ΤΡΕΧΟΝ ΦΥΛΛΟ

  • KIAGIA

Επικαιρότητα

 

ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΕΧΟΝ ΦΥΛΛΟ

ΤΙΣ ΕΡΓΑΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΙΜΗΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΝ «ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ»

Τις κυρίες- υπαλλήλους του Δήμου Περιστερίου, που φροντίζουν καθημερινά την «μισή αρχοντιά» του Δήμου μας βράβευσε η Δημοτική Αρχή, στην «Ημέρα της Γυναίκας» στις 8.3.2018, στη διάρκεια εκδήλωσης στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δημαρχείου Περιστερίου.

Το καλωσόρισμα έκανε η αντ/ρχος Πολιτισμού και Περιβάλλοντος κα Μαίρη Τσιώτα Μάρκου, η οποία είπε: «Ημέρα μνήμης των θυσιών και των αγώνων των γυναικών: Στις 8 Μαρτίου του 1857, εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, πραγματοποίησαν την πρώτη μεγάλη διαμαρτυρία, ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Πέρασαν αρκετά χρόνια, για να καθιερωθεί η ημέρα εκείνη ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, θυμίζοντας, αν όχι αφυπνίζοντας πως οι αγώνες και κατακτήσεις των γυναικών οδηγούν σε μια ισότιμη και δημοκρατική κοινωνία.

Αυτήν τη μέρα λοιπόν εμείς δεν γιορτάζουμε, αλλά τιμούμε»!

Στη συνέχεια κάλεσε στο βήμα το δήμαρχο Περιστερίου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη, ο οποίος αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια για τις γυναίκες και γνωστοποίησε την απόφαση του Δήμου να τιμήσει τις υπαλλήλους της Καθαριότητας.

Χειροκροτήθηκε θερμά όταν είπε, ότι «Το Περιστέρι ανακηρύχθηκε σε Δήμο τον Σεπτέμβρη του 1943. Και αυτό γιατί περίμενε να δοθεί το δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες, κάτι που συνέβη λίγους μήνες πριν, τον Φεβρουάριο του 1943»!

Ακολούθως κάλεσε και απένειμε σε κάθε μία από τις εκπροσώπους των γυναικών που εργάζονται στην Καθαριότητα (οδηγούς απορριμματοφόρου, χειρίστριες σαρώθρων, εργάτριες πρασίνου, οδοκαθαρίστριες κ.ά.) αναμνηστική πλακέτα, στην οποία υπήρχε η επιγραφή: «Στη γυναίκα που καθημερινά, με κρύο και με ζέστη, αψηφώντας τις όποιες δυσκολίες, δίνει τη μάχη για να ζούμε με ευπρέπεια, σε μια πόλη πράσινη και καθαρή! Την τιμούμε – την Ευχαριστούμε»!

Τις βραβευθείσες κυρίες προσφώνησε η αντ/ρχος κ. Μ. Τσιώτα Μάρκου η οποία είπε: «Αγαπημένες εργαζόμενες, τιμώμενες γυναίκες, Σήμερα το Περιστέρι είναι ένας πολύ καλύτερος Δήμος χάρη σε εσάς. Η ζωή μας γίνεται πολύ καλύτερη χάρη σε εσάς. Τα παιδιά μας μεγαλώνουν και παίζουν σε μια πιο καθαρή υγιεινή κι ανθρώπινη πόλη χάρη σας εσάς. Οι κυρίες της καθαριότητας ή αλλιώς οι "κυρίες της αυλής" είναι οι γυναίκες που όλοι καθημερινά συναντάμε και που ακόμα και όταν δεν τις βλέπουμε, απολαμβάνουμε τους καρπούς της εργασίας τους.

Ένα «ευχαριστώ» θα είναι πάντα πολύ λίγο για την προσφορά και το έργο σας, αλλά θα είναι για όλους μας το λιγότερο από όσα μπορούμε να κάνουμε για να σας εκφράσουμε την τιμή και την ευγνωμοσύνη μας!

Επειδή είναι μικρός ο χώρος και λίγος ο χρόνος, αποφασίσαμε και τιμήσαμε 9 εκπροσώπους σας, για να εκφράσουμε σε κάθε μια ξεχωριστά από τις 170 και πλέον γυναίκες που βρίσκονται στους δρόμους, στα πάρκα, τις παιδικές χαρές και τους κοινόχρηστους χώρους, στους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία μας, την ευγνωμοσύνη και την αγάπη μας».

Εκ μέρους των γυναικών ευχαρίστησε η υπεύθυνη της Υπηρεσίας κα Ελένη Πάσσου.

Την εκδήλωση διάνθισε ένα καταπληκτικό συγκρότημα, που απέδωσε τραγούδια αφιερωμένα στη γυναίκα.

Παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Β. Λώλος, πολλοί αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, υπάλληλοι του Δήμου κ.ά.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΜΑΡΤΙΟΣ 2018

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ