ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΕΧΟΝ ΦΥΛΛΟ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕ Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ»

 Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Περιστερίου «Οδοιπορικό», που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δημαρχείου Περιστερίου.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην αρχή, η πρόεδρος του Κέντρου και δημοτική σύμβουλος κα Ουρανία Ν. Σαγιάκου, τόνισε ότι:

«Συνηθίζαμε να κόβουμε την πίττα μας στο στενό οικογενειακό κύκλο του Κέντρου Πρόληψης. Φέτος για πρώτη φορά με πολλή χαρά δεχόμαστε εσάς τους φίλους και συνεργάτες που αποτελείτε την ευρύτερη οικογένειά μας σε μια γιορτή, που στόχος μας είναι να γίνει θεσμός. Ένας θεσμός συνάντησης ανθρώπων που μοιράζονται κοινό όραμα και πιστεύουν στην πρόληψη και στην προσπάθεια ευημερίας του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου του Περιστερίου.

Και εκ μέρους της δημοτικής αρχής μπορώ να πω ότι είμαστε υπερήφανοι που στηρίζουμε το θεσμό με επιτυχία διαθέτοντας άρτιους, έμπειρους και εξειδικευμένους επιστήμονες (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και κοινωνιολόγοι) που καταθέτουν ψυχή προς όφελος των δημοτών, αλλά αυτό οφείλεται και στην εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι θεσμοί και οι φορείς της τοπικής κοινωνίας.

Συνοδοιπόροι και αρωγοί στο έργο μας είναι η Περιφέρεια Αττικής, η Ένωση Ποντίων Περιστερίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πολύμνια», ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Περιστερίου, και η ΔΕΠΑΔΠ. Στο χώρο της εκπαίδευσης συνεργαζόμαστε σταθερά με τους φορείς της, όπως διευθυντές και προϊστάμενους Γραφείων Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, σχολικούς συμβούλους, διευθυντές σχολείων, συλλόγους εκπαιδευτικών, συλλόγους γονέων κλπ. Στο διευρυμένο δίκτυο του «Οδοιπορικού» συνεργαζόμαστε με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Περιστερίου, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Περιστερίου κ.λπ.

Όλους τους φορείς τους ευχαριστούμε θερμά για την αποδοχή και την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν και για την αλληλέγγυα συνεργασία.

Στόχος μας είναι να στεκόμαστε ενεργητικά και αποφασιστικά στις δυσκολίες της καθημερινότητας έτσι ώστε να προωθούνται αξίες, στάσεις και συμπεριφορές ενάντια στην εξάρτηση, την παθητικότητα, την κοινωνική περιθωριοποίηση. Αυτή είναι και η έννοια της πρόληψης και αυτήν προασπιζόμαστε».

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΠΛΑΚΕΤΑΣ

Ακολούθησε η κοπή της πίττας από τους επισήμους και η απονομή τιμητικής πλακέτας στο δήμαρχο Περιστερίου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη για την πολυετή και πολύτιμη στήριξη και προσφορά του στο «Οδοιπορικό», ο οποίος με την σειρά του έδωσε συγχαρητήρια στην συνεργάτη του, πρόεδρο κα Ουρανία Ν. Σαγιάκου, στο Διοικητικό Συμβούλιο και στην Επιστημονική Ομάδα για το σημαντικό έργο τους στη κοινότητα του Περιστερίου.

Στην κατάμεστη αίθουσα παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι αντ/ρχοι κ.κ.

κ.κ. Αναστ. Θεοδωράκος, Παναγ. Λύκος και Βασ. Μπέτσης. Εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής παραβρέθηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Κατερίνα Αδαμοπούλου και Κων. Καράμπελας, οι δημοτ. σύμβουλοι κ. Παν. Παναγιωτόπουλος, Ξένη Κορόγιαννη, Ισαάκ Ζορπίδης, Αναστ. Καλλιάφας, Αλεξ. Πλέστης και Αθαν. Δημητρίου. Επίσης οι κοινοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Αθηνά Δαφνομήλη, Ευγενία Πήττα, Παναγ. Λουκόπουλος, Ζαχ. Δραμισιώτη, Δέσποινα Καριώτου, ο πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. κ. Στράτος Εγγλέζος, πολιτευτές, εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας κ.ά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο δ/ντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ Αθήνας κ. Αδάμ Στάμος, ο οποίος στον χαιρετισμό του τόνισε την ιδιαίτερη σημασία του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των σχολείων και των Κέντρων Πρόληψης και δήλωσε ανοιχτός στη διεύρυνση του έργου.

ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Η κα Σαγιάκου πρόσθεσε ότι στο Κέντρο «Οδοιπορικό» μπορεί να απευθυνθεί κάθε μέλος της τοπικής κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς και να λάβει ατομικά και με απόλυτη φροντίδα και εχεμύθεια από το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό την υποστήριξη και βοήθεια που μπορεί να χρειάζεται.

Ετησίως τα ατομικά αιτήματα κυμαίνονται από 150 έως 180. Κάθε συμπολίτης μας μπορεί επίσης να συμμετάσχει και σε ομαδικές συναντήσεις ανάλογα με τις θεματικές ενότητες που πραγματοποιούνται και ενδιαφέρουν τον κάθε δημότη. Παράλληλα υλοποιούνται επιμορφωτικά σεμινάρια που αφορούν σε επαγγελματίες, όπως ομάδες για εκπαιδευτικούς, ομάδες ευαισθητοποίησης αστυνομικών, δημοτικών υπαλλήλων και διαφόρων άλλων πληθυσμιακών ομάδων.

Ακολούθησε παρουσίαση των δράσεων του Κέντρου από την επιστημονικά υπεύθυνη του «Οδοιπορικού» κα Μαρία Πελεκανάκη- κοινωνική λειτουργό- ψυχοθεραπεύτρια. Και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κάλαντα και παραδοσιακούς χορούς από μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Περιστερίου «Πολύμνια».

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΜΑΡΤΙΟΣ 2018

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

 

 • AUGULEA
 • DIAFIMISI
 • ΛΑΚΙΩΤΗΣ
 • ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ
 • PYRODIAMANT
 • FARI
 • AGENCY
 • KAPRALOU
 • AKOUSTIKA
 • ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ
 • HONDOS CENTER
 • ESYN
 • PIISI
 • AERAKI
 • MUSIKI