«ΠΟΔΑΡΙΚΟ» ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΚΑΝΕ Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΡΗΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΤΑ ΤΗΣ

  {gallery}trehon/2018/4/kri{/gallery}

Την συνέπεια της Δημοτικής Αρχής στις υποσχέσεις της τόνισε ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, μαζί με τις ευχές του, το βράδυ της 10.2.2018, στην κοπή της πίττας της Αδελφότητας Κρητών Περιστερίου, που έκανε «ποδαρικό» στις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις εμβαδού 160 τ.μ., που της παραχώρησε ο Δήμος Περιστερίου, στην οδό Αρκαδίας 33 (π. κτήριο Ζήμενς).

Καταφανώς συγκινημένη η πρόεδρος του Συλλόγου κα Βίκυ Λιλυμπάκη

τόνισε στο χαιρετισμό της, ότι η παραχώρηση στέγης από ο Δήμο, αποτελεί απότοκο μια προσπάθειας που ευοδώθηκε μετά 80 χρόνια δημιουργικής πορείας του Συλλόγου, η οποία θα του επιτρέψει: οικονομική ανάσα, μεγαλύτερη ανάπτυξη δραστηριοτήτων και φυσικά αριθμητική διεύρυνση των μελών του.

Ο δήμαρχος κ. Ανδρέας Παχατουρίδης στο χαιρετισμό του υπογράμμισε, όπως προαναφέραμε, το ιδιαίτερο εθνικοτοπικό «παρών» της Αδελφότητας Κρητών στα δρώμενα του Δήμου μας και το επιβεβλημένο καθήκον της Δημοτικής Αρχής να τηρεί τις δεσμεύσεις της, ανταποδοτικά, σαν αρωγός και υποστηρικτής.«Η παραχώρηση στέγης στο Σύλλογο των Κρητών θα συμβάλει στο να απογειωθεί ακόμη περισσότερο η εθνικοτοπική δράση του», όπως είπε χαρακτηριστικά.

ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ

Ο ιερατ. προϊστάμενος του ι.ν. Παμμ. Ταξιαρχών (Παλαιός) π. Ελευθέριος Κουναλάκης, εκτός από τις ευχές του υπογράμμισε, ότι εκτός των άλλων στο Σύλλογο θα υπάρξει και πνευματική ανάταση. Ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι με τη συνεργασία Συλλόγου και Ναού θα εορτασθεί το Παγκρήτιο Αγιολόγιο, που λαμβάνει χώρα την πρώτη Κυριακή του Ιουλίου κατ΄ έτος και τιμώνται οι Κρητικοί Άγιοι, από τον Παύλο και τον Τίτο μέχρι και το νεομάρτυρα Φουστανελλά, που φέτος συμπίπτει την Κυριακή 1η Ιουλίου.

Ο κ. Μαν. Κριαράκης, που συντόνισε την εκδήλωση, αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Αϊ Βασίλη, που γεννήθηκε το 330 μ.Χ. στην Καισάρεια και δεν έχει καμιά σχέση με τον ξενόφερτο… χοντρομπαλά Σάντα Κλάους από τη Λαπωνία και τα διαφημιστικά κόλπα της Κόκα Κόλα.

Ο Άγιος πέθανε το 379 μ.Χ. 49 ετών, λιπόσαρκος από την ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε, αφού δημιούργησε την «Βασιλειάδα» (πτωχοκομείο, λεπροκομείο, ορφανοτροφείο, ιερό ναό κ.λπ.) και αναφέρθηκε στο έθιμο της αγιοβασιλόπιτας, που υλοποιείται μέχρι τις ημέρες μας.

Ο αντ/ρχος κ. Παναγ. Λύκος διαβεβαίωσε, ότι ο Δήμος και το Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι στο πλευρό του Συλλόγου και ζήτησε από τα μέλη του να στηρίξουν την πρόεδρο κ. Λιλυμπάκη στις εξαιρετικές δραστηριότητες που αναπτύσσει.

ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙ

ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Ο επικεφαλής της Παράταξης «Ενεργοί Πολίτες» κ. Φώτης Κουγιουμτζής τόνισε ότι: «Σ’ αυτό τον χώρο δεν υπάρχουν πολιτικές παρατάξεις, αλλά πολίτες του Περιστερίου. Και ο Σύλλογος Κρητών κατάφερε να μας ενώσει, γι’ αυτό και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την παραχώρηση της αίθουσας ήταν ομόφωνη. Είναι αποδεδειγμένο πως όταν είμαστε ενωμένοι, μπορούμε να κάνουμε βήματα μπροστά.

Δεν είναι μόνο τα 80 χρόνια ιστορίας που κρατάνε τόσο δυνατό και δυναμικό το Σύλλογο και το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι οι αγώνες του Κρητικού λαού για την ελευθερία και την δημοκρατία. Και αυτοί οι αγώνες είναι οι ρίζες του Συλλόγου. Εύχομαι να γράψετε τις καλύτερες σελίδες στην ιστορία του Συλλόγου».

Επίσης η αντ/δρος της «Πυρρίχιου Ακαδημίας» και π. πρόεδρος της ΄Ενωσης Ποντίων κα Μαρία Τζαβάρα, ευχήθηκε να ευοδωθούν τα οράματα του Συλλόγου και αφιέρωσε το κομμάτι που έκοψε στις Κυρίες των Φιλοπτώχων Ταμείων των Ιερών Ναών, για το σπουδαίο κοινωνικό έργο που επιτελούν.

Κομμάτια της πίττας και ευχές απηύθυναν επίσης: Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βασ. Λώλος, ο τ. δήμαρχος κ. Θεοδ. Δημητρακόπουλος, ο π. βουλευτής κ. Καρχιμάκης, ο πρόεδρος της Παγκρητίου ΄Ενωσης κ. Μαριδάκης, ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων κ. Χριστοδουλάκης, οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Ηπειρωτών κ. Ζήκος Κόντης, της ΄Ενωσης Ποντίων κ. Κούγιας, Τριτέκνων Περιστερίου κ. Εμμ. Δροσάκης, Αγωνιστών Κύπρου ΄74 κ. Αλεξ. Μηλιώνης, του αθλητικού συλλόγου «Θεοδ. Κολοκοτρώνης» - Αρκάδων κ. Αθαν. Μεντρέκας κ.ά.

Παραβρέθηκαν επίσης ο ιερατ. προϊστάμενος του ι.ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου π. Στυλιανός Ταξάκης, ο αντ/ρχος κ. Β. Μπέτσης, οι δημοτ. σύμβουλοι κ.κ. Α. Δημητρίου, Α. Πλέστης, Π. Παναγιωτόπουλος, εκπρόσωποι Κρητικών Συλλόγων του λεκανοπεδίου και της Μεγαλονήσου κ.ά.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΜΑΡΤΙΟΣ 2018

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

 

 • AUGULEA
 • DIAFIMISI
 • ΛΑΚΙΩΤΗΣ
 • ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ
 • PYRODIAMANT
 • FARI
 • AGENCY
 • KAPRALOU
 • AKOUSTIKA
 • ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ
 • HONDOS CENTER
 • ESYN
 • PIISI
 • AERAKI
 • MUSIKI