• FREEDOM
 • ZWIS
 • BEKIARISST

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ε. ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΗΛ. ΓΚΙΖΗΣ
 • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δ. ΚΟΦΙΝΑΚΟΣ
 • ΘΕΟΔΩΡΟΣ Κ. ΣΑΜΠΑΤΑΚΑΚΗΣ
 • ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΕΓΓΛΕΖΟΥ
 • ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ

ΝΑΝΤΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ, ΕΠΙΖΗΤΩΝΤΑΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

 Φίλες και φίλοι,

Από την πρώτη στιγμή που με τιμήσατε με την ψήφο σας, έθεσα ως προτεραιότητα, το προσωπικό μου όραμα, για προσφορά τόσο στη Δυτική Αθήνα, όσο και στη Χώρα μας γενικότερα. Προς το σκοπό αυτό, επικεντρώθηκα στην επίλυση των καθημερινών, αλλά και των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι «Δυτικές Αθηναϊκές γειτονιές», και προσπάθησα μέσα και έξω από τη Βουλή, να συμβάλω αποτελεσματικά στην επίλυση καίριων ζητημάτων της Πατρίδας μας.

n

Ενδεικτικά, θα ήθελα να σας ενημερώσω, ότι σε διάστημα 24 περίπου μηνών από την εκλογή μου, ως βουλευτής, έχω καταθέσει στη Βουλή, συνολικά, 245 Ερωτήσεις, Επίκαιρες Ερωτήσεις και Αναφορές, εκ των οποίων, μεγάλος αριθμός αφορά σε καίρια προβλήματα της περιοχής μας.

Το αξιοσημείωτο, όμως της προσπάθειας αυτής, είναι το γεγονός, ότι επιτελέστηκε σε μια δυσμενή συγκυρία και με όλες τις δυσκολίες που επέφερε η πανδημία του κορονοϊού στις δια ζώσης επαφές μας και την εν γένει επικοινωνία μας.

Πρέπει δε να επισημάνω, ότι η πανδημία, αυτή καθ΄εαυτή και παρά τους κινδύνους που επέφερε στην κοινωνία μας, καθόλου δεν εμπόδισε την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας και την αποτελεσματική εξεύρεση λύσεων. Και βεβαίως, «είναι στο χέρι όλων μας» έστω και τώρα να την εκμηδενίσουμε και να επιστρέψουμε στην «κανονικότητά μας».

Φίλες και φίλοι,

Η Δυτική Αθήνα του 2021 δεν είναι η Δυτική Αθήνα της Μεταπολίτευσης. Ιδιαίτερα στις δεκαετίες του 1980 και 1990 προωθήθηκε μια σειρά λύσεων σε καίρια προβλήματα, που την υποβάθμιζαν μέχρι τότε και την είχαν οδηγήσει σε τέλμα. Βεβαίως, θα πρέπει να αναφερθεί, ότι για την επίλυση όλων αυτών των προβλημάτων, ήταν καθοριστική η συμβολή των αγωνιστών - πρωτοπόρων Δημάρχων της περιοχής και οι αγώνες των πολιτών και οπωσδήποτε και των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, που έμπρακτα στήριξαν και πίστεψαν στον ρόλο της τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Δημοκρατικού Προγραμματισμού και που πρόταξαν και ανέδειξαν τις Δυτικές συνοικίες του Λεκανοπεδίου, έτσι ώστε, σήμερα, τίποτε να μη θυμίζει τις παλιές γειτονιές.

Παρόλα αυτά όμως, η Δυτική Αθήνα βιώνει σημαντικά κοινωνικά, αναπτυξιακά   περιβαλλοντικά και άλλα προβλήματα, τα οποία χρειάζονται συντονισμένη προσπάθειας για την άμεση και αποτελεσματική επίλυσή τους.

Είναι δε καταφανές, ότι η προσπάθεια αυτή, απαιτεί συλλογική και συντονισμένη προσπάθεια, πρωτίστως, εκ μέρους των Βουλευτών, της Αυτοδιοίκησης, των φορέων, αλλά και των πολιτών της Δυτικής Αθήνας, γεγονός που προϋποθέτει συνεχή διάλογο και συνεννόηση.

 

Για το λόγο αυτό, κύριο και μόνιμο μέλημά μου ήταν, είναι και θα είναι η επικοινωνία μου και η στενή συνεργασία με τους Δημάρχους της περιοχής και γενικά της αυτοδιοίκησης, τους εκπαιδευτικούς των σχολείων, τους Νοσοκομειακούς της περιοχής, αλλά κυρίως και με τους φορείς και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, που μου μεταφέρουν τα καίρια ζητήματα και «τους κραδασμούς» της καθημερινότητάς τους.

Μέσα από αυτόν τον διάλογο για την προώθηση λύσεων σε προβλήματα και αιτήματα των πολιτών, έφερα στην Βουλή κάθε θέμα που απασχολεί τον κόσμο, κάθε πρόβλημα που απαιτεί λύση.

Με τις παρεμβάσεις μου στη Βουλή συζητήθηκαν όλα τα βασικά προβλήματα που απασχολούν τους Δήμους και τις τοπικές κοινωνίες.

Αναφέρω ενδεικτικά: Το πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων και τα προβλήματα που συνδέονται με την λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής, τα προβλήματα εγκληματικότητας και παραβατικότητας, την υπογειοποίηση των γραμμών υψηλής τάσης, την αποξήλωση των εναέριων γραμμών ΤΥ. Τα προβλήματα που συχνά εμφανίζονταν στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο και το Δρομοκαΐτειο, την ανάγκη ίδρυσης Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Δυτική Αθήνα, αλλά και την ανάγκη εκσυγχρονισμού της σχολικής στέγης και των Υποδομών Παιδείας. Την βελτίωση της κατάστασης των Αστικών Συγκοινωνιών και της επίλυσης του προβλήματος της ενδοεπικοινωνίας των περιοχών της Δυτικής Αθήνας, αλλά και κοινωνικά θέματα, όπως την επανασύνδεση παροχών του ηλεκτρικού ρεύματος σε οικονομικά ασθενή νοικοκυριά. Τα προβλήματα με τα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά και Ελευσίνας, αλλά και προτάσεις για την τόνωση της τοπικής ανάπτυξης και της αντιμετώπισης της ανεργίας.

Δεκάδες, επίσης, ήταν οι παρεμβάσεις μου για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του καταστροφικού σεισμού που ζήσαμε, ειδικά στις σχολικές εγκαταστάσεις.

Φίλες και Φίλοι,

Είμαι πολύ ικανοποιημένη που αυτή η δράση είχε απτά αποτελέσματα σε αρκετές περιπτώσεις, ενώ σε άλλες έχουν, ήδη, υπάρξει δεσμεύσεις που πιστεύω ότι θα υλοποιηθούν. Ωστόσο, καταλαβαίνω, όπως και όλοι μας, ότι μόνο η σταθερή «πίεση» και η παρακολούθηση των ρυθμών επίλυσης των προβλημάτων, μπορεί να φέρει οριστικές λύσεις.

Δεσμεύομαι, ότι θα συνεχίσω ακόμα πιο δραστήρια και αποτελεσματικά, μαζί σας να φέρνω τα προβλήματα της Δυτικής Αθήνας και της χώρας στο προσκήνιο, επιζητώντας πάντα λύσεις αποτελεσματικές.

Σας ευχαριστώ θερμά όλους για την συνεργασία μας αλλά και την διάθεση και την προσπάθειά σας για κοινή δράση.

 

Νάντια Γιαννακοπούλου

Βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ.

Δυτικού Τομέα Αθήνας

 • KALLIAFAS
 • LAKIWTIS
 • EN
 • FITA
 • ST
 • ENIMERWSI
 • INTERNET

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ