ΤΡΕΧΟΝ ΦΥΛΛΟ

  • KIAGIA

Επικαιρότητα

 

ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΕΧΟΝ ΦΥΛΛΟ

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ‘21 ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

 

Με σεβασμό, τιμή και διάχυτη συγκίνηση ειδικά στους πολίτες μεγάλης ηλικίας του Περιστερίου -σεβασμό ακόμη και από τον καιρό, που… δάκρυσε μετά την ολοκλήρωση της μαθητικής παρέλασης- γιορτάσθηκε στο Δήμο μας η Εθνική μας Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε σημαιοστολισμό και φωταγώγηση των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων, τραπεζών, σχολείων ΝΠΔΔ, των οικιών κ.λπ.

Στις 23 Μαρτίου 2018, η Εθνική μας Επέτειος γιορτάσθηκε με λαμπρότητα σε όλα τα σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με εκδηλώσεις, ομιλίες κ.λπ.

Στο Ηρώο της πόλης πραγματοποιήθηκαν: Επιμνημόσυνη δέηση, ομιλία του Δημάρχου Περιστερίου, προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων από μαθητές, σπουδαστές, σωματείων και συλλόγων κ.ά.

Στις 25 Μαρτίου 2018, τελέσθηκε Δοξολογία στο Μητροπολιτικό ι.ν. του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Δέηση στη μνήμη της ηρωικής γενιάς του 1821, καταθέσεις στεφάνων από δημοτικές και πολιτικές παρατάξεις, εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, φορείς κ.λπ.

Και η εθνική γιορτή ολοκληρώθηκε με παρέλαση προ των επισήμων και των πολιτών, σχηματισμών από εθνικοτοπικούς και αθλητικούς φορείς και ακολούθως μαθητικών τμημάτων των δημοσίων σχολείων (με μονό αριθμό) και ιδιωτικών σχολείων.

Η Σημαία μας κάλυψε το βάθρο των επισήμων (όλοι οι επίσημοι με επικεφαλής το Δήμαρχο παρακολούθησαν την παρέλαση στη βάση του βάθρου μαζί με τους δημότες, όπως κάθε χρόνο)

Στις εκδηλώσεις μνήμης και στην παρέλαση η Φιλαρμονική του Δήμου παιάνισε άψογα τον Εθνικό μας Ύμνο και απέδωσε εμβατήρια που συντόνιζαν τον βηματισμό, ενδυνάμωναν το φρόνημα των παιδιών και συνέβαλε στην έξοχη εμφάνιση των τμημάτων που παρήλασαν και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.

Την επιμέλεια των εκδηλώσεων επωμίσθηκαν με επιτυχία ο Εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Μιχ. Μιχαλόπουλος, ο αντ/ρχος κ. Βασ. Μπέτσης κ.ά.

ΚΑΜΑΡΩΣΑΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ

ΝΙΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Μετά το τέλος της παρέλασης στο ισόγειο του Δημαρχιακού μεγάρου ο Δήμαρχος Περιστερίου δεξιώθηκε τις παραστάτιδες της Σημαίας μας και τους επισήμους και συνόψισε τις εντυπώσεις του από την παρέλαση στους δημοσιογράφους, ως εξής:

«Σήμερα στην μαθητική παρέλαση της πόλης μας καμαρώσαμε το μοναδικό, το πιο όμορφο και το πιο ελπιδοφόρο μέλλον της πατρίδας μας: αυτά τα μοναδικά νιάτα. Και όπως είδατε η νεολαία της πόλης μας ύψωσε στον ψηλότερο ιστό τη Γαλανόλευκη. Αυτή τη Γαλανόλευκη, την οποία η νεολαία της πατρίδας μας θα υψώσει και στην μικρότερη ελληνική βραχονησίδα! Χρόνια Πολλά»!

*

Στις φωτογραφίες μας, αριστερά, διακρίνονται: 1. Η Σημαία με τις παραστάτιδες επικεφαλής της παρέλασης. 2. Εκπρόσωποι της Δημοτ. Αρχής κ.λπ. πλαισιώνουν το δήμαρχο κ. Ανδρέα Παχατουρίδη και τον πρόεδρο του Δημοτ. Συμβουλίου κ. Βασ. Λώλο στη βάση του βάθρου. 3. Το 1ο Δημοτ. Σχολείο. 4. Η σχολική μπάντα του 11ου Δημοτ. Σχολείου. 5. Το 13ο Δημοτ. Σχολείο. 6. Το 19ο Δημοτ. Σχολείο. 7. Το 29ο Δημοτ. Σχολείο. 8. το 39ο Δημοτ. Σχολείο. 9. Η φιλαρμονική των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα Λιναρδάτου. 10. Η Σχολή Τσιαμούλη. 11. Το Ειδικό Γυμνάσιο. 12. Το 9ο Γυμνάσιο. 13. Το 15ο Γυμνάσιο. 14. Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο. 15. Το 1ο Γεν. Λύκειο. 16. Το 5ο Γεν. Λύκειο. 17. Το 11ο Γεν. Λύκειο και 18. Το 13ο Γεν. Λύκειο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ