• FREEDOM
 • ZWIS
 • BEKIARISST

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ε. ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΗΛ. ΓΚΙΖΗΣ
 • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δ. ΚΟΦΙΝΑΚΟΣ
 • ΘΕΟΔΩΡΟΣ Κ. ΣΑΜΠΑΤΑΚΑΚΗΣ
 • ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΕΓΓΛΕΖΟΥ
 • ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ - ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Περιστερίου, στη συνεδρίασή του με τηλεδιάσκεψη στις 12/5/2022, ομόφωνα κατέληξε στο παρακάτω ψήφισμα στήριξης των Σωματείων και Φορέων του Δήμου και των αιτημάτων τους, ενάντια στην ακρίβεια και τις συνέπειές της, που έχουν ως εξής:

Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης.

Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής και του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ).

Αύξηση της χρηματοδότησης προς τις σχολικές μονάδες για να καλύπτονται οι ανάγκες σε ρεύμα, θέρμανση.

Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.

Επαναφορά των δωρεάν δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες για τους εργαζόμενους κατά την έναρξη και τη λήξη των βαρδιών, μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα Μ.Μ.Μ. κατά 50%. Δωρεάν μετακινήσεις για μαθητές, φοιτητές, ανέργους, ΑμεΑ και συνταξιούχους.

Επιδότηση ενοικίου για εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξησης της επιδότησης.

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.

Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.

Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ , προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ € για κάθε παιδί.

Μεγαλύτερη κρατική χρηματοδότηση προς τον Δήμο για να στηριχθούν οι λαϊκές οικογένειες. Άμεσες ενέργειες προς μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν οφειλές προς τον Δήμο και αξιοποίηση του πλεονάσματος.

**

Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Περιστερίου, στη συνεδρίασή του με τηλεδιάσκεψη στις 24/5/2022, ομόφωνα κατέληξε στο παρακάτω ψήφισμα στήριξης των εργαζομένων του Δήμου μας, που προσλήφθηκαν για την αντιμετώπιση αναγκών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, με ανανέωση των συμβάσεών τους, που έχει ως εξής:

«Η περίοδος από το 2020 και μέχρι σήμερα χαρακτηρίζεται στο παγκόσμιο γίγνεσθαι από την εξάπλωση της πανδημίας του COVID 19.

Η χώρα μας προχώρησε σε λήψη μέτρων προκειμένου να αντιμετωπισθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού και να μπορέσει ο πληθυσμός να λειτουργήσει υγιής & ασφαλής.

Μεγάλο μερίδιο στην αντιμετώπιση του κινδύνου ανέλαβε η τοπική αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ Βαθμού και δύο χρόνια μετά, μπορούμε να πούμε ότι η σημαντική αυτή συμβολή δημιούργησε συνθήκες ασφάλειας στην κοινωνία.

Περισσότεροι από 3.000 συμβασιούχοι εργάστηκαν τα δυο τελευταία χρόνια της πανδημίας στους Δήμους, εκτελώντας με αυταπάρνηση εργασίες απολυμάνσεων, καθαρισμών, ταφής και κάθε είδους εργασία που προέκυπτε από την άγνωστη καθημερινότητα.

Σε ό,τι αφορά την υγιεινή και ασφάλεια των κοινόχρηστων χώρων, πλατειών, παιδικών χαρών, σχολείων, βρεφονηπιακών, αθλητικών χώρων και κάθε σημείου συγκέντρωσης πληθυσμού, σε καμία περίπτωση η δυσκολία δεν έχει ατονήσει και πρέπει οπωσδήποτε να παραμείνει ισχυρή η προστασία σε ό,τι αφορά την καθαριότητα και την απολύμανση.

Τα μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού μπορεί να έχουν χαλαρώσει, όμως η πανδημία δεν έχει τελειώσει, σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ, ενώ με δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού, δεν πρόκειται για άρση μέτρων, αλλά για αναστολή και πλήρη επανεξέτασή τους τον Σεπτέμβριο.

Ο Δήμος Περιστερίου έχοντας 65 συμβάσεις ανθρώπων που, κατά κοινή ομολογία λειτούργησαν με κατάθεση ψυχής, στις πιο δύσκολες συνθήκες και βοήθησαν τις υπηρεσίες του, οι οποίες είναι υποστελεχωμένες αλλά και βαλλόμενες από απουσίες λόγω της καραντίνας που υποχρέωνε πολυάνθρωπες απουσίες, θεωρεί ότι η παραμονή αυτών των ανθρώπων στις θέσεις τους είναι απολύτως απαραίτητη και υποχρεωτική.

Η τυχόν απουσία τους θα φέρει υπηρεσίες απόλυτα αναγκαίες, σε αδυναμία εκτέλεσης βασικών λειτουργιών.

Ο Δήμος Περιστερίου διαχρονικά είναι υπέρ του Δημόσιου χαρακτήρα των Υπηρεσιών και στηρίζει τους εργαζομένους του με όποια σχέση εργασίας, κρίνοντας την προσφορά τους στην κοινωνία.

Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζόμενων του Δήμου που προσλήφθηκαν για την αντιμετώπιση αναγκών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID 19, καθώς η απόλυσή τους θα διαταράξει την εύρυθμη λειτουργία».

 • KALLIAFAS
 • LAKIWTIS
 • EN
 • FITA
 • ST
 • ENIMERWSI
 • INTERNET

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ