• WEST
 • WEST
 • BEKIARIS
 • VELPA

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

 • KARAGIOZIS
 • NEMO

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΕΠΙ 49 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ www.anagenissi.gr

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΑΘΛΟ ΠΕΤΥΧΕ ΓΙΑ 6η ΦΟΡΑ, ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 77,98% Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ

Αυτοδιοικητικό άθλο έχει στο ενεργητικό του πια ο δήμαρχος κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, που πέτυχε με ποσοστό 77,98% να επανεκλεγεί για 6η συνεχόμενη φορά (!) στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Το ποσοστό που αγγίζει τα όρια θριάμβου επιβεβαιώνει, ότι οι πολίτες ανταμείβουν με διαρκώς αυξανόμενο ποσοστό, όταν πρυτανεύει η ταυτότητα των λόγων με τα έργα, πραγματοποιείται η υπόσχεση, υλοποιείται η αλληλεγγύη προς τον συμπολίτη, η συνεργασία μαζί του και η βελτίωση των συνθηκών της διαβίωσής του.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο κ. Παχατουρίδης στις διαδοχικές έξι εκλογικές του νίκες διανύει μια αυξητική κλίμακα από το 42,98% του 2002 στο 77,98% του 2023

Το Περιστέρι δεν είναι τυχαίος Δήμος, όπως έχουμε ξαναγράψει. Σε έκταση και πληθυσμό είναι ο 4ος Δήμος της χώρας, αντιστοιχεί όσο 3- 4 δήμοι της Δυτικής Αθήνας και πρωταγωνιστεί σε κοινωνικές παροχές, πρωτοβουλίες, πολιτιστικές δράσεις κ.ά.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟ 1934

Για να κάνουμε και μια ιστορική αναδρομή, ο σημερινός Δήμαρχος κ. Ανδρέας Παχατουρίδης είναι ο 6ος αιρετός δήμαρχος από συστάσεως του Δήμου Περιστερίου το 1934.

Προηγήθηκαν: Ο Σταμάτης Καστριώτης το 1934, ο Σωτήρης Γολεμάτης το 1946, ο Αριστείδης Σελίμης το 1950, ο Δημήτρης Φωλόπουλος το 1967 και ο Θεόδωρος Δημητρακόπουλος το 1982.

Η 6η συνεχόμενη επανεκλογή του κ. Παχατουρίδη συνέτριψε τα εκλογικά ρεκόρ των δημάρχων των 10 μεγαλύτερων δήμων της χώρας και βεβαίως σε επίπεδο Περιστερίου τις πρωτιές των προκατόχων του: Δημήτρη Φωλόπουλου που εξελέγη το 1967, 1977, 1978 και 1986 και του Θεόδωρου Δημητρακόπουλου που εξελέγη το 1982, το 1990, το 1994 και το 1998.

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 2002

Τα εκλογικά ποσοστά που λάμβανε από όταν αναμείχθηκε στον αυτοδιοικητικό στίβο ήταν:

Το 2002: 42,98% (στις επαναληπτικές σάρωσε)

Το 2006: 46,63%

Το 2010: 49,79%

Το 2014: 62,10%

Το 2019: 74,18%, και

Το 2023: 77,98%.

 

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

Όταν στα επινίκια της εκλογικής του επικράτησης το 2014 δήλωνε στα παραληρούντα από ενθουσιασμό πλήθη των ψηφοφόρων του «Όταν κάποτε θα φύγω από το αυτοδιοικητικό ταξίδι, αυτές τις στιγμές θα πάρω μαζί μου να θυμάμαι!», δεν φανταζόταν ότι το «ταξίδι» δεν του επιτρέπουν οι Περιστεριώτες να τερματισθεί. Του χάρισαν δύο ακόμη νίκες και έπεται συνέχεια…

Το βράδυ της 8ης Οκτωβρίου που συγκεντρώθηκαν οι συνεργάτες και ψηφοφόροι του στο περίπτερο της Παράταξης, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η εκλογική μας νίκη είναι κάτι το μοναδικό: Μια επανεκλογή για 6η συνεχόμενη φορά, στην ωραιότερη πόλη της χώρας, με διαρκώς μεγαλύτερο ποσοστό. Είναι σαν να μου λέτε: Προχώρα για την πόλη και εμείς ακολουθούμε…

Αυτό είναι ένα γεγονός που δεν έχει ξαναγίνει, είναι ένα όνειρο. Και επειδή ίσως αυτό το όνειρο μπορεί κάποτε να τελειώσει, τότε θα σκεφθούμε πόσο σημαντικά ήταν αυτά που κάναμε.

ΦΑΝΤΑΣΜΑΓΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ Η ΕΠΟΜΕΝΗ 5ΕΤΙΑ

Ποτέ δεν θα ξεχάσω πώς ξεκίνησα το 2002 και πώς τώρα το 2023 με αγκάλιασε όλη η πόλη.

Μπορεί να κάναμε μετρό, κολυμβητήρια, γήπεδα, πλατείες, παιδικές χαρές κ.λπ. Για μένα από όλα αυτά το πιο σημαντικό είναι ότι ενώσαμε όλη την πόλη. Όλοι μαζί θα προχωρήσουμε, όλοι μαζί θα δουλέψουμε γιατί το Περιστέρι μάς ενώνει.

Αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι η επόμενη 5ετία θα είναι φαντασμαγορική και μοναδική, χάρη στα έργα που θα γίνουν στην πόλη.

Σας ευχαριστώ πολύ που με τιμήσατε και πάλι και ευχαριστώ και τους συνεργάτες μου, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα.

Σας διαβεβαιώ ότι όπως μας ξέρετε, έτσι θα συνεχίσουμε»…

 

Στο εκλογικό κέντρο της Παράταξης προσήλθε και συνεχάρη τον Δήμαρχο για την νίκη του και ο σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου κ.κ. Γρηγόριος

 

Στις φωτογραφίες μας διακρίνονται στιγμές από τα επινίκια στο εκλογικό κέντρο της Παράταξης του κ. Παχατουρίδη, και τα στελέχη του Εκλογικού Κέντρου 3598, στο 9ο Λύκειο Περιστερίου. Εκλογική αντιπρόσωπος η κα Γεωργία Βλάχου).

 

(Σε άλλη στήλη τα εκλογικά αποτελέσματα)

 

Δ.Λ.

 

(ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2023)

 • LAKIWTIS
 • LAKIWTIS
 • DRAMISIWTI
 • ODIPORIKO
 • COVID
 • PAHISARKIA
 • DIMOS
 • MATHITIKOS

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ