ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΕΧΟΝ ΦΥΛΛΟ

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ, ΨΥΧΑΓΩΓΗΘΗΚΑΝ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΚΗΠΟΣ» ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Η στατική αντοχή του Άλσους Περιστερίου δοκιμάστηκε με την είσοδο του Μαΐου και μετά, που υποδέχθηκε χιλιάδες επισκέπτες από το Περιστέρι και από τους άλλους δήμους του λεκανοπεδίου, οι οποίοι απόλαυσαν δωρεάν ψυχαγωγία, συναυλίες, παιχνίδια για παιδιά και ένα πλήθος εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Η χαρά, η ψυχική ευφορία, το κέφι κυριάρχησαν, τόσο στην μεγάλη ΄Εκθεση «Φυτά και Κήπος», όπου το κοινό είχε την ευκαιρία να αγοράσει θαυμάσια και φθηνά φυτά, για να στολίσει τον κήπο ή το μπαλκόνι του, όσο και με τις Καλοκαιρινές Εκδηλώσεις που ξεκίνησαν το Μάιο και συνεχίζονται μέχρι τον Ιούνιο. Ο κόσμος άφηνε τα αυτοκίνητά του στα πάρκινγκ και τα προβλήματά του έξω από το Άλσος και χωρίς καμιά επιβάρυνση απολάμβανε και συνεχίζει να απολαμβάνει την ικανοποίηση όλων των αισθήσεών του.

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΕΙΝΑΙ

ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΑΝΘΗΣΗ

Η μεγάλη ΄Εκθεση «Φυτά και Κήπος», που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Αγροτικό Ανθοκομικό Συνεταιρισμό Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής, ξεκίνησε στις 30.4.18 και ολοκληρώθηκε στις 13.5.18.

Περιλάμβανε παράλληλα με την Έκθεση και καθημερινά, περιβαλλοντικές και οικολογικές δράσεις, συναυλίες, μουσικές, θεατρικές και παιδικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές κ.λπ. Τα πιο πάνω συμπλήρωναν οι παιδικές χαρές, το ποδηλατοδρόμιο, το υπαίθριο γυμναστήριο και οι πράσινες διαδρομές περιπάτου.

Ένα πλήθος δωρεάν δρώμενα κέρδισαν την προτίμηση, την επιδοκιμασία και την αθρόα συμμετοχή του κόσμου και δικαίωσαν το μήνυμα του δημάρχου Περιστερίου, ότι: «Το Περιστέρι είναι σε συνεχή άνθηση!

Στην ανοιξιάτικη γιορτή των λουλουδιών γιορτάζουμε την ομορφιά της φύσης! Μια πανδαισία χρωμάτων, φυτών, οξυγόνου και αισθήσεων σάς περιμένει στο Άλσος της πόλης μας, στο ομορφότερο Άλσος της Αττικής.

Είμαστε περήφανοι για το Περιστέρι, την πόλη της καρδιά μας, που όλοι μαζί συνεχίζουμε σταθερά και με επιμονή το φωτεινό ταξίδι της προόδου και της αισιοδοξίας».

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ!

Την Πρωτομαγιά ο συνωστισμός του κόσμου ήταν απίστευτος! Η προσέλευση και τις επόμενες ημέρες ξεπέρασε κάθε προηγούμενη. Οι παιδικές χαρές, το ποδηλατοδρόμιο, το υπαίθριο γυμναστήριο, οι διαδρομές περιπάτου και ο χώρος της ΄Εκθεσης «Φυτά και κήπος» ασφυκτιούσαν! Το Άλσος Περιστερίου με τις δωρεάν παροχές αποδείχτηκε το… αντίδοτο της κρίσης!

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΤΟΠΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ

Άπειρες ήταν οι χειραψίες και τα συγχαρητήρια προς το Δήμαρχο Περιστερίου και τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής που καμάρωναν την επιτυχία της προσπάθειας τους να γίνει το Περιστέρι τόπος προορισμού!

Στις 12 Μαΐου π.χ., μεταξύ άλλων, το κοινό χειροκρότησε θερμά την χορευτική παράσταση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Πολύμνια».

Την Κυριακή 13 Μαΐου, εκτός από το πρόγραμμα «Γυμναστική για όλους», γιορτάσθηκε και η «Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας», που ολοκληρώθηκε με χορευτικά από τον Σύλλογο Κρητών Περιστερίου.

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στις 30.4.18, στης εκδήλωση: «Γιορτάζουμε την Πρωτομαγιά» και συμμετείχε στο λαϊκό γλέντι με τον Ματθαίο Γιαννούλη και την Ειρήνη Λεγάκη.

Στις 11.5.218, το κοινό ξεφάντωσε με τον «Πασχάλης live -Σε λένε το κορίτσι του Μάη», όπου ο Πασχάλης με το συγκρότημά του, χάρισε σε ένα πάρτυ όλα τα αλησμόνητα τραγούδια του με τους Ολύμπιανς, όπως «Ο τρόπος», «Το σχολείο», «Ο Αλέξης», «Το μπαράκι», «Παραδώσου λοιπόν», «Αν μια μέρα σε χάσω», «Είσαι το ταίρι μου» και το ανεπανάληπτο «Μάθημα σολφέζ», με το οποίο στον 22ο διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον, στις 7.5.1977 στο Λονδίνο, είχε καταλάβει την 5η θέση (με τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς και τη Μπέσσυ Αργυράκη).

Η εκδήλωση είχε προγραμματισθεί για τις 5.5.18, αλλά αναβλήθηκε λόγω βροχής και πραγματοποιήθηκε στις 11.5.18 με καταιγίδα χειροκροτημάτων και επευφημιών.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εξ άλλου στις Καλοκαιρινές Εκδηλώσεις, που ξεκίνησαν τον Μάιο και θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο 2018, δημότες και ετεροδημότες ανταποκρίθηκαν στο μήνυμα του δημάρχου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη: «Το Περιστέρι, η πόλη μας, με άποψη, αντίληψη και θέση διακριτή στα πράγματα της Δυτικής Αθήνας και της Αττικής γενικότερα, υποδέχεται και φέτος το καλοκαίρι. Δεν έχουμε παρά να φορέσουμε την καλοκαιρινή μας διάθεση και μαζί της, να έρθουμε στο χαρακτηριστικό και πασίγνωστο Άλσος Περιστερίου, για μια μοναδική υποδοχή.

Η δροσιά, η φύση, η ομορφιά και η αγαλλίαση που ταυτίζονται με το Άλσος της πόλης μας, προσφέρονται γενναιόδωρα, αποβλέποντας στην δική σας ευφορία και αναψυχή.

Ο συνδυασμός του φυσικού τοπίου, του περιπάτου και της περιήγησης των αισθήσεων μέσα από ποικίλες καθημερινές δράσεις και εκδηλώσεις θεάματος, τέχνης και πολιτισμού, είναι ένα προσεγμένο έργο προσφοράς. Αφιερωμένο με αγάπη από την πόλη μας σε όλους εσάς, την κοινωνία των συνανθρώπων μας που θα θελήσετε να το απολαύσετε.

Με ορθάνοιχτη λοιπόν την αγκαλιά μας, σας περιμένουμε στις φετινές καλοκαιρινές εκδηλώσεις, για να ζήσουμε το ωραιότερο πρόγραμμα εκδηλώσεων, στο ωραιότερο Άλσος του λεκανοπεδίου».

Καθημερινά πλήθη κόσμου κατέκλυσαν και κατακλύζουν το Άλσος και τα Θέατρα «Πολιτών» και «Φοίνικα», για να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει συναυλίες, μοναδικές παιδικές παραστάσεις, ειδικές μουσικές βραδιές, χορευτικές εκδηλώσεις και μαθητικές δημιουργίες, με είσοδο Ελεύθερη Παντού!

Μεταξύ άλλων στις 23.5.2018 δόθηκε με επιτυχία η συναυλία με τη Σοφία Βόσσου, «Πού να βρω ένα φιλαράκι». Η σημαντική συνθέτρια και ερμηνεύτρια Σοφία Βόσσου και οι συνεργάτες της παρουσίασαν ένα έξοχο πρόγραμμα με τραγούδια από την πολύχρονη δισκογραφία της, αλλά και τραγούδια από όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται και θα επανέλθουμε…

“ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ” ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΜΑΪΟΣ 2018

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

 

 • AUGULEA
 • DIAFIMISI
 • ΛΑΚΙΩΤΗΣ
 • ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ
 • PYRODIAMANT
 • FARI
 • AGENCY
 • KAPRALOU
 • AKOUSTIKA
 • ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ
 • HONDOS CENTER
 • ESYN
 • PIISI
 • AERAKI
 • MUSIKI