• TSINAS
 • AERAKI
 • LUKOPOULOS
 • ARSENOPOULOU
 • TSIWTA
 • STAVROULIAS

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

 • TSAKA
 • GIAKUMIS
 • KAPNIAZIS
 • KIRITSIS
 • DRAMISIWTI
 • PRAMATEFTI

ΜΑΖΙΚΟΤΑΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ 50 ΠΡΩΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ

Μαζικότατη υπήρξε η πρώτη πρόσφατα εκδήλωση της Παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου, για τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές του Οκτώβρη 2023.

Η εκδήλωση – σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Θεατράκι απέναντι από τον ΟΤΕ και έγινε και η παρουσίαση των πρώτων 50 υποψήφιων.

Την σύσκεψη άνοιξε ο Στέλιος Μπούσουλας- δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου που έκανε το σχετικό χαιρετισμό και, γνωστοποίησε το σκοπό της εκδήλωσης.

1

Την Κεντρική ομιλία έκανε ο Γιώργος Σιδέρης μέλος της Κ.Ε. και υποψήφιος Δήμαρχος Περιστερίου, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Στη σημαντική πολιτική μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών στις 8 Οκτωβρίου, έχουμε τη δυνατότητα να εκφραστεί πιο δυναμικά το Περιστέρι και οι ανάγκες των πολλών κόντρα στα κέρδη των λίγων. Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης και κοινής δράσης. Απέναντι στην απογοήτευση, στη μοιρολατρία και τον συμβιβασμό, που καλλιεργούν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, να συναντηθούμε στον δρόμο της σύγκρουσης με την πολιτική του συστήματος.

………………

Αυτή η τάση συνδυάζεται με τις διεργασίες που θα γίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Μπορεί και στο Περιστέρι να δούμε σχήματα υποτίθεται αυτοδιοικητικά, ή άλλες επιλογές σκοπιμότητας, όπως: «Να εκλέξουμε έστω έναν δημοτικό σύμβουλο ώστε να συμμετέχουμε στη νομή της δημοτικής εξουσίας». Γιατί είναι πολλές οι αρμοδιότητες, πολυπλόκαμες οι δομές, μεγάλες οι δυνατότητες για εξαρτήσεις, για χειραγωγήσεις, μέσα από τη διοίκηση των δήμων.

…………………

Η κοινή πολιτική στην οποία ταυτίζονται δημιουργήθηκε από συνεχόμενες θεσμικές μεταρρυθμίσεις των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και πιο συγκεκριμένα τον Καποδίστρια, τον Κλεισθένη και τον Καλλικράτη. Αυτές οι μεταρρυθμίσεις έχουν τα εξής βασικά αποτελέσματα:

Η χρηματοδότηση των δήμων θα γίνεται με ίδια έσοδα, δηλαδή με επιπλέον φορολεηλασία του δημότη. Η κρατική χρηματοδότηση συνεχώς μειώνεται - συρρικνώνεται και τα κενά καλύπτονται από την ένταση των ιδίων εσόδων, των ιδίων πόρων, δηλαδή τη βαριά φορολόγηση των δημοτών.

Η στήριξη των επιχειρηματικών σχεδίων όπως αυτά διαμορφώνονται σε κάθε περιοχή μέσα από τα διάφορα προγράμματα, και συνδυάζεται με τους στόχους και τις επιχειρηματικές επιδιώξεις σε κάθε Περιφέρεια και δήμο.   Στο Περιστέρι οι βασικοί τομείς όπου κατευθύνονται τα χρήματα είναι σε συνεχείς αναπλάσεις (με στόχο την ανάπτυξη των επιχειρήσεων κυρίως στο χώρο της διασκέδασης), στους εργολάβους, στην εμπορευματοποίηση της δημόσιας γης και στις ιδιωτικοποιήσεις.

Μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση είναι απέναντι στην αντιλαϊκή διοίκηση Παχατουρίδη

Στο 4χρονο που έχει περάσει, έχουν γίνει συνολικά 403 παρεμβάσεις με ανακοινώσεις, ερωτήσεις, άρθρα, δηλώσεις, καταγγελίες προς τη Διοίκηση για θέματα της υγείας, των σχολείων- σχολικής στέγης, των εργαζόμενων στο Δήμο, την προσχολική αγωγή, την προστασία των ΑμεΑ, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, τα αντιπλημμυρικά-αντισεισμικά- αντιπυρικά έργα, την προστασία του περιβάλλοντος, τους ελεύθερους χώρους, το πράσινο, τα απορρίμματα, την απομάκρυνση μολυσματικών εστιών όπως ο ΣΜΑ, τα δημοτικά τέλη, τα έργα οδοποιίας και τις κεντρικές αρτηρίες, για ό,τι προβληματίζει του Περιστεριώτες.

Η ιστορική διαμόρφωση της πόλης του Περιστερίου που από παραγκούπολη έγινε κατοικήσιμος αστικός ιστός με τους αγώνες των κατοίκων και της δημοτικής αρχής του ΚΚΕ με επικεφαλής το Δημήτρη Φωλόπουλο αποδεικνύει το εξής: Ο σχεδιασμός προς όφελος του λαού, απαιτεί ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης. Απαιτείται ένα άλλο ολοκληρωμένο σχέδιο που είναι στον αντίποδα αυτού που ζούμε σήμερα. Μόνο ο αγώνας του λαού μας μέσα από τους οργανωμένους φορείς μπορεί να απαιτήσει και να πετύχει λύσεις που θα καλυτερεύουν τη ζωή του. Αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά μας με τη σημερινή διοίκηση. Ότι τα μεγάλα ποσοστά εμείς θα τα καταθέσουμε στον αγώνα, στην κινητοποίηση του λαού και όχι για να βουλώσουμε στόματα. Εμείς σε αυτό τον αγώνα είμαστε ταγμένοι και θέλουμε να διεκδικήσουμε πολύ μεγαλύτερα ποσοστά σε αυτές τις εκλογές που έρχονται. Την καθεμία ψήφο θα την καταθέσουμε στον αγώνα για μία πραγματικά 100% μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση. Για να εκφραστεί δυναμικά και στις εκλογές το Περιστέρι του καθημερινού μόχθου, των εργατικών αγώνων, των λαϊκών δικαιωμάτων, της νεολαίας, της ιστορικής μνήμης”.

Στη συνέχεια έκαναν σύντομες παρεμβάσεις: Ο δημοτικός σύμβουλος και π. επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Περιστερίου Ζούτσος Νικόλαος, η γιατρός Τσιρογιάννη Αλεξάνδρα, η νεότερη υποψήφια μαθήτρια Κατσιάρη Κωνσταντίνα, ο εργαζόμενος του Δήμου Υφαντής Κώστας και ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της Οικονομικής Επιτρoπής Μαργανέλης Χρήστος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι: Γιάννης Πρωτούλης μέλος του ΠΓ και υποψήφιος Περιφερειάρχης με την Λαϊκή Συσπείρωση, ο Στέφανος Λουκάς μέλος της ΚΕ, ο Νίκος Λάππας μέλος της ΚΕΟΕ και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης και εκ νέου υποψήφιοι Γρηγόρης Τιμπλαλέξης και Χρονοπούλου Νίκη.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ 50 ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Τέλος παρουσιάστηκαν οι πρώτοι 50 υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου για τις δημοτικές εκλογές 2023, που είναι οι πιο κάτω:

-Αναγνώστου Πάρης: Οικοδόμος. Είναι πρόεδρος του παραρτήματος του Συνδικάτου Οικοδόμων Περιστερίου.

-Ανδρέου Γιάννης: Εργάζεται στον ΟΤΕ. Είναι μέλος του ΔΣ Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων (ΠΑΣΥΠ) ΟΤΕ και αναπληρωτής γραμματέας του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ).

-Ανδρίτσου – Παπακίτσιου Βιβή: Άνεργη βρεφονηπιοκόμος,

γραμματέας στο σύλλογο γονέων του 14ου Νηπιαγωγείου Περιστερίου.

-Αργυρόπουλος Βασίλης: Εργαζόμενος στον ΕΦΚΑ στην διεύθυνση συντάξεων.

-Βασιλείου Βασίλης: Είναι εργαζόμενος νοσηλευτής στο Θριάσιο νοσοκομείο. Μέλος του σωματείου εργαζόμενων στο Θριάσειο Νοσοκομείο.

-Βελονάκη Πένυ: Εργαζόμενη στις ταχυμεταφορές, Μέλος του κλαδικού σωματείου ΣΕΤΤΑ. Αντιπρόεδρος του 39ου Δημοτικού σχολείου Περιστερίου. Ασχολείται με την φωτογραφία και τα εικαστικά.

-Γιαπιτζέλης Χριστόφορος: Είναι ελεύθερος επαγγελματίας (υδραυλικός). Είναι μέλος του Σωματείου υδραυλικών Αττικής. Είναι αντιπρόσωπος στην ΟΒΙΕ και πρόεδρος της Ένωσης Γονέων 30ου Δημοτικού Περιστερίου.

-Γιατζόγλου Αργύρης: Εργάζεται ως γραφίστας. Είναι μέλος της Επιτροπής κατοίκων για την υπεράσπιση της πλατείας Εθνικής Αντιστάσεως.

-Γρηγορίου Ελένη: Συνταξιούχος ΟΑΕΕ.-Μέλος του σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ.

-Δούλη Φωτεινή: Είναι πρόεδρος του Συλλόγου Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής (ΣΥΣΔΙΕΚ) και σπουδάστρια του τμήματος “Προπονητικής κλασσικού αθλητισμού”. Εργάζεται στον κλάδο του Επισιτισμού. Είναι μέλος του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Αττικής.

-Ζαρταμόπουλος Σωτήρης: Μέλος του ΔΣ συνταξιούχων ΙΚΑ Περιστερίου, Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Ατρομήτου και Αγίου Ιεροθέου.

-Ζορμπά Ειρήνη- Ιριδα: Είναι δασκάλα μουσικής- μουσικός, τραγουδίστρια.

-Ζούτσος Νικόλαος: Εργάζεται ως φιλόλογος στο 1ο ΓΕΛ Περιστερίου. Είναι δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου.

-Θεοδωρίδης Κυριάκος: Ιδιωτικός υπάλληλος από το 2014 στο χώρο της εστίασης (Εναλλακτικός Καφενές “Φαμελιά”)

-Ιωαννίδης Ανέστης: Εργάζεται στον ΟΤΕ. Είναι μέλος του ΣΕΤΗΠ.

-Καλαβρέζου Κατερίνα: Εργάζεται ως εμποροϋπάλληλος στο Riverwest. Είναι πρόεδρος του Παραρτήματος Εμποροϋπαλλήλων Περιστερίου, Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρας και Χαϊδαρίου και μέλος της διοίκησης του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

--Καραβασίλης Βασίλης: Είναι εργαζόμενος στον κλάδο του ιματισμού-δέρματος

Κατσιάρη Κωνσταντίνα: Είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας και πρόεδρος του 15ους του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου και Λυκείου Περιστερίου.

-Κίτσου Κάκια: Εργάζεται ως λογίστρια σε τεχνική Εταιρία (ΕΝΕΓ ΑΕ). Είναι μέλος της Κεντρικής Διοίκησης της Ένωσης Λογιστών και Ελεγκτών και Πρόεδρος του Παραρτήματος της Ένωσης Λογιστών και Ελεγκτών των Δυτικών Συνοικιών.

-Κοντοπούλου Ανθή: Είναι εργαζόμενη στον επισιτισμό (MIKEL). Είναι εκλεγμένη στο ΔΣ του Παραρτήματος του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Δυτικών Συνοικιών.

-Κουμπή Σοφία: Εργάζεται ως δασκάλα αγγλικών ΠΕ στο 4ο Δημοτικό Περιστερίου. Είναι πρόεδρος στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Περιστερίου “Έλλη Αλεξίου” .

-Κρανάς Αθανάσιος: Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στο 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Περιστερίου. Είναι γραμματέας της Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής και αντιπρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής της ΟΛΜΕ.

-Κυπραίος Δημήτρης: Είναι συνταξιούχος. Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Περιστερίου.

-Λεμπέση Χρύσα: Είναι τελειόφοιτη φοιτήτρια του τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ. Πρόεδρος του ΦΣ Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ). Είναι αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ.

-Λουκίσσας Δημήτρης: Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Είναι αντιπρόεδρος στην Ένωση ΕΒΕ Περιστερίου.

-Λούπος Γιάννης: Εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων στον κατασκευαστικό τομέα. Είναι πρώην πρόεδρος του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Ανθούπολης.

-Μαργανέλης Χρήστος: Είναι συνταξιούχος. Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ.

-Μητσάκη Χάιδω: Εργάζεται ως δασκάλα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Μέλος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Έλλη Αλεξίου.

-Μόσχος Βασίλης: Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας (τουριστικό γραφείο). Είναι μέλος της ΟΒΣΑ. Μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Παραρτήματος ΕΣΥΝ Περιστερίου.

-Μπεκιάρης Δημήτρης:-Συνταξιούχος εργοδηγός τοπογράφος.

-Μπούσουλας Στέλιος: Εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος. Είναι δημοτικός σύμβουλος. Πρόεδρος του συλλόγου γονέων του 13ου Δημ σχολείου Περιστερίου. Αντιπρόεδρος της Ένωσης γονέων Περιστερίου και μέλος του ΔΣ της Ανώτατης Συνομοσπονδίας γονέων Ελλάδας.

-Οσπιτσης Χριστόφορος: Εργάζεται σε μεταφορική εταιρία. Είναι μέλος του Συνδικάτου Οικοδόμων Περιστερίου.

-Πεφάνη Ευαγγελία: Είναι άνεργη. Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Περιστερίου, μέλος της ΟΓΕ. Είναι μέλος του ΣΕΑΑΝ.

-Σαμαράς Γιώργος: Εργάζεται ως φύλακας ασφαλείας. Πρόεδρος του συλλόγου γονέων του 29ου Δημοτικού σχολείου Περιστερίου. Είναι εύφορος ακαδημιών ΑΕΚ Περιστερίου.

-Σαμοίλη Νεφέλη- Μαρία :Φιλόλογος: εργαζόμενη στον επισιτισμό (Εναλλακτικό καφέ “Ανεμολόγιο”)

-Σιδέρη Φλώρα: Εκπαιδευτικός 45ο Δημοτικό σχολείο, Οργανωτική Γραμματέας Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Περιστερίου “Έλλη Αλεξίου” .

-Σκαπέτη Ιωάννα: Πρόεδρος του παραρτήματος Δυτικής Αθήνας του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και νήσων

-Σερεμέτη Αριστέα: Εργάζεται ως χειρούργος οδοντίατρος. Συγγραφέας.

-Στρατινάκης Γιώργος: Είναι συνταξιούχος. Εκλεγμένος στο ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Περιστερίου.

-Τεμπονέρας Τάσος: Εργάζεται ως τεχνικός ΟΣΥ. Μέλος του Σωματείου Τεχνικών ΟΣΥ.

-Τσαλίδης Σάββας: Είναι βιοτέχνης. Μέλος της Ένωσης ΕΒΕ Περιστερίου.

-Τσιρογιάννη Αλεξάνδρα: Είναι ιατρός βιοπαθολόγος, Διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ, Δ/ντρια Επιστημονικά και Διοικητικά Υπεύθυνη στο τμήμα Ανοσολογίας και ιστοσυμβατότητας του ΓΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ. Πρώην πρόεδρος της Ελληνικης Εταιρίας Ανοσολογίας- Μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρίας Ιατρικής Βιοπαθολογίας -Μέλος ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Ιατρικής Βιοπαθολογίας- Μέλος ΔΣ της Ένωσης Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών-Μέλος της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας Ανοσογενητικής- Μέλος της Ευραπαϊκής Πρωτοβουλίας Αυτοανοσίας.

-Υφαντής Κώστας: Εργάζεται ως οδηγός στο Δήμο Περιστερίου. Είναι μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Περιστερίου. Μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής.

-Φανός Αλέξανδρος: Πτυχιούχος φυσικοθεραπευτής του ΑΤΕΙ Λαμίας μεταπτυχιακός φοιτητής του τμήματος Φυσικοθεραπείας, ελεύθερος επαγγελματίας στην πόλη του Περιστερίου στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας από το 2010, μέλος της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Φυσικοθεραπευτών από το 2011,μέλος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 20ου

-Φλουσκούνης Φίλιππος: Είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Περιστερίου. Είναι αντιπρόεδρος της Ένωσης ΕΒΕ Περιστερίου, μέλος του ΔΣ του 11ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου. Είναι μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων & Κηδεμόνων Αττικής. Είναι δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου.

-Φράγκος Αποστόλης: Εργάζεται ως ιδιωτικός εκπαιδευτικός. Μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής “Ο Βύρων”.

-Χαϊντούτης Ηλίας: Πρόεδρος του παραρτήματος Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος (ΠΕΑΕΑ) Περιστερίου.

-Χατζηγεωργίου Λεωνίδας: Είναι συνταξιούχος. Είναι πρώην αντιπρόεδρος του συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Αγοράς.

-Χουλιάρας Βασίλης: Π. αυτοκινητιστής. Μέλος του σωματείου συνταξιούχων ΟΑΕΕ.

-Ψαράς Δημήτρης: Επαγγελματίας στον χώρο της εστίασης (Εστιατόρια “Ο Θωμάς”). Απόφοιτος σχολής τουριστικών επαγγελμάτων.

 

(Δελτίο Τύπου)

 

(ΙΟΥΛΙΟΣ 2023)

 • LAKIWTIS
 • DRAMISIWTI
 • BEKIARIS
 • KEFALIANOU
 • LWLOS
 • IATROPOULOU
 • KAPRANAS
 • DASKALAKIS
 • KALANTWNIS
 • MASTORAKIS
 • ALEXANDRATOS
 • PITTA
 • XEKALAKI
 • ZERVAS
 • KOSMIDI