• ROUSSOS
 • ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ
 • ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ
 • ΛΕΩΝΙΑ

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ε. ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ
 • DR. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΛΑΛΕΝΗΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΗΛ. ΓΚΙΖΗΣ
 • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δ. ΚΟΦΙΝΑΚΟΣ
 • ΘΕΟΔΩΡΟΣ Κ. ΣΑΜΠΑΤΑΚΑΚΗΣ
 • ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΕΓΓΛΕΖΟΥ
 • ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΟΙ ΦΕΤΙΝΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

 

Ο πρόεδρος της κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Δήμου Περιστερίου (ΔΕΠΑΔΠ) κ. Τάσος Καλλιάφας ενημερώνει ότι με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, από τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022, ξεκινούν οι φετινές εγγραφές στα Δημιουργικά Εργαστήρια:

Φωτογραφίας, Χειροτεχνίας, Κινηματογράφου, Κεντητικής, Ραπτικής, Αγιογραφίας, Ζωγραφικής, Θεάτρου, Αγγειοπλαστικής και Χορού του Δήμου Περιστερίου.

Για την υποβολή των ψηφιακών αιτήσεων εγγραφής και των απαιτούμενων δικαιολογητικών, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ενημερώνονται πατώντας στο σύνδεσμο: depadp.gr

Η ΔΕΠΑΔΠ έχει προχωρήσει στη ψηφιοποίηση της διαδικασίας εγγραφής στα εργαστήρια, τόσο για τη διευκόλυνση των πολιτών, όσο και ως μέτρο για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού. Τα τμήματα των εργαστηρίων θα λειτουργούν σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Οι εγγραφές ολοκληρώνονται την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022.  

Ηλεκτρονικά θα ενημερωθούν οι συμμετέχοντες για την οριστικοποίηση της εγγραφής.

Έναρξη των εργαστηρίων στις 3 Οκτωβρίου 2022, εκτός του Εργαστήριου Παραδοσιακών και Λαϊκών Χορών που θα ξεκινήσει στις 10 Οκτωβρίου 2022.

Δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι -με προτεραιότητα οι δημότες του Περιστερίου- στην κατανομή των ενδιαφερομένων στα τμήματα.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι κατά την υποβολή της αίτησής τους για την παρακολούθηση των εργαστηρίων δημιουργίας θα πρέπει απαραιτήτως να επισυνάψουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά (φωτογραφίες): ταυτότητας, αποδεικτικό διεύθυνσης κατοικίας (λογαριασμού ΔΕΚΟ), εκκαθαριστικό εφορίας, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης σε περίπτωση πολυτεκνίας, βεβαίωση ανεργίας (εφόσον απαιτείται), φοιτητική ταυτότητα (εφόσον απαιτείται).

Σε περίπτωση επιλογής ανηλίκων σε εργαστήρια χορού, προκειμένου για τη συμμετοχή τους είναι απαραίτητη η προσκόμιση Ιατρικής Βεβαίωσης, όπου θα βεβαιώνει ότι δύναται ο ανήλικος να αθληθεί.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που αντιμετωπίζεται αδυναμία στη διεκπεραίωση της ψηφιακής αίτησης εγγραφής, θα υπάρχει η δυνατότητα, κατόπιν ραντεβού να επισκεφθεί τα Γραφεία της ΔΕΠΑΔΠ.

Πληροφορίες ΔΕΠΑΔΠ, καθημερινά τις ώρες 8:00 - 14:00, τηλέφωνα 2105779914 και 2105779049.

ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ

Τα εργαστήρια που θα λειτουργήσουν είναι τα ακόλουθα:

1.ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΟΡΟΥ: Τμήματα εκμάθησης χορού (παραδοσιακού, λαϊκού, κλασσικού, μοντέρνου, λάτιν, φλαμένκο, χορευτικής γυμναστικής) και θα απευθύνονται σε ενήλικες και παιδιά από 6 ετών. Αίθουσες: Θέατρο Πολιτών (Παπαρρηγοπούλου 94), Αγ. Ιεροθέου (Ηρακλειδών 86), Λόφου Αξιωματικών (Μαραθωνοκάμπου & Αβέρωφ) και Νέα Ζωή (Πελοπίδα & Φερών).

2.ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ: Σκοπός του εργαστηρίου είναι η γνωριμία των συμμετεχόντων με τις βασικές αρχές σχεδίου και χρωματολογίας, ότι η ζωγραφική είναι μια τέχνη με την οποία μπορούμε να ασχοληθούμε ακόμα και αν μέχρι πρότινος δεν μπορούσαμε να τραβήξουμε ούτε μια ευθεία γραμμή. Η εξέλιξη των μαθημάτων, πραγματοποιείται κλιμακωτά έτσι ώστε ο μαθητής να καταφέρει να αφομοιώσει τις καινούργιες πληροφορίες που δέχεται. Ουσιαστικά, η κατανόηση του σχεδίου αποτελεί και την προετοιμασία του σπουδαστή για την εισαγωγή του στη θεωρία χρωματολογίας που θα ακολουθήσει. Τα μαθήματα θα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις στη Νέα Ζωή (Πελοπίδα & Φερών).

3.ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ: Τα παιδιά θα διδαχθούν πως με απλές γραμμές, με φόντο και προοπτική θα δίνουν ζωντάνια στη ζωγραφιά τους με διάφορους συνδυασμούς χρωμάτων (τέμπερες, ακρυλικά, μαρκαδόρους κ.λπ.) φτιάχνοντας ένα ολοκληρωμένο έργο. Τα μαθήματα ζωγραφικής για ανήλικους από 6-17 ετών, θα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του Θεάτρου Πολιτών (Παπαρρηγοπούλου 94), χωρισμένα σε τμήματα ανά ηλικία.

4.ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΝΗΛΙΚΩΝ: Το θεατρικό εργαστήριο του Δήμου μας παρουσιάζει παραστάσεις μετά από μαθήματα και τη θεατρική κατάρτιση των μαθητών. Οι συμμετέχοντες διδάσκονται τη θεατρική τέχνη από τους δασκάλους του εργαστηρίου και αργότερα ξεκινάει η πρακτική εξάσκηση με την επιλογή θεατρικού έργου και ανέβασμα παράστασης. Το θέατρο ενηλίκων πραγματοποιείται στο θέατρο Ξυλοτεχνία (Παρασκευοπούλου & Κωστή Παλαμά).

5.ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΝΗΛΙΚΩΝ: Σκοπός του εργαστηρίου είναι η γνωριμία των συμμετεχόντων με τον χώρο του θεάτρου, μέσω θεωρητικών και πρακτικών δεξιοτήτων και η κατάρτιση τους στις δράσεις του θεάτρου και του θεατρικού παιχνιδιού, με σκοπό να το χρησιμοποιήσουν ως εκπαιδευτικό εργαλείο ή στη καθημερινότητά τους. Τα μαθήματα θεατρικού παιχνιδιού παιδιών από 6 ετών θα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του θεάτρου Ξυλοτεχνία (Παρασκευοπούλου & Κωστή Παλαμά).

6.ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: Σκοπός του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες μέσω του εξειδικευμένου και έμπειρου προσωπικού και της απαραίτητης υποδομής, να αποκτήσουν επίγνωση του ρόλου της φωτογραφίας ως μέσου επικοινωνίας και να μάθουν να εκφράζονται φωτογραφικά. Τα μαθήματα θα διεξάγονται στον Λόφο Αξιωματικών (Μαραθωνοκάμπου & Αβέρωφ).

7.ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ: Σκοπός του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν εικαστικές δημιουργίες, τέχνη, τεχνικές κατασκευές αντικειμένων, καθώς και συνδυασμό χρωμάτων Τα μαθήματα χειροτεχνίας θα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις στη Νέα Ζωή (Πελοπίδα & Φερών).

8.ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ: Σκοπός του εργαστηρίου είναι να παροτρύνει και να βοηθήσει τους συμμετέχοντας να εκφραστούν με οπτικοακουστικά μέσα και να γνωρίσουν τα βασικά εκφραστικά μέσα της κινηματογραφικής τέχνης και της ανεξάρτητης καλλιτεχνικής παραγωγής. Τα μαθήματα διεξάγονται στον Λόφο Αξιωματικών (Μαραθωνοκάμπου & Αβέρωφ).

9.ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΕΝΤΗΤΙΚΗΣ: Σκοπός του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να διδαχθούν με τη χρήση της βελόνας τη διακόσμηση των υφασμάτων, μέσα από το φίλτρο των παραδόσεων και των μορφολογικών χαρακτηριστικών της κάθε περιοχής, με τοπικές ιδιαιτερότητες και τεχνοτροπίες δημιουργώντας έργα μοναδικής τέχνης που σφραγίζουν μια από τις «πτυχές» της ιστορίας των υφασμάτων. Τα μαθήματα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις στη Νέα Ζωή (Πελοπίδα & Φερών).

10.ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΡΑΠΤΙΚΗΣ: Σκοπός του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να διδαχθούν κόψιμο υφάσματος, ράψιμο υφάσματος, επιδιόρθωση, φινίρισμα, πατρόν και βασικές χρήσεις της γαζωτικής μηχανής Τα μαθήματα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις στη Νέα Ζωή (Πελοπίδα & Φερών).

11.ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ: Σκοπός του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να διδαχθούν την μάθηση της τέχνης απεικόνισης ιερών προσώπων ή θρησκευτικών σκηνών, η ζωγραφική παράσταση θρησκευτικών θεμάτων. Τα μαθήματα Αγιογραφίας για ενήλικους διεξάγονται στην Αγία Αναστασία (Πατριάρχου Σεργίου 24α).

12.ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ: Σκοπός του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να διδαχθούν βασικές γνώσεις αγγειοπλαστικής με τον τροχό της κεραμικής και κυρίως κατασκευάζουν με την μέθοδο της πηλοπλαστικής (μακαρόνι, πλάκες πηλού, ανάγλυφα, μικρογλυπτά). Τα μαθήματα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις στη Νέα Ζωή (Πελοπίδα & Φερών).

Σημειώνεται ότι η ΔΕΠΑΔΠ διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος λειτουργίας και την κατανομή - αριθμό μελών στα τμήματα των δημιουργικών εργαστηρίων.

Αν το επιβάλλουν ειδικές συνθήκες, εξαιτίας της πανδημίας του Κορονοϊού, τα μαθήματα των Δημιουργικών Εργαστηρίων θα γίνονται με τηλεκπαίδευση που θα παρέχει η ΔΕΠΑΔΠ, μέσω της ειδικής πλατφόρμας.

Περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις στα τηλέφωνα 2105779914 και 2105779049.

 

(Δελτίο Τύπου Δήμου Περιστερίου)

 

(ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2022)

 • LAKIWTIS
 • LAKIWTIS
 • APOLITIRIO
 • SEPTOKT
 • BEKIARIS

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ