• FREEDOM
 • ZWIS
 • BEKIARISST

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ε. ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΗΛ. ΓΚΙΖΗΣ
 • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δ. ΚΟΦΙΝΑΚΟΣ
 • ΘΕΟΔΩΡΟΣ Κ. ΣΑΜΠΑΤΑΚΑΚΗΣ
 • ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΕΓΓΛΕΖΟΥ
 • ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ

ΝΑΝΤΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: ΞΑΝΑΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΙ, ΜΕ ΙΣΧΥΡΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

 

Πολλές εκατοντάδες πολίτες του Περιστερίου και της Δυτικής Αθήνας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της βουλευτού Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας και Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κας Νάντιας Ι. Γιαννακοπούλου και κατέκλυσαν στις 18.12.2022, το Συνεδριακό Κέντρο Περιστερίου και την πλατεία Περιστερίου.

Ήταν μια συγκλονιστική συγκέντρωση ενεργών πολιτών που έδωσαν το «παρών», δείχνοντας την θέλησή τους να παλέψουν για την ισχυροποίηση του ΠΑΣΟΚ στην Δυτική Αθήνα και να στηρίξουν την επανεκλογή της κας Νάντιας Γιαννακοπούλου.

Ήταν ένα ποτάμι ανθρώπων με αυτοπεποίθηση και αγωνία, βούληση και πίστη να βάλει και πάλι το ΠΑΣΟΚ την σφραγίδα του στις πολιτικές εξελίξεις και στήριξης της προσπάθειας της Βουλευτού.

Όπως σχολίαζαν όσοι διοργάνωσαν αυτή την εκδήλωση, ξεκίνησαν για να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση με φίλους από κάθε Δήμο της Δυτικής Αθήνας για να δοθεί το έναυσμα της εκλογικής μάχης και εξελίχθηκε σε μια μοναδική ογκώδη συγκέντρωση.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι επιδοκίμασαν με θέρμη την εξαιρετική ομιλία της Νάντιας Γιαννακοπούλου, η οποία στάθηκε σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας, στις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και τις προοπτικές της νέας προσπάθειας που έχει ξεκινήσει μετά την εκλογή του Ν. Ανδρουλάκη και καταχειροκροτήθηκε.

ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΕΠΑΝΟΔΟΥ ΜΑΣ

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε κα Γιαννακοπούλου, απευθύνοντας κάλεσμα συστράτευσης για την εκλογική μάχη: «Εμείς που είμαστε εδώ, ήμασταν και είμαστε μαχητές σε δύσκολες στιγμές, στα πέτρινα και όχι στα ανθηρά χρόνια του ΠΑΣΟΚ. Προσωπικά πολιτεύτηκα με το ΠΑΣΟΚ όταν άλλοι έτρεχαν για άλλες πολιτικές στέγες και άλλοι απογοητευμένοι δήθεν κρατούσαν αποστάσεις.

Θα δώσουμε λοιπόν και τώρα τις σκληρές μάχες που έχουμε μπροστά μας και αυτό είναι το στοίχημά μας. Αυτή είναι η στιγμή της δυναμικής επανόδου μας και δεν έχουμε το δικαίωμα να χάσουμε το ραντεβού με την Ιστορία».

Η ΚΡΙΣΗ ΠΙΕΖΕΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ

Στάθηκε σε όλα τα φλέγοντα κοινωνικά θέματα και ιδιαίτερα στην ακρίβεια, που πλήττει τα λαϊκά εισοδήματα τονίζοντας: «Αυτή η κρίση φέρνει στο προσκήνιο έναν καλπάζοντα πληθωρισμό, ανατιμήσεις ιδιαίτερα στην ενέργεια αλλά σε όλη την αλυσίδα προϊόντων μέχρι και στα καταναλωτικά προϊόντα ανάγκης.

Πιέζει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, φέρνει σε απόγνωση, ιδιαίτερα τις πιο ευπαθείς κοινωνικά και οικονομικά κατηγορίες του πληθυσμού αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σημαντικό τμήμα των οποίων απειλείται με κλείσιμο.

 Η Κυβέρνηση σ΄αυτό το διάστημα έχει πάρει κάποια μέτρα που όμως δεν αρκούν. Είναι ημίμετρα και γίνονται λαθεμένα και αργά.

Ωστόσο, το ερώτημα που τίθεται και αφορά το λαό είναι ένα: Πρόκειται για μέτρα που κατανέμονται δίκαια, που χτυπάνε τις ρίζες των ανατιμήσεων και της ακρίβειας; Η απάντηση είναι κατηγορηματικά: Όχι!

Το κόστος της κρίσης δεν μπορεί μόνιμα να το πληρώνουν μόνο οι πιο ευπαθείς, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι. Για μια κοινωνία συνοχής και δικαιοσύνης χρειάζεται να εξεταστούν τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας, αλλά και των διυλιστηρίων, των supermarkets, των τραπεζών, όπως και σειράς άλλων τομέων. Ο καθένας θα πρέπει να πληρώσει το όποιο κόστος του αναλογεί, βάσει της οικονομικής του θέσης και των κερδών που αποκόμισε».

ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αναφερόμενη στα θέματα των υποκλοπών τόνισε: «Εμείς θέλουμε απαντήσεις στα ερωτήματα για την παρακολούθηση του Ν. Ανδρουλάκη, αλλά και κάθε στοιχειοθετημένης καταγγελίας όπως του Στέργιου Πιτσιόρλα, του Κ.Κ.Ε κ.ά. 

Θέλουμε η Δικαιοσύνη να κινηθεί γρήγορα, να δώσει απαντήσεις για όλους και για όλα. Δεν μπορεί να φτάσουμε στις εκλογές έτσι, μη συζητώντας για τα προβλήματα της χώρας και της κοινωνίας επειδή θα κυριαρχεί η σιωπή. Θέλουμε την αλήθεια και την θέλουμε για όλα και για όλους».

Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ

Ασκώντας δε σκληρή κριτική, τόσο στα πεπραγμένα της Κυβέρνησης, όσο και στην τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε: «Απέναντι σε αυτά τα εκφυλιστικά φαινόμενα παρακμής η απάντησή μας είναι ξεκάθαρη: Δυνατό ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής! Δυνατή προοδευτική Παράταξη. Δυνατή επανεκκίνηση για τη χώρα με το ΠΑΣΟΚ σε ρόλο πρωταγωνιστή και όχι κομπάρσου. 

Είναι φανερό, ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα Αλλαγή. Γιατί αν κάτι αποδείχθηκε όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι από τη χώρα και την πολιτική μας ζωή δεν λείπουν, ούτε η τοξικότητα, ούτε ο τυχοδιωκτισμός, ούτε ο λαϊκισμός, ούτε η αλαζονεία, ούτε η έλλειψη ενσυναίσθησης, ούτε η θεσμική απαξία.

Γι’ αυτό όπως είμαστε περήφανοι για την ιστορία μας, έτσι πρέπει να γίνουμε περήφανοι και για το μέλλον αυτής της Παράταξης. Και όπως τότε δώσαμε ελπίδα στο άλλο μισό αυτού του λαού, τώρα καλούμαστε να δώσουμε ελπίδα σε έναν λαό που έχει κουραστεί από τις αλλεπάλληλες κρίσεις και τις αλλεπάλληλες διαψεύσεις».

*

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων: Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ κ. Μ. Κατρίνης, οι βουλευτές κ.κ. Κ. Σκανδαλίδης, Α. Λοβέρδος, Τ. Αντωνίου, Χ. Κεφαλίδου και ο Δ. Κωνσταντόπουλος, ο π. γραμματέας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Μ. Χριστοδουλάκης, πολλά μέλη της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, της Νομαρχιακής Επιτροπής, των Τοπικών Οργανώσεων, πολλοί π. Βουλευτές, οι δήμαρχοι κ.κ. Α. Παχατουρίδης, Στ. Βλάχος, Ν. Ζενέτος, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κ. Δ. Βερβεσός, ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου, πολλοί Αντιδήμαρχοι Δήμων της περιοχής, Δημοτικοί Σύμβουλοι και συνδικαλιστές του χώρου, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν: Ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Λ. Μίχος και ο τ. δήμαρχος Περιστερίου κ. Θ. Δημητρακόπουλος.

 

(Δελτίο Τύπου)

 

(ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2022)

 • KALLIAFAS
 • LAKIWTIS
 • EN
 • FITA
 • ST
 • ENIMERWSI
 • INTERNET

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ