• VELPA
 • PANAGOPOULOS
 • ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ
 • ΛΕΩΝΙΑ

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ε. ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ
 • DR. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΛΑΛΕΝΗΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΗΛ. ΓΚΙΖΗΣ
 • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δ. ΚΟΦΙΝΑΚΟΣ
 • ΘΕΟΔΩΡΟΣ Κ. ΣΑΜΠΑΤΑΚΑΚΗΣ
 • ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΕΓΓΛΕΖΟΥ
 • ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ε.Β.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

 

Η ΄Ενωση Ε.Β.Ε. Περιστερίου εξέδωσε την πιο κάτω ανακοίνωση:

«Μετά από αίτημα της Επιτροπής μας λάβαμε το ψήφισμα της συνεδρίασης του Δημ. Συμβουλίου, που συζήτησε με βάση την επιστολή μας, για το θέμα της ακρίβειας.

Το ψήφισμα ήταν ομόφωνο ως προς τα γενικότερα αιτήματα που η ικανοποίησή τους αφορά την κυβέρνηση.

Αναμένουμε την προώθηση του ψηφίσματος από την διοίκηση του Δήμου προς την κυβέρνηση και την ενημέρωση την δική μας και των δημοτών μας.

Εκκρεμεί η συζήτηση στο Δημ. Συμβούλιο και η δέσμευση της διοίκησης του Δήμου μας, για το σκέλος των αιτημάτων που η ικανοποίησή τους είναι υπόθεση της Δημοτικής Αρχής.  

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους κλπ να πυκνώσουν τις γραμμές των σωματείων και των άλλων φορέων, για να διεκδικήσουμε αποτελεσματικά ό,τι μας στερούν.

Συνεχίζουμε τις συσκέψεις ενημέρωσης στις συνοικίες της πόλης μας.

EMAIL και τηλέφωνα επικοινωνίας της επιτροπής Σωματείων και Φορέων Περιστερίου ενάντια στην ακρίβεια και τις συνέπειές της:

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Τηλέφωνα: 697 470 2115 (Σωτηριάδης Δημήτρης), 697 331 0844 (Κυπραίος Δημήτρης)».

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η Επιτροπή επισυνάπτει και την επιστολή (19.4.2022) προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου κ. Λώλο Βασίλειο στην οποία αναφέρει:

«Τα σωματεία και οι φορείς του Περιστερίου που όλο το προηγούμενο διάστημα οργανώσαμε την πάλη για μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας του λαού, κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης, συγκροτήσαμε την Δευτέρα 4 Απρίλη επιτροπή Σωματείων και Φορέων Περιστερίου ενάντια στην ακρίβεια και τις συνέπειές της.

Ο μισθός δεν φτάνει για να καλύψει ούτε τα βασικά έξοδα του μήνα. Εξανεμίζεται το πρώτο δεκαπενθήμερο. Η ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο μάς φέρνει σε απόγνωση. Οι αυξήσεις σε πρώτες ύλες, εμπορεύματα και άλλα λειτουργικά έξοδα, δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας στους μικροεπαγγελματίες.

Την ίδια στιγμή ο πόλεμος στην Ουκρανία, με την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας έχει θύματα τους ίδιους τους λαούς. Για άλλη μια φορά οι λαοί καλούνται να πληρώσουν βαρύ το τίμημα των ανταγωνισμών μεταξύ των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και της Ρωσίας για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας και εμπορευμάτων στην περιοχή. Οι λαοί μετρούν απώλειες με χιλιάδες νεκρούς, εκατομμύρια πρόσφυγες και ξεσπιτωμένους. Οι μεγάλοι όμιλοι μετράνε κέρδη.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τα καύσιμα και τα επιδόματα ενάντια στην ακρίβεια είναι για γέλια. Οι αυξήσεις στον κατώτατο μισθό που ανακοινώνουν είναι «ψίχουλα» που εξανεμίζονται από τον πληθωρισμό. Μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια όταν την ίδια στιγμή δισεκατομμύρια ευρώ μοιράζονται αφειδώς για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς που μετατρέπουν τη χώρα σε μαγνήτη επιθέσεων. Η οικονομία τους δεν "αντέχει" τις ανάγκες μας. Οι μεγάλες επιχειρήσεις της Ενέργειας έχουν στήσει χορό εκατομμυρίων με τις πράσινες business να είναι η βασική αιτία που οι τιμές του ρεύματος έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ. Οι τεράστιες αλυσίδες σουπερμαρκετ, οι βιομηχανίες τροφίμων κυνηγούν το μέγιστο κέρδος για αυτό προχωρούν σε τεράστιες ανατιμήσεις σε τρόφιμα και είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Πιστεύουμε ότι τα προβλήματα τα γνωρίζετε και εσείς πολύ καλά και άλλες περιγραφές δεν χρειάζονται. Η ουσία είναι τι μέτρα θα παρθούν για να ανακουφιστούν οι λαϊκές οικογένειες του Περιστερίου. Να στηριχθούν οι μικροί Επαγγελματίες.

Κατά τη γνώμη μας το ελάχιστο που έχει να κάνει το Δημοτικό Συμβούλιο είναι να στηρίξει τα παρακάτω αιτήματα αλλά και να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες για την ανακούφιση των Δημοτών.

Απαιτούμε:

1.Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης.

2.Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

3.Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

4.Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

5.Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής και του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ).

6.Αύξηση της χρηματοδότησης προς τις σχολικές μονάδες για να καλύπτονται οι ανάγκες σε ρεύμα, θέρμανση.

7.Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο.

8.Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.

9.Επαναφορά των δωρεάν δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες για τους εργαζόμενους κατά την έναρξη και τη λήξη των βαρδιών, μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα Μ.Μ.Μ κατά 50%. Δωρεάν μετακινήσεις για μαθητές, φοιτητές, ανέργους, ΑμεΑ και συνταξιούχους.

10.Επιδότηση ενοικίου για εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξησης της επιδότησης.

11.Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά.

12.Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.

13.Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

14.Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Οι διεκδικήσεις μας ως προς τον Δήμο Περιστερίου είναι οι εξής:

1.Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά.

2.Να μην σταλεί κανένα κατασχετήριο από το Δήμο Περιστερίου. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.

3.Κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς και των συνδρομών στα προγράμματα αθλητισμού και πολιτισμού του Δήμου.

4.Απαίτηση για μεγαλύτερη κρατική χρηματοδότηση προς τον Δήμο για να στηριχθούν οι λαϊκές οικογένειες. Άμεσες ενέργειες προς μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν οφειλές προς τον Δήμο και αξιοποίηση του πλεονάσματος.

5.Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο.

6.Στήριξη των μικρών επαγγελματιών σε εμπόριο και επισιτισμό, με μείωση στα δημοτικά τέλη.

Θέλουμε το συγκεκριμένο θέμα να ενταχθεί στην θεματολόγια του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου και να έχουν ορισμένοι εκπρόσωποι μας δυνατότητα παρέμβασης.

Για την επιτροπή Σωματείων και Φορέων Περιστερίου ενάντια στην ακρίβεια και τις συνέπειές της:

1.Πάρης Αναγνώστου - Πρόεδρος - Συνδικάτο Οικοδόμων – Παράρτημα Περιστερίου

2.Καλαβρέζου Κατερίνα - Πρόεδρος - Παράρτημα Εμποροϋπαλλήλων Περιστερίου - Αιγάλεω - Χαϊδαρίου - Αγ. Βαρβάρας

3.Κυπραίος Δημήτρης - Πρόεδρος συνταξιούχων ΙΚΑ Περιστερίου

4.Σωτηριάδης Δημήτρης – Πρόεδρος – Ένωσης ΕΒΕ Περιστερίου

5.Βουλιέρη Αναστασία - Μέλος του Δ.Σ Σύλλογου Γυναικών Περιστερίου (μέλος ΟΓΕ)

6.Χριστοδούλου Κώστας - Μέλος της Σωματειακής Επιτροπής Εργαζόμενων Δήμου Περιστερίου του Συνδικάτου ΟΤΑ

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Τηλέφωνα: 697 470 2115 (Σωτηριάδης Δημήτρης), 697 331 0844 (Κυπραίος Δημήτρης)

 

(Δελτίο Τύπου 22/6/2022)

 

(ΙΟΥΝΙΟΣ 2022)

 • PERISTERI
 • LAKIWTIS
 • LAKIWTIS
 • LAKIWTIS
 • pexnidia
 • ERGA
 • KEFETOS
 • ARXONTOXORIATIS
 • GIORTES
 • paramithia

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ