ΤΡΕΧΟΝ ΦΥΛΛΟ

  • KIAGIA

Επικαιρότητα

 

ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΕΧΟΝ ΦΥΛΛΟ

ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ

 

Σε ένα διαφορετικό τουρνουά μπόουλινγκ, εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού (2/4), έδωσαν ραντεβού τα άτομα με διαταραχές του αυτιστικού φάσματος για πέμπτη χρονιά. Στόχος ήταν να βιώσουν μια απολαυστική εμπειρία παιχνιδιού και θεραπείας - μέσα από το παιχνίδι - ώστε να κάνουν strike στην ζωή!

Το 5ο Τουρνουά ΒOWLING Δυτικής Αττικής για άτομα με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος που διοργάνωσε η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου», ήταν αφιερωμένο στα 10 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Ημέρας Εφήβων – Νεαρών Ενηλίκων με Αυτισμό Δυτικής Αττικής «Στην Αυλή του Κόσμου».

Το Τουρνουά διεξήχθη με επιτυχία στις 29 Μαρτίου 2018 το πρωί, στις εγκαταστάσεις του «Royal Bowling» (Τεύθιδος 7, Περιστέρι), με την συνδιοργάνωση του Εξειδικευμένου Κέντρου Διάγνωσης και Αποκατάστασης Ατόμων με ΔΑΦ «Ηλίανθος».

Στο Τουρνουά πήραν μέρος τα άτομα που εξυπηρετούνται σε δομές ψυχικής υγείας ή και ειδικής αγωγής της Αττικής, με στόχο τη διασκέδαση και την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία.

Όλα τα παιδιά κέρδισαν αναμνηστικά μετάλλια για την αξιόλογη προσπάθειά τους.

Αυτισμός: Ενημερωθείτε, αποδεχθείτε, αγαπήστε!

Στον αυτισμό τίποτα δεν είναι δεδομένο. Κάθε κατάκτηση είναι τεράστια. Γιορτάζουμε κάθε "μικρό" βήμα, γιατί είναι μεγάλο!

Πάνω από όλα, τα παιδιά είναι παιδιά! Ο αυτισμός είναι κομμάτι τους και δεν είναι το μοναδικό στοιχείο της προσωπικότητας τους!

Ενημερωθείτε για τον αυτισμό και μιλήστε για αυτόν ανοικτά και χωρίς φόβο. Παρακολουθείστε ομιλίες και εκδηλώσεις και γνωρίστε άτομα στο φάσμα και τις οικογένειές τους. Η αποδοχή ξεκινάει ΚΑΙ από την γνώση.

Μιλάμε για τον αυτισμό, για να καταλάβουν όσοι περισσότεροι γίνεται πόσο γεμάτο προκλήσεις και συνάμα υπέροχο είναι να μεγαλώνεις ένα παιδί στο φάσμα ή να είσαι ο ίδιος μέσα σε αυτό.

Δεν υπάρχει θεραπεία για τον αυτισμό. Μόνο υποστήριξη, εκπαίδευση και αγάπη. Ας θεραπεύσουμε την κοινωνία από τον φόβο της. Όχι τον αυτισμό!

(Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ Α.Ε., Πρώτο Πρόγραμμα, Δεύτερο Πρόγραμμα, Τρίτο Πρόγραμμα, KOSMOS, ΕΡΑ ΣΠΟΡ, «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Περιστερίου)

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΜΑΡΤΙΟΣ 2018

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ