• FREEDOM
  • ZWIS
  • BEKIARISST

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

  • ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ε. ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ
  • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΗΛ. ΓΚΙΖΗΣ
  • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δ. ΚΟΦΙΝΑΚΟΣ
  • ΘΕΟΔΩΡΟΣ Κ. ΣΑΜΠΑΤΑΚΑΚΗΣ
  • ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΕΓΓΛΕΖΟΥ
  • ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ

«ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΙΤΑ» ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

 

Έσπασε όλα τα ρεκόρ! Βασιλόπιτα 7 τόνων! 50 χιλιάδες κομμάτια!

 

Η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων & Περιχώρων (ΣΑΑΠΠ) και ο Δήμος Περιστερίου σε μια μοναδική γιορτή δημιούργησαν και φέτος τη μεγαλύτερη βασιλόπιτα, στις 30 Δεκεμβρίου 2022, στην πλατεία Δημαρχείου - σταθμός Μετρό "Περιστέρι".

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, παρουσία χιλιάδων πολιτών από το Περιστέρι και όλη την Αττική, έκοψε τη βασιλόπιτα που βέβαια ο καθένας πήρε και από ένα κομμάτι. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο Πρόεδρος της ΣΑΑΠΠ Παναγιώτης Σαχινίδης.

Η Βασιλόπιτα ξεπέρασε τα 50 χιλιάδες κομμάτια, τους 5 τόνους βάρος και περιείχε 200 φλουριά που αντιστοιχούσαν σε Πρωτοχρονιάτικα δώρα.

Παρασκευάσθηκε από δεκάδες βιοτεχνικά αρτοποιεία (φούρνοι της γειτονιάς). Έμπειροι αρτοποιοί ανέλαβαν τη δημιουργία της βασιλόπιτας, η οποία ξεκίνησε να δημιουργείται από τα ξημερώματα.

Τη μεγάλη γιορτή της πόλης «Περιστέρι Πολλών Αστέρων» παρουσίασαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Κέντρων Φιλίας Γιώργος Τσαλίκης και η Δημοσιογράφος Βίκυ Χατζηβασίλειου.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία της βασιλόπιτας ήταν: 4.000 kg Αλεύρι Ζαχαροπλαστικής, 2.000 kg Λάδι, 1.000 kg Ζάχαρη, 500 kg άχνη, 50 kg μπέικιν πάουντερ, 2.000 αυγά, 1.500 πορτοκάλια, 50 kg κονιάκ, 4 κουτιά βανίλια.

(Δελτίο Τύπου Δήμου Περιστερίου)

  • KALLIAFAS
  • LAKIWTIS
  • EN
  • FITA
  • ST
  • ENIMERWSI
  • INTERNET

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ