με την οποία με τίμησε. Και τόσο πιο πολύ θέλω να αποδείξω ότι δικαίως με ψήφισε, και δικαίως ο Δήμαρχος μού εμπιστεύθηκε αυτές τις αρμοδιότητες.

6

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι μήνυμα θα στέλνατε σε έναν πολίτη που δεν γνωρίζει ή δεν επιθυμεί να ψηφίσει Σταυρούλια;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να επιλέξει ποιόν θα ψηφίσει. Όμως θεωρώ ότι στις εκλογές δεν ψηφίζουμε απλά για να ευχαριστήσουμε τον φίλο, ή να ικανοποιήσουμε τον συγγενή ή τον γνωστό. Ψηφίζουμε για να εκπροσωπηθούμε σε ένα συλλογικό όργανο που λέγεται δημοτικό συμβούλιο και το οποίο είναι αρμόδιο να ασχοληθεί για να λύσει τα προβλήματα μας και να βελτιώσει το επίπεδο ζωής μας.

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΞΙΑ ΘΑΥΜΑΣΜΟΥ!

Θα προσθέσω ότι η οικονομική αυτοτέλεια του Δήμου μας είναι η τεράστια περιουσία του. Αν συζητήσουμε λεπτομερώς τι ακριβώς έχει γίνει για να φθάσει ο Δήμος μας σε αυτή την κατάσταση, ειλικρινά είναι άξιο θαυμασμού!.

Έχουν γίνει πάρα πολλά πράγματα, παρά το γεγονός ότι στα οικονομικά δεν υπάρχει ευχάριστη είδηση: Εάν γίνει κάτι καλό το πιστώνεται ο αρμόδιος, αν κάτι δεν γίνει καλό το χρεώνεται ο επί των Οικονομικών! Δηλαδή αν γίνει ένα καλό έργο, λένε: το έκανε ο τάδε. Αν κάτι δεν γίνει λένε: φταίει ο αρμόδιος επί των Οικονομικών που δεν το χρηματοδότησε!

Ο αριθμός των «σταυρών» στο ψηφοδέλτιο είναι 4, άρα νομίζω ότι μπορεί να… χωρέσει και το επώνυμο του Σταυρούλια, αν ο οποιοσδήποτε πολίτης έχει πεισθεί, ότι το έργο που επιτέλεσε είναι ικανοποιητικό και πρέπει να επιβραβευθεί, και εφ΄όσον θέλει να του δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσει να το κάνει.

Είμαι βέβαιος ότι το κριτήριο των Περιστεριωτών είναι πολύ ώριμο και θα επιλέξει αυτούς που θεωρεί άξιους…

Ευχαριστώ.

 

ΔΛ

 

(ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2023)

 • LAKIWTIS
 • LAKIWTIS
 • DRAMISIWTI
 • ODIPORIKO
 • COVID
 • PAHISARKIA
 • DIMOS
 • MATHITIKOS

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ