• FREEDOM
 • ZWIS
 • BEKIARISST

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ε. ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΗΛ. ΓΚΙΖΗΣ
 • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δ. ΚΟΦΙΝΑΚΟΣ
 • ΘΕΟΔΩΡΟΣ Κ. ΣΑΜΠΑΤΑΚΑΚΗΣ
 • ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΕΓΓΛΕΖΟΥ
 • ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

 

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Προς:

τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων

Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων Περιστερίου

Κοινοποίηση:

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου ''Έλλη Αλεξίου''

Α΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι)

 

Τη Δευτέρα 04/04/22 συγκροτήθηκε από σωματεία και φορείς του Περιστερίου επιτροπή Σωματείων και Φορέων ενάντια στην ακρίβεια και τις συνέπειες της, στην οποία, με απόφαση του ΔΣ της στις 18/04/22, συμμετέχει και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου.

Ο μισθός δεν φτάνει για να καλύψει ούτε τα βασικά έξοδα του μήνα. Εξανεμίζεται το πρώτο δεκαπενθήμερο. Η ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο μας φέρνει σε απόγνωση.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τα καύσιμα και τα επιδόματα ενάντια στην ακρίβεια είναι για γέλια. Οι αυξήσεις στον κατώτατο μισθό που ανακοινώνουν είναι «ψίχουλα» που εξανεμίζονται από τον πληθωρισμό. Οι μεγάλες επιχειρήσεις της Ενέργειας έχουν στήσει χορό εκατομμυρίων με τις πράσινες business να είναι η βασική αιτία που οι τιμές του ρεύματος έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ. Οι τεράστιες αλυσίδες σουπερμάρκετ, οι βιομηχανίες τροφίμων κυνηγούν το μέγιστο κέρδος για αυτό προχωρούν σε τεράστιες ανατιμήσεις σε τρόφιμα και είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Πιστεύουμε ότι τα προβλήματα τα γνωρίζετε και εσείς πολύ καλά και άλλες περιγραφές δεν χρειάζονται. Η ουσία είναι τι μέτρα θα παρθούν για να ανακουφιστούν οι λαϊκές οικογένειες του Περιστεριού.

Τα παραπάνω προβλήματα και οι αυξήσεις δεν αφήνουν ανεπηρέαστα και τα σχολεία. Η ήδη ανεπαρκής χρηματοδότηση των σχολείων μέσω των σχολικών επιτροπών θα έχει ως συνέπεια, στο φόντο των παραπάνω αυξήσεων, να μην μπορούν τα σχολεία να ανταπεξέλθουν το επόμενο διάστημα στους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος, πετρελαίου και φυσικού αερίου, να μην μπορούν να προχωρήσουν σε αναγκαίες για την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολείων επισκευές, να μην μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες για υλικοτεχνικό εξοπλισμό, αλλά και αναλώσιμα. Αυτό μοιραία θα οδηγήσει είτε στο να κάνουν τα παιδιά μας μάθημα στο κρύο και να υπάρχει έλλειψη σε βασικά είδη, είτε να κληθούμε ως γονείς να βάλουμε το χέρι στην τσέπη, η οποία ωστόσο είναι “τρύπια”, καθώς οι ανατιμήσεις, οι χαμηλοί μισθοί, αλλά και η ανεργία έχει χτυπήσει την πόρτα μας.

Με βάση τα παραπάνω συμφωνούμε στα αιτήματα που έχει θέσει η επιτροπή Σωματείων και Φορέων Περιστεριού ενάντια στην ακρίβεια και τις συνέπειες της και

Απαιτούμε:

1.Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης.

2.Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

3.Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

4.Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

5.Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής και του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ).

6.Αύξηση της χρηματοδότησης προς τις σχολικές μονάδες για να καλύπτονται οι ανάγκες σε ρεύμα, θέρμανση.

7.Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο.

8.Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.

9.Επαναφορά των δωρεάν δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες για τους εργαζόμενους κατά την έναρξη και τη λήξη των βαρδιών, μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα Μ.Μ.Μ κατά 50%. Δωρεάν μετακινήσεις για μαθητές, φοιτητές, ανέργους, ΑμεΑ και συνταξιούχους.

10.Επιδότηση ενοικίου για εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξησης της επιδότησης.

11.Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά.

12.Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.

13.Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

14.Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Οι διεκδικήσεις μας ως προς τον Δήμο Περιστεριού είναι οι εξής:

1.Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά.

2.Να μην σταλεί κανένα κατασχετήριο από το Δήμο Περιστεριού. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.

3.Κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς και των συνδρομών στα προγράμματα αθλητισμού και πολιτισμού του Δήμου.

4.Απαίτηση για μεγαλύτερη κρατική χρηματοδότηση προς τον Δήμο για να στηριχθούν οι λαϊκές οικογένειες. Άμεσες ενέργειες προς μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν οφειλές προς τον Δήμο και αξιοποίηση του πλεονάσματος.

5.Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο.

6.Στήριξη των μικρών επαγγελματιών σε εμπόριο και επισιτισμό, με μείωση στα δημοτικά τέλη.

Συγκεκριμένα απαιτούμε για τα σχολεία:

1.Να αναλάβει ο Δήμος εξολοκλήρου όλους τους λογαριασμούς των σχολείων της περιοχής για ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο και πετρέλαιο.

2.Να εκταμιεύσει έκτακτο κονδύλι για ανάγκες που μπορεί να προκύψουν στα σχολεία της περιοχής και στις οποίες τα σχολεία μας δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν.

3.Να ενταχθούν όλα τα σχολεία στο πρόγραμμα σίτισης, ώστε να έχουν όλα τα παιδιά ένα γεύμα.

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου σε συνεδρίασή τους να συμφωνήσουν στα παραπάνω δίκαια αιτήματα, ώστε από κοινού με την Ένωση Γονέων και τους υπόλοιπους φορείς του Περιστερίου να αυξήσουμε συλλογικά την πίεση, τόσο προς την κυβέρνηση, όσο και προς την Δημοτική Αρχή του Δήμου μας.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος             H Γ. Γραμματέας

Ερατώ Κασίμη       Αλεξία Σαρημανώλη

        

Περιστέρι 02/05/2022

(Δελτίο Τύπου)

(ΜΑΪΟΣ 2022)

 • KALLIAFAS
 • LAKIWTIS
 • EN
 • FITA
 • ST
 • ENIMERWSI
 • INTERNET

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ