• FREEDOM
 • ZWIS
 • BEKIARISST

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ε. ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΗΛ. ΓΚΙΖΗΣ
 • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δ. ΚΟΦΙΝΑΚΟΣ
 • ΘΕΟΔΩΡΟΣ Κ. ΣΑΜΠΑΤΑΚΑΚΗΣ
 • ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΕΓΓΛΕΖΟΥ
 • ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ» ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ»

   Το κοινωνικό άνοιγμα του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Περιστερίου «Οδοιπορικό» επιδοκιμάστηκε από το Δήμαρχο Περιστερίου και το

Περιστεριώτικο κοινό, το απόγευμα της 23.6.2022, στην εκδήλωση που διοργάνωσε με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών» (26/6), στην πλατεία Δημαρχείου.

Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου με επικεφαλής τον πρόεδρο του αντ/ρχο Υγείας κ. Γεωρ. Μπεκιάρη και την δ/ντρια κα Πελεκανάκη, οργάνωσε άψογα, εργαστήρια καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας με τίτλους «κατασκευή ασπίδας πρόληψης», «πάσλ φιλίας», αλλά και αφήγηση παραμυθιών, τα οποία πλαισίωσαν δεκάδες παιδιά.

Η επιτυχία της εξωστρεφούς προσπάθεια του «Οδοιπορικού» φάνηκε από την χαρούμενη διάθεση και προσήλωση των παιδιών που συμμετείχαν και από την ικανοποίηση των επισήμων και απλών γονέων που την παρακολούθησαν.

Την επιμέλεια των παραμυθιών είχε ο κ. Ταξιάρχης Μπεληγιάννης και του εργαστηρίου εικαστικών η κα Ανθή Παρασκευά.

 

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΧΝΑ

Την ικανοποίησή του εξέφρασε και ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, ό οποίος τόνισε ότι:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που το Κέντρο «Οδοιπορικό» βγαίνει έξω από την έδρα του και προσεγγίζει την κοινωνία. Αυτό που γίνεται σήμερα είναι πάρα πολύ σπουδαίο και μάλιστα θα πρότεινα η εκδήλωση του «Οδοιπορικού» να μη γίνεται μια φορά, όπως σήμερα, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών», αλλά και άλλες φορές με άλλες επετείους. Και επίσης να διοργανωθεί και μια μεγάλη εκδήλωση στο ΄Αλσος, για να γνωρίσει ο κόσμος τη δράση του Κέντρου και να ενστερνισθεί την σπουδαία σημασία την πρόληψης.

Οφείλω να συγχαρώ το κ. Μπεκιάρη, που επί προεδρίας του το «Οδοιπορικό» έχει αναπτυχθεί, βγήκε στην κοινωνία και αποτελεί τον πρεσβευτή της πόλης μας, καθώς απέσπασε και διεθνές βραβείο. Και μαζί με τον κ. Μπεκιάρη θέλω να συγχαρώ και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και το επιστημονικό προσωπικό, που έχουν συντελέσει καθοριστικά στην επωφελή για την τοπική κοινωνία πορεία του Κέντρου».

 

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ» ΕΠΙΤΕΛΕΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΡΓΟ

Επίσης ο πρόεδρος του «Οδοιπορικού» ιατρός Καρδιολόγος και αντ/ρχος Υγείας κ. Γεωρ. Μπεκιάρης υπογράμμισε ότι:

«Η 26η Ιουλίου, έχει καθιερωθεί , σαν η «Ημέρα κατά των Ναρκωτικών» και της διακίνησης τους.

Την ίδια ημέρα τιμούμε και τον Κινέζο Μανδαρίνο Λιν Τσε Χάου (1785-1850) ο οποίος απαγόρευσε το εμπόριο του οπίου στην Καντώνα , με αποτέλεσμα αυτό να αποτελέσει τον πρώτο πόλεμο κατά του οπίου το 1839.

Γνωρίζουμε όλοι ότι οι ναρκωτικές ουσίες, πέραν του ότι είναι ιδιαίτερα ερεθιστικές , δημιουργούν και εθισμό με πολλές καταλυτικές συνέπειες στην υγεία μας και την οικογενειακή μας οικονομία.  

Είναι απαραίτητο και έχουμε υποχρέωση να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις που απαιτούνται , για να βοηθήσουμε και τους ενήλικες αλλά κυρίως τους ανήλικους , δίδοντας τους τα κατάλληλα εφόδια και τα σταθερά και αποτελεσματικά ερεθίσματα , για να ισχυροποιήσουν την άρνηση τους στη χρήση των ναρκωτικών ουσιών.

Στο Περιστέρι το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων , σε συνεργασία με τις Κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου και τον ΟΚΑΝΑ , επιτελεί ένα σπουδαίο έργο στον τομέα αυτό .

Τα ικανά και έμπειρα στελέχη του , αδιάκοπα αγωνίζονται , ώστε με ειδικές συζητήσεις , ομιλίες και νουθεσίες να συμβουλεύουν κατάλληλα όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους.

Πριν πολλά χρόνια στο Δήμο μας γινόταν μια από τις μεγαλύτερες διακινήσεις ναρκωτικών στην Αττική. Ωστόσο ο δήμαρχός μας κ. Ανδρέας Παχατουρίδης,, με καίριες παρεμβάσεις έδωσε άλλη πνοή στο Περιστέρι και άλλαξε ριζικά την εικόνα στο ολέθριο αυτό κοινωνικό θέμα.  

   Αγαπητοί φίλοι, πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι :

ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΛΟΓΗ.

ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, η βουλευτής κα Χαρά Καφαντάρη, οι αντ/ρχοι κ.κ. Μαίρη Τσιώτα Μάρκου, Παναγιώτης Λύκος, Αναστ. Θεοδωράκος, Βασ. Μπέτσης, Γεωρ. Τσίνας, κ.ά., ο πολιτευτής κ. Χαραλ. Καραθάνος, πολλοί δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι κ.ά.

 

(ΙΟΥΝΙΟΣ 2022)

 • KALLIAFAS
 • LAKIWTIS
 • EN
 • FITA
 • ST
 • ENIMERWSI
 • INTERNET

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ