• FREEDOM
 • ZWIS
 • BEKIARISST

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ε. ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΗΛ. ΓΚΙΖΗΣ
 • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δ. ΚΟΦΙΝΑΚΟΣ
 • ΘΕΟΔΩΡΟΣ Κ. ΣΑΜΠΑΤΑΚΑΚΗΣ
 • ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΕΓΓΛΕΖΟΥ
 • ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ

ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ – ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ: ΜΟΝΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

 

 

ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ – ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Αιμ. Βεάκη 36 (2ος όροφος)- Αρ. Μητ. Σωμ. 30047/2014 - τηλ. 2105754560 – 6974702115 – 6932383032 - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Το Δ.Σ. της ‘Ενωσής μας χαιρετίζει τους συναδέλφους που δίνουν ένα τιτάνιο αγώνα για να κρατηθούν όρθιοι.

Το νέο άνοιγμα καταστημάτων είναι θετικό αλλά δεν μπορεί να λύσει τα συσσωρευμένα προβλήματα του προηγούμενου διαστήματος, που τα καταστήματά μας ήταν κλειστά για σχεδόν 6 μήνες.

Επομένως πρέπει η κυβέρνηση να σταματήσει να πανηγυρίζει για το άνοιγμα των καταστημάτων και να πάρει άμεσα μέτρα στήριξης των αυτοαπασχολούμενων. Τα lockdown σταμάτησαν τα ρολόγια του εισοδήματός μας όχι αυτά των υποχρεώσεων, που αν δεν διαγραφούν μας οδηγούν σε αδιέξοδο.

Από την δική μας την πλευρά θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων, αλλά οι ευθύνες της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο ζήτημα παραμένουν ακέραιες.

Διανύουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας με τα νοσοκομεία να έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία μιας νόσου. Βασικός κανόνας οι συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού και οι προσωρινές συμβάσεις. Τα Κέντρα Υγείας αποδεκατισμένα. Τα εμβόλια με καθυστέρηση. Μας κουνάνε το δάχτυλο για την ατομική ευθύνη ενώ δεν υπάρχει κανένας έλεγχος σε μεγάλους χώρους δουλειάς. Το άνοιγμα των σχολείων έγινε χωρίς νέα μέτρα. Η αναμενόμενη επιβάρυνση στα ΜΜΜ επαφίεται και αυτή στην ατομική ευθύνη. Το επιπλέον εξαγγελθέν μέτρο προστασίας μας είναι η αύξηση των προστίμων!!!

Η πλειονότητα των οικονομικών μέτρων είναι στραμμένη σε μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις. Το χαμένο εισόδημα των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ μετατρέπεται σε χρέος όσο μας φορολογεί από το πρώτο ευρώ, δεν καταργεί το τέλος επιτηδεύματος την προκαταβολή φόρου, τον ΕΝΦΙΑ και δεν μας απαλλάσσει για το τρέχον διάστημα από ασφαλιστικές εισφορές και αντίστοιχα ο Δήμος από τα Δημ. τέλη.

Απαντάμε στην κυβέρνηση ότι όσο και να προσπαθεί να αναποδογυρίσει την πραγματικότητα, οι πολιτικές της είναι αυτές που οδηγούν σε αδιέξοδο χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους.

Δηλώνουμε ότι δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Μόνη προοπτική η συλλογική δράση.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ:

Περιστέρι 9.00 π.μ. Εθν. Αντιστάσεως & Καραθεοδωρή

Αθήνα 6:30μ.μ. Υπ. Οικονομικών (οδός Νίκης)

Απαιτούμε:

Να δοθεί σε όλους τους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων. 

Να διαγραφεί τμήμα των χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες.

Να διαγραφούν τόκοι, πρόστιμα και το 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους είναι άνεργοι.

Ο τρέχον κύκλος της “επιστρεπτέας προκαταβολής” να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέος για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ.    

Άρση των περιορισμών στα κριτήρια, ώστε να ενταχθούν όλοι όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη στήριξης.

Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019.

Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων

Επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης α/α για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση.

Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.

Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για το υπόλοιπο διάστημα για όλες τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Απαλλαγή από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση.

Την χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

Για την Αντιμετώπιση Πανδημίας:

Άμεσα μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας, με προσλήψεις του αναγκαίου, μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, πλήρη εξοπλισμό νοσοκομείων και ΠΦΥ, διεύρυνση του αριθμού ΜΕΘ . 

Δωρεάν μαζικά τεστ για όλο τον πληθυσμό και έλεγχοι όπου χρειάζεται.

Άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας χωρίς αποζημίωση για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες.

Αποσυμφόρηση των ΜΜΜ με προσλήψεις προσωπικού και επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων που σήμερα βρίσκονται σε απραξία. Ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

 

Δελτίο Τύπου 19.1.2021

 

(ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2021)

 • KALLIAFAS
 • LAKIWTIS
 • EN
 • FITA
 • ST
 • ENIMERWSI
 • INTERNET

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ